用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Re: 油塘小學家長站 - part 26
樓主: 雪文
go

Re: 油塘小學家長站 - part 26 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站 - part 26

好難先入到來講bye bye

就放工啦         

龍舌蘭

算啦,好過無得加
龍舌蘭 寫道:
今日忙到c呀~~~
傾左兩個月的事, 終於老闆今日開金口, 話今年加人工喎, 一人加300大元 真係搭車都唔夠呀.
真係要再加d調味料俾佢先得啦.

iloveyoub4,katiekma

你好呀

bk又成日入唔到,好似以前咁
龍舌蘭 寫道:
no. ??????????

依排成日都入唔到bk.    
再係o甘, 唔用呢個網呀.   

Jerry豬媽咪

帶多個旅行袋穩陣!
你上次去泰國買d咩多呀?
come爸嘩 寫道:
帶埋2個旅行袋會好d, 咁你31號幾點到hk呀???? 搭cx嗎?[quote]
Jerry豬媽咪 寫道:
一大一小, 有dd擔心唔夠用[quote]

HIN_bb

我係今年k3升小一家長呀,多多指教呀   

HIN_bb 寫道:
iloveyoub4,katiekma

你好呀

上次一喼去二喼+一盒返 , 比老公   
買左bra bra, under under, 巾巾大量, 叮噹用品+衫, 亞囡衫+bb用品, 拖鞋, 男裝tee(十件左右), 海味, 手信, 牛仔褲, 仲有好多係big c買既野    [quote]
HIN_bb 寫道:
Jerry豬媽咪

帶多個旅行袋穩陣!
你上次去泰國買d咩多呀?

早晨各位

醒目開學勳章

iloveyoub4, 早晨

醒目開學勳章

我部腦要重新開機

今日發生了一件激氣事: 是原我去一快餐店買早餐, 收銀有2個(A,B)我就同A買雞扒早餐, 本來有個麵包, 我同A講轉多士(之前買左幾次, 都無人同我講要加錢), 點知B話: 轉多士要加錢, 我說: 之前買過幾次都無話要加錢! 點知B黑口黑面話: 算啦算啦! 之後我行去取餐的位置度等, 都仲聽倒B同A講要加錢加錢, 我覺得B係想特登比我聽, 之後B出左黎包餐, 佢比袋餐我時, 係用個背脊”得”住我, 之後我連唔該都無講就攞左個食物走, 返到公司越諗越激氣, 咪打電話去佢地OFFICE投訴! 唔係我唔想比多一蚊二蚊, 要加錢咪同我講返要加幾多幾多囉,我又無話唔比, 而家好似我唔比咁喎, 咁之前佢地係無收過我錢話多士要加架麻, 我梗係講返出黎啦…….

come爸嘩

咁又係,要加o米講囉,
又唔好咁樣嗎,
咁既服務態度       

唔好激氣,開開心心咁食個早餐啦比左$$$架wor  

[quote]
come爸嘩 寫道:
今日發生了一件激氣事: 是原我去一快餐店買早餐, 收銀有2個(A,B)我就同A買雞扒早餐, 本來有個麵包, 我同A講轉多士(之前買左幾次, 都無人同我講要加錢), 點知B話: 轉多士要加錢, 我說: 之前買過幾次都無話要加錢! 點知B黑口黑面話: 算啦算啦! 之後我行去取餐的位置度等, 都仲聽倒B同A講要加錢加錢, 我覺得B係想特登比我聽, 之後B出左黎包餐, 佢比袋餐我時, 係用個背脊”得”住我, 之後我連唔該都無講就

醒目開學勳章

係呀, comecome     完算啦, 似love咁講, 開心吃完份餐先.

邊間快餐 ??   實行投訴佢啦.  

醒目開學勳章

講開吃嘢, 我都有不愉快記憶呀, 忘記同大家講 :

上周六我返咗屋企, 因有其它小童軍家長有車, 車埋我仔同Miss返, Miss個女咗油塘.  咁佢哋去咗[size=x-large]鳳德樓, 咁我去到joint佢哋.

第一個點心係鴨腳扎, 我吃到似小強的物體      正常來講肯定係[size=xx-large]昆蟲

同佢哋投訴, 佢哋只是免咗我個個點心

我同個童軍Miss一齊, 又不方便發火.  個帶位又係我遠方親戚, 佢安慰我當係茶葉.   我俾面佢唔想佢難做.

但係我成日下午好嘔, 仲在係到坐到2點幾.  因我想埋單請Miss二母女.  如果唔係, 我一走了之呀, 仲要走時俾咗 $80幾     

我知道, 比左$$當然食啦! :  :
但係佢個態度好似話我: 連一蚊二蚊都唔比咁! 我先慶啫, 佢成日話要加錢加錢, 但都無講話要加幾多錢囉!!! :evil:  :evil: 我9點05分打去OFFICE投訴, 佢地9:45AM有分區經理打返電話黎講返件事, 話佢地會開會, 同D員工講~加強培訓...等等, 不過點都好啦, 我以後都唔會再幫親!

快餐店~~~蛋撻王集團的"慧琳快餐"

醒目開學勳章

咁都幾好, 好認真咁去處理.

我再上個星期六, 係油塘M記吃早餐, 我好似同你講過.  有個大烏蠅飛入我仔的粟米杯. 我向M記的姐姐投訴, 佢都係咁 E話會向經理講返.

我都無諗到M記會咁樣囉

講真~~你地會否覺得我好"多事"架? 幫親果20蚊就走人投訴人地!! 我老公話: 好心你啦!!     

雪文

鳳德樓我又覺得佢ok wor,
可能未有昆蟲事件發生呱,
我覺得佢地打邊爐幾平d野食都ok

我有次仲激啦,
都好多年前啦,
叫左杯ct,
飲飲

醒目開學勳章

唔會.  係要投訴, 係我都會咁做
come爸嘩 寫道:
講真~~你地會否覺得我好"多事"架? 幫親果20蚊就走人投訴人地!! 我老公話: 好心你啦!!     

小強~~~好恐怖呀!!!   
不過我都食過~~~ 煙頭添呀!!!! 我買左一碗炒烏冬, 個煙頭同D烏冬顏色好似, 我仲一口咬落去.......   
‹ 上一主題|下一主題