用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2)
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2) [複製鏈接]

醒目開學勳章

kcmama

真係要hinhinmom講下水上樂園 d 野比你聽喇, 真係幾好笑架, 唔係歧視大6人, 不過, 佢地又真係好....抵 c 架! 笑爆嘴呀!

hinhinmom,
請問

醒目開學勳章

yi

點解你成日食哂 d 字嘅?

你係咪想問長隆水上樂園 d 野呀?

原文章由 yi 於 07-7-25 20:47 發表
hinhinmom,
請問

醒目開學勳章

all

我想問下你地, 佢地 d 書簿點處置呀? 收埋還是掉左佢呀? 我由 k1 果d都仲係度, 點攪好呢?

wing530

嘩 !!!! 你好勁呀 !!!!!! k1留到而家,我掉左喇 ,只係留番 k3 d 英文書同埋七八本功課簿寫下字咁咋 冇位放咁多野呀,我個書櫃好細咋,只有四層,一人一層,仲有一層共用既 ,所以冇位存放。

我平時買果d 消閒書呀小說呀,除非好鐘意既,否則睇完我就送比人啦 ,或者俾我弟妹,有時人地同我口味唔一樣唔鐘意睇,我就唔知點算,只好捐左佢咋

all

好靜呀 放暑假個個都唔上黎

你地睇左軍曹未呀 ?? 我昨日去 APM 睇左喇.....都係細路仔戲囉,我老公差d 訓左

醒目開學勳章

>kcmama

勁咩呀! 其實我懶, 無執野之麻, 咪留到而家囉!
我都學下你先, 掉鬼左佢, 費事左住哂!   我書櫃都 ok 架, 有成 8 格咁多架, 仲可以放多小小啦!

keroro 睇左好耐喇, 第1日上畫就睇左喇, 超 ! 唔好睇!! 我介紹你睇...變形金剛啦, 好睇呀! 我唸卓卓都鐘意睇架! 雖然英文版, 我見anson睇到好專心, 又好笑架! 2個幾鐘都無嘈住哂! 連廁所都唔去呀! :) :)

我尋日帶左anson去大埔柏麗球會打 golf, 係麥當當攪架, 有專業教練教小朋友, 1 對5, 佢地學得好快, 似模似樣咁, 我都考慮緊報唔報 course 比佢學呀! 如果係, 我想去長沙灣學呀!:D

>hinhinmom
anson今日第1日學 phonics, 都ok喎, 返黎讀到成10個音比我聽喎, 我真有 d 意外呀! 佢話miss 好好, 一邊玩遊戲, 一邊教發音, 佢咁樣容易 d 記得喎! 以前係智x樂都學過一排, 感覺無呢度一堂咁掂呀!:) 你都唸唸佢啦!

kcma, 有無興趣學 phonics 或者 外籍老師教 oral 呀? 有興趣就pm你啦, 價錢唔貴喎! 全部都係幾十蚊堂咋!

wing530

anson 咁多活動呀....仲去到大埔 tim

我都覺軍曹有d 你話果套我都有d興趣 等我問下卓卓先:

學 phonics 我有興趣呀,係邊度學呀....但我只係星期日有時間咋 其他日子卓卓係沙田呀

你星期幾學呀,我想一齊呀有伴麻

醒目開學勳章

kcmama

anson係暑假真係好多活動架, 今朝帶左佢去東港城攪嘅"昆蟲展" + 4d影院(唔好睇架), 下午 join 左青年中心攪嘅"交通安全城", 跟 d 義工姐姐去玩, 我就去買送囉,  佢就話開心又好玩呀, 都係$20蚊咋, 包埋車錢喇, 幾抵玩! 我原本想報埋"警犬訓練中心"架, 不過, 要玩足一日, 我就唔放心囉, 無報呀! 不過, 我聽日會報第2間, 想報...打野戰, 粉嶺蜜蜂園, 整pizza呢d囉, 好似幾好玩咁呀!

係呀, 你有無興趣報麥當當攪嘅活動呀? 係25/8(sunday)去西貢北潭涌玩, 佢同 tom lee琴行一齊攪左個打非洲鼓呀, 都幾得意架, 我都想報架, 不過, 撞左普通話班, 我先唔