用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上 [複製鏈接]

原文章由 雯雯 於 07-7-5 10:27 發表

你都放半日呀!

唔係呀, 我係要放一日假, 明天細仔學校開生日會, 完咗個水運會後, 會買生日蛋糕和一點食物比細仔的生日會, 帶埋大仔返kinder, 等佢探吓d老師和睇細佬跳舞 (kinder每天上堂前, 都會要小朋友跳返part舞先), 跟住叫姐姐帶大仔返屋企, 我等埋細仔放學先走, 咁就一日gar 啦!

原文章由 sneezy 於 07-7-5 11:18 發表

,

你係邊度睇到個post架, 點解我搵唔到既

在這裏
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1046869&page=1#pid17611977

初頭大家好迷失之際, 在小學雜談到講過這樣的topic:loveliness:

咁明天你地即係有誰會一齊食早餐呀 ??

zz
ym

anthea

在這裏
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1046869&page=1#pid17611977

初頭大家好迷失之際, 在小學雜談到講過這樣的topic:loveliness:

,

唔怪之得, 我睇來睇去都睇唔到什麼豪華郵輪啦    睇來你現在係bk是我們的professor

[ 本文章最後由 sneezy 於 07-7-5 11:34 編輯 ]

原文章由 sneezy 於 07-7-5 11:28 發表
咁明天你地即係有誰會一齊食早餐呀 ??

zz
ym

anthea

count me also ,please
lochikwan

原文章由 JAMmama 於 07-7-5 11:11 發表

唔係喎, 應該無問題, 係可以入到和睇到的, 只係我地想post嘢, 寫好唔好用"[完成後可按 Ctrl+Enter 發佈] "個function就得啦...原來Lion_King就係用咗, 所以我地無辦法即時睇到佢寫乜, 記住要用"發表回覆", 才可以即時睇到!

,

好恐怖呀  ! 我試下在YW小一那邊發表, 發完後, 之前睇唔到既就完全彈晒出來.   

原文章由 雯雯 於 07-7-5 10:15 發表

LoLo

16/8好似你地去長洲wo!

另外頭先我在MTR睇左地圖, 個小型足球場係近長沙灣MTR,長沙灣道與發祥街交界

mm,
你真係我條蟲,咁你都知,冇呀,唯有唔去law,冇辦法呀,頭先先比個醫生打嚟鬧左一餐,叫我唔好再改,我改佢地要做好多野wo,攪到我鬼咁唔好意思!!
lochikwan

lolo,
你去唔到長洲呀, 真可惜. 不過...其實...都唔知是否成行啫.

mm,
R仔好似無參加足球喎, 你都咁關心真是難得.
另外我仔同lolo個J仔同樣是Wed & Sat 9-10am,
some lessons will be give up also.

明早早餐, please count me also.

原文章由 莎莉EE 於 07-7-5 12:47 發表
lolo,
你去唔到長洲呀, 真可惜. 不過...其實...都唔知是否成行啫.

mm,
另外我仔同lolo個J仔同樣是Wed & Sat 9-10am,
some lessons will be give up als ...

ee,
我就係知道未firm,所以冇咩所謂啦!!: :
lochikwan

原文章由 sneezy 於 07-7-5 11:52 發表

,

好恐怖呀  ! 我試下在YW小一那邊發表, 發完後, 之前睇唔到既就完全彈晒出來.   

我都唔係好明咋, 好似之前話同款公仔只可以出三個, 但係你現在又可以出到6個

總之, 我post完d post係press "發表回覆", 就真係即刻睇到, 學Lion_King所話, 唔好用 "[完成後可按 Ctrl+Enter 發佈] ", 咁就唔會睇唔到!

另外, 暫時還發現, 如果你個新post是第二版的第一個post在頂, 咁你又會睇唔到住, 直至到有第二個新post上, 佢先會顯示到第二版新的!------報告完畢

原文章由 JAMmama 於 07-7-5 11:20 發表

唔係呀, 我係要放一日假, 明天細仔學校開生日會, 完咗個水運會後, 會買生日蛋糕和一點食物比細仔的生日會, 帶埋大仔返kinder, 等佢探吓d老師和睇細佬跳舞 (kinder每天上堂前, 都會要小朋友跳返 ...

你遲d都全職湊仔law, 實習下都好既 我不知幾羨慕

Yi, 我d新發表無la la變左係第一版law

原文章由 莎莉EE 於 07-7-5 12:47 發表
lolo,

mm,
some lessons will be give up als ...

我d好朋友參加左, 我當然耍關心下la:loveliness: :loveliness:

早餐幾點同係邊度食呀! McDonald?? 但我地要同d仔打氣喎! d流程係點未知喎!

