用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 統計一下--國際聯校學科評估(澳洲新南威以斯大學)有 ...
樓主: 彤媽媽
go

統計一下--國際聯校學科評估(澳洲新南威以斯大學)有幾多間學校考 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

咁我又想問下你女女學校有幾多人取得 Medal & subject award 呢? 又是不是很多呢 ? 因為上DGS 學校網睇 , 全校得一位取Medal, 7 位取得 subject award. 咁國際學校英文是否比 DGS 好好多呢

不是呀...全校得一個人取subject award咋...沒有人取medal...我地全校6年班有87人考...英文有25人得high distinction及56人得distinction...

DGS是名校...實很難相比...

原帖由 EMILY03 於 08-10-29 11:16 發表
咁我又想問下你女女學校有幾多人取得 Medal & subject award 呢? 又是不是很多呢 ? 因為上DGS 學校網睇 , 全校得一位取Medal, 7 位取得 subject award. 咁國際學校英文是否比 DGS 好好多呢 ...

回覆 # 的文章

嘩 ! 咁國際學校英文科水平真的很平均

應該的...國際學校各人的英文程度不應該相差太遠!不過名校就真是很叻..相信中文,英文都會考得很好...

原帖由 EMILY03 於 08-10-29 12:19 發表
嘩 ! 咁國際學校英文科水平真的很平均

該評估於11-12月左右報名,復活節前後進行,約5-6月有結果。

最高獎項:Medal Award
次高獎項:Subject Prize
全部成績分為四大類:
High Distinction (包括Medal Award 及 Subject Prize)
Distinction
Credit
Participation
去屆數學科分數分佈:
小三:MA:40 ; SP:39 ; HD:36-40 ; D:32-35 ; C 29-31
小四:MA:40 ; SP:39 ; HD:38-40 ; D:35-37 ; C 33-34
小五:MA:40 ; SP:39 ; HD:38-40 ; D:35-37 ; C 33-34
小六:MA:40 ; SP:39 ; HD:37-40 ; D:34-36 ; C 30-33

近幾年 LCPS 有參加
愛收集舊書包、背囊的傻人

Anyone know how I can get the past papers. Thank you.

我小朋友間學校往年都有參加, 其實想知呢個試的認受性係如何? 多唔多學校參加呢 ? 多謝各位的意見   

原帖由 ALAL 於 09-1-22 14:01 發表
Anyone know how I can get the past papers. Thank you.

UNSW Educational Assessment Australia,

1.仁立小學
2. KTS
3. TSL
4. SFA
5. 聖公會青衣主恩小學

p3-p6近幾年都有考

家長需要為子女準備嗎?

要多小錢報考?考有何用處?

Pig

回覆 1# flyingpigpig 的文章

有冇人已經收到 result?

\"\" \"\"  [url]http://www.singapore.edu.hk/En/Pub/achievements.aspx?id=7#unsw2009[/url]

原帖由 EMILY03 於 09-6-3 13:01 發表

回覆 1# aLLL 的文章

anyone who want to sell your past papers? Please PM to me

昨天收到 RESULT, 不過我都想知有什么作用?

原帖由 EMILY03 於 09-6-3 13:01 發表

回覆 1# Skywan 的文章

這是好的公开考試, 可以知道真的能力。香港沒有公开升中試了, 60000香港小學六年級學生,有超過5500人參加今年英文試。
:-?

請問只有英文有用嗎? SICENE & MATHS?
及英文這張有用還是 聖三一及劍橋 有用些?

原帖由 cs1980 於 09-6-5 13:47 發表
這是好的公开考試, 可以知道真的能力。香港沒有公开升中試了, 60000香港小學六年級學生,有超過5500人參加今年英文試。

請問有無人可以解答我以下問題呢?
我囝囝讀北區小學5年級都有參加此考試, 考兩科都無Credit, 英文得Top37%, 數學得Top33%, 唔知叫幾好定算差, 張Cert. 好不好加入升中profile內呢還是當無考過呢, 中學是否會考慮

回覆 1# chinyyjudy 的文章

這個試英文比較難,數學比較易!數學Top10%-Top1%(Distinction-high Distinction)!才好拿出來給中學看!英文就不知了?

回覆 1# Johnny@Klnbay 的文章

多謝你的意見, Thanks!
‹ 上一主題|下一主題