用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2)
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2) [複製鏈接]

all,
快d去st andrew's個web-site睇相啦, 有佢地farewell party o既相呀~

醒目開學勳章

>all
係喎, 有相睇喇, 不過...得一張咁少架!
今日第一日放暑假, hinhin同卓卓有咩攪作呀? anson就睇電視多囉, 佢都有主動做作業嘅, 不過, 睇黎呢個暑假, 佢都會變電視精多喇~   

>kcmama
你坐咁前都聽唔到咩, 我坐尾2果行, 果度唔算多人, 又ok喎, 我唸住坐側邊位, 後d都無所謂啦, 可以zoom前去, 點知d人走哂前面, 唔好話影相呀, 我連校長個樣都睇唔到呀!   最後, 我要幫anson影相...都要走上前啦!

>hinhinmom
我見你老公有幫我...影anson架喎, 幾時有相睇呀?? :)

wing530

都冇咩攪作囉 米又係一個電視精
暑期有得佢享受下喇,快樂童年麻

不過我就好清閒喇,卓卓跟左媽咪去沙田住 我成機報多課返多日學

22 號生日會你地會唔會去呀

醒目開學勳章

kcmama

你真好學呀!   我呢 d 懶鬼, 寧願訓多陣, 又或者睇多陣電視好過呀!   

我22號會去呀, 已買左禮物喇, 加上係我club house攪, 咁方便....當然去啦, 加上, anson都想見多 d 同學仔麻~

我今日睇醫生, 又比我撞到蘇同學, anson同佢不知幾開心呀, 佢地拎左藥都等埋我呀!

wing530

你病呀 未好咩

我唔係好學,只係好幾年都冇返過學,覺得自己做人冇咩進步又唔係好夠料,米讀下書扮下野囉

我未買來禮物呀,差d唔記得左 tim

醒目開學勳章

kcmama

我把聲都ok喇, 而家有 d 咳呀! 又唔算好犀利嘅, 不過, 都係想睇好佢, 費事野比anson麻~   

你唔記得買禮物, 唔係麻, 你唔會.......2手 fing fing 去呀?? 不過, 而家都仲早, 仲有成個星期, 我上次行街, 睇o岩左喇, 咪買左先囉~:)

hello,咁多位媽咪你地好呀!我仔仔今年九月會讀k1呀 琴日去學校買左校服同書包喇,想請問對白皮鞋同波鞋係咪一定要全白架? 如果買對波鞋但個logo唔同色唔知得唔得呢?

all,
由上次去學校影完畢業相之後, 我都頭暈頭痛左幾日都仲未好返... 又已經睇左2個醫生...

22個生日會, 我去唔到喇, 因為我地21/7去長隆水上樂園呀, 會同成班friend一齊去, hinhin宜家high到爆!!!

今日去左sham shui po維記食野, 原來o個度成條街都係賣玩具精品架, 我都買左唔少唔等使o既野呀!!

放假hinhin都係一個電視精啦唔使講, 不過佢真係好鍾意做o個本暑期作業呢!

noknokma,
呢間學校唔算嚴, 如果你小朋友對鞋個logo唔算太過份, 都無問題架.

wing530

我梗係唔會兩手空空去喇 遲d會去買,卓卓話個同學仔鐘意超人喎。

hinhinmom

你都病左呀,係咪 wing530 傳染你呢

深水

醒目開學勳章

>KCMAMA
唔係麻, 我傳染比佢?? 我呢排都好少見佢啦, 加上....佢話左好耐喇, 我成日覺得佢....係唔係有喜呀! 成日都話頭暈暈喎~

我都係買左超人, 係特搜戰隊呀, 5架車合體可以變超人架, 呢排興呀~   

>hinhinmom
你去長隆水上樂園呀? 我都想去架, 你去完記得返黎報料呀! 睇下衛生好唔好麻, 咁你book邊間 hotel 呀?