How about wait outside the exit gate at 8:30am?
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

I have read a very romantic article today:

婚戒是太太細意挑選的。那時候她想: 籌備婚禮的大小事情上,化妝,婚紗,攝影,佈置都只是派用一時; 禮儀,酒席等卻大都是為別人而安排。唯有婚戒,才一生一世陪著自己。它直接代表婚姻,在上帝壇前接受祝福,以後更會天天戴在左手那管相傳能直通心臟的無名指上。所以真值得投放最大的心思。
這是對戒,男女式樣有點分別。我的這隻外面只鑲上一顆幾十份的細石,太太的則給整圈圍滿了,就是有緣(圓)有份。婚戒是內外雙圈式設計,外面鑲上石的一圈緊扣著內圈,兩個圈卻能轉動自如。
原來很有意思:
~ Unitedbut free ~
互相結聯,二人卻是自由的。
戴得很粗,快有兩年了,就加添了不少花痕。我不會討厭這些花痕,反而認定是隨年月刻上的風霜,細細記錄這近兩年來,一同經歷有苦有樂的人生。
使基督因你們的信,住在你們心裡,叫你們的愛心有根有基。以弗所書 3: 17
雖然太太和我各自處身不同的行業,每天見的人和事都不盡相同,然而我倆步伐一致,擁有共同目標,兩個生命願能緊緊契合相連,上帝是最穩固的根基。這婚戒承載我們的生命,見證二人的婚姻,也無時無刻在提醒自己,每天,都要愛她更多。
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

如廁7歲童:叔叔摸patpat
20070705一名快將7歲的男童獨個兒到粉嶺聯和墟新街市的公廁如廁後,向父母投訴「被叔叔摸patpat」,父母報警求助,警方最後將在街市大牌檔當廚師的「叔叔」拘捕,暫列非禮案跟進。
男童母親在網上討論區講述事件,事發為7.1回歸10周年當日,她與丈夫和兩名兒子到聯和墟新街市3樓熟食中心吃午飯,其間讓長子獨自去廁所,約三分鐘後兒子回來說:「頭先廁所有個叔叔摸我patpat。」其丈夫立即帶同兒子到公廁找「叔叔」,並報警求助。
男童母親形容,涉案男子見他們報警,即惡言反問:「使唔使報警咁大件事?」警方到場了解事件後,表示涉案人願向男童道歉;男童不接受,警察急召更高級人員到場,多次詢問事主是否接受道歉。
男童母親再問男童的意願,男童回答說:「我想交畀警察叔叔,因為佢做呢錯事,係應該畀警察拉。我好唔開心,我唔想其他小朋友下次會好似我咁。」警方才將他們帶返警署錄取口供。
男童母親引述兒子說,被摸時回頭一看,看見「叔叔」正對他笑,笑容「好恐怖」。事後,男童情緒低落,在家中如廁和洗澡時,更特別把門鎖上,明顯受了驚嚇,沒有安全感。
警方發言人證實,本周日接獲一宗在粉嶺聯和墟新街市發生的報稱非禮男童案件,警員接報到場後,拘捕一名48歲男子。警方稍後會替受害人進行錄影會面錄取口供,未將案件正式分類,但暫列作非禮案,交由上水分區刑事調查隊跟進調查。被捕男子已獲准保釋候查。
事主家長指到場警察曾提議涉案人向男童道歉了事,有大事化小之嫌,警方表示要跟進了解指控是否屬實。
防止虐待兒童會總幹事雷張慎佳認為,此案的事主家長報警求助,反映社會對保護兒童的意識有進步。她指出,警方處理這類案件時應特別小心審慎,切勿掉以輕心,必須向兒童仔細了解情況後才作判斷。至於觸摸孩子臀部是否構成侵犯,她認為要視乎個案的具體情況。
雷太指出,觸摸兒童臀部是否構成非禮,要視乎個別情況,例如被摸兒童的年齡,是幾歲的嬰兒抑或正在發育的兒童;被摸的兒童當時有否穿褲子;在甚麼情況下被觸摸等等,很難一概而論。但她強調,警方接獲這類投訴時,必須認真深入調查,切勿以息事寧人或大事化小的態度處理。
雷太又建議,若孩子因事件受到困擾,家長應盡快為孩子尋求輔導;成年人與兒童相處時,應格外留意自己的言行,因為任何令兒童感覺不舒服的動作,都不應鼓勵或容忍。
警察員佐級協會主席鍾錦華回應時表示,前線人員都有受過處理性罪行的基本訓練,但面對個別案件的不同情況,始終牽涉個別人員的判斷。一般而言,警方處理兒童受性侵犯的案件時,須安排受害人到警署,由專責小組進行錄影口供程序。

原文章由 雯雯 於 07-7-5 14:35 發表
Yi, 我d新發表無la la變左係第一版law

不特止, 還傻到click最新發表時間, 又會跳返去最舊個post   真係好傻呀....個新bk......

I think the administor of BK heard all our requests of "New first", so he gave us new first.  We can't complain that the new post can't be seen now.

各位,
我想問一問明天我地d仔要幾點係swimming pool 門口集合,係8:00 or 8:30??

比賽小朋友要帶d咩呢??
lochikwan
‹ 上一主題|下一主題