用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 派到第二志願,你們心情如何 ?
go

派到第二志願,你們心情如何 ? [複製鏈接]

派到第二志願,你們心情如何 ?

派去第二志願, 我就不覺得高興,而且有小小down, 但又剛剛轉工,無辦法請假去叩門,而且又唔知心儀學校有無得叩門,因學校電話無人聽,點算好? :cry:

Re: 派到第二志願,你們心情如何 ?

yaushek

其實妳唔須要唔開心, 我派第一志願但一樣有少許患得患失, 因為就算派第一志願都擔心無第二志願好.

簽名被屏蔽

我是在昨天打去學校 !不知點好!

請問有無其他途逕知道全港邊間學校可以叩門? :cry:

簽名被屏蔽

我想去 St. Stephen , Marynoll and Marymount, please advise !

小兒也是派到第二志願,起初都有點失望,但其實已很不錯了! 我朋友派到第五志願,牙痛咁聲!  

醒目開學勳章

都有d失望 :cry:

我都係派了第二志願有少少down, 又15/16想去第一志願叩門, 但朋友話我間學校都幾好...唔駛煩...!

yaushek 寫道:
派去第二志願, 我就不覺得高興,而且有小小down, 但又剛剛轉工,無辦法請假去叩門,而且又唔知心儀學校有無得叩門,因學校電話無人聽,點算好? :cry:
      :cry:

我嘅心情都係同你一樣.............

namnam911 寫道:
我都係派了第二志願有少少down, 又15/16想去第一志願叩門, 但朋友話我間學校都幾好...唔駛煩...!

[quote]
yaushek 寫道:
      :cry: [/quote]

我都係派左第二志願, 而且都唔差的, 不過我個心情都係有少少down, 但我就會選擇去叩門(第一志願), 我覺得放得響第一位, 其實証明好鍾意呢間學校, 加上既然係呢一刻又有權利去叩門, 點解唔盡最後努力啦, 萬一真係叩唔成, 咁就輸得心服口服, 亦証明同呢間學校無乜緣, 勉強都無幸福, 所以我一知派左第二志願時, 已即時去拎表叩門, 而且當日下午已交齊所以資料比學校, 依家等學校打來通知面試.   
~只要有夢想,凡事可成真~

原本心情都有down,但係見到好多朋友都入唔到第一,都算好彩了。其實只要小朋友讀的開心,邊間都一樣了。

:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

namnam911
我同你一樣15/16唔知叩唔叩.最后今日叩門.點算
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

三三三,

今日試下叩門啦...!!! 反正唔得都有2nd 學校入, 我間心儀學校就無後補, 佢叫我6號後先好再打電話問下..!

:evil:    :cry:    

namnam911
2:30時想出門口去叩門.老公打電話來阻止.老公話都係鍾意第二志願.咁我唯有取消叩門.其實我都幾鍾意第二志願.但係又驚唔叩我會後悔.不過老公決定左我都開心.唔駛個心囉囉亂.
三三三,

今日試下叩門啦...!!! 反正唔得都有2nd 學校入, 我間心儀學校就無後補, 佢叫我6號後先好再打電話問下..!

:evil:    :cry:    

bighug 寫道:
都有d失望 :cry:

me too.

三三三,

我朋友都係叫我唔好叩門, 話我派間學校都幾好...!! 所以聽日早上唔返工去註冊...!!

希望我地既仔女讀得開心愉快...!

大家不要唔開心, 我囡囡派第10志願, 2/6 我都好down 好down, 仲多次哭起來, 又反問自己是否填表填得唔好, 慘過自己會考失敗, 無辦法la, 運氣唔好, 香港教育又....唉, 唯有努力叩門, 我巳經跑咗3日學校, 多個地區都去叩門, 現在巳曬到黑mumu lu!! 哈哈

ttma

namnam911
我都覺得我地既仔女讀得開心愉快的確係幾重要.
其實我都聽過我選第一志願果間學校校長話就算真係派唔到入去.都唔好失望而家好多的學校都係好好的.千萬別在小孩面前說太多以免叩門唔到.小孩唔喜歡那間學校對小孩做成影響. 祝大家好運.
三三三,

我朋友都係叫我唔好叩門, 話我派間學校都幾好...!! 所以聽日早上唔返工去註冊...!!

希望我地既仔女讀得開心愉快...!

‹ 上一主題|下一主題