>noknokma,
我覺得k1 & k2都唔係咁嚴嘅, 我果時買有顏色邊tim呀, 但k3就嚴小小喇, 係我仔仔同我講咋, 佢地要做大哥哥, 要做好榜樣喎, 要著全白色呀~:)

[ 本文章最後由 wing530 於 07-7-16 01:54 編輯 ]

wing530

有喜 真定假呀,係就恭喜哂你喎

長龍水上樂園,我都想去,但我怕唔衛生,你知啦...上次去完將軍澳泳池卓卓雙眼攪到咁 我怕怕囉:evil: :evil:

hinhinmom & wing530,

多謝你地寶貴既意見呀! 我已經買左對白皮鞋喇,原來冇乜款揀架!係呢,其實係咪真係一套校服就夠? d老師話一日恤衫一日運動衫,你地有冇試過洗完乾唔切呀? 仲有,請問冬季校服係咪都係著白皮鞋架? 唔該晒:loveliness:

醒目開學勳章

>kcmama

恭喜我?? 我講hinhinmom會唔會........有喜...咋!!   唔係我呀! 佢成日話頭暈暈咋!

我都唔知衛生點呀? 所以, 咪問下hinhinmom返黎記得報料囉!   我舊年去完singapore個水上樂園之後, 我就愛上...玩水喇!

醒目開學勳章

noknokma

阿仔k2時, 我都係各一套咋, 但果時要日日洗架, 而家k3, 我就買多1套大d, 有得替換下, 咁就唔洗咁辛苦日日洗囉, 夏天日日洗都好快乾架, 如果你有工人咪唔怕日日洗囉~  冬天唔太污穢, 吊帶褲我就隔日洗呀! 如果唔乾, 我就fing 乾佢囉! 而家我係full time ma, 我就話2套好 d 囉, 之前比人湊, 人地幫我洗, 咁就1套都夠喇~   

冬天著黑皮鞋架~

[ 本文章最後由 wing530 於 07-7-17 02:26 編輯 ]

wing530

我打錯名之麻 嚇到你 tim

其實........你都可以生多個呀 諗諗佢喇

新加坡清潔咁多,d人公文教育又好,梗係唔同喇:)

hinhinmom

你暈左去邊呀

醒目開學勳章

咁多位媽咪,

我想問下妳地覺唔覺得件運動衫個頸位好窄?  我個仔連中碼都好辛苦至可以將個頭穿過去(幾乎扯難件衫), 如果再換大碼就件衫太大, 況且中碼同大碼個頸位唔係爭好多, 我又唔覺我個仔個頭好大! 點好?

[ 本文章最後由 Funny 於 07-7-17 09:48 編輯 ]

wing530,

Thank you! 咁我叫工人日日洗啦, hehe  
咁好快咪又要買黑鞋?

醒目開學勳章

>kcmama

打錯名咋, 嚇得我呀!

我唔生喇, d野已送哂比人喇, 加上, 以前d舊同事笑我.....做高齡產婦呀!

係啦, hinhinmom唔知暈左去邊呢?

醒目開學勳章

>Funny

我都覺得運動衫個頸位, 開頭都有d窄嘅, 不過, 你放心啦, 遲d會好闊架喇, 因為個領位都易"where"架~

醒目開學勳章

noknokma

有工人, 就唔洗自己黎啦, 咁一套好喇, 最多大 d 時, 就買多一套, 到時咪可以換下囉! :) :)

轉季就要買黑鞋喇, 其實都好"side"下, 著幾個月又換白鞋, 到時對白鞋多數又唔o岩著, 又再買過!

阿仔 k3 臨畢業果季, 我都無再買白鞋比佢, 都係一對白波鞋著足5日, 我費事為左著2~3個月又買白鞋啦, 學校都無話架, 就算k3件校褸唔o岩著, 學校都唔主張家長浪費再買架, 學校叫你著自己褸都得架! 所以, 我覺得學校好為家長著想嘅~:)  

原文章由 noknokma 於 07-7-17 11:46 發表
wing530,

Thank you! 咁我叫工人日日洗啦, hehe  
咁好快咪又要買黑鞋?
‹ 上一主題|下一主題