用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 派o左卷o拉
go

派o左卷o拉 [複製鏈接]

派o左卷o拉

派o左試卷o拉,考成點呀,我個仔識晒,但全部都唔小心,攪到扣o左唔少分,比佢激c。
我想知到係咪個個小朋友都係咁o家?

Re: 派o左卷o拉

我果個係囉  

hangshan 寫道:
派o左試卷o拉,考成點呀,我個仔識晒,但全部都唔小心,攪到扣o左唔少分,比佢激c。
我想知到係咪個個小朋友都係咁o家?

大多數係
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

醒目開學勳章

我個仔由一年班到而家四年班都係咁, 冇得救架喇!

當然唔會個個係咁, 否則唔會有人攞滿分啦!
不過, 我嗰個係咁, 無符     
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

我個女考完英文返嚟話我聽,佢用咗十五分鐘做完,有半個鐘剩,全部識晒。
結果,咪錯啲 You "is"、five book(s) ah 咁 law.

我一年365日都係佢耳邊講,he,she,it 係is既,要加"s".i,we,u,they係are既,吾使加s.老師俾d字你選,吾係搬落來就得架,係仲要睇下佢使吾使加s.仲有就係每句排頭位既字母係高d,即係大草.so far 係work架.今次佢有d perpisotion錯係因為我吾知佢教左,無同佢溫.另外一條係does,我教左佢問句係吾使加s,但老師出左答句,佢話我無教過佢,所以錯左...

粗心大意是小朋友的通病,不分男女,做阿媽的唯有做嫦娥,時常提點.但有些小朋友對分數真是很緊張,而且鬥心強,所以他們往往拿得很好成績.不過不是自己個仔

唔小心俾老師扣分都扣到我已經麻木哂~
最慘就係考試時發夢發到唔夠時間,有成一版幾無做~激死~
P.S 唔係唔識~     
‹ 上一主題|下一主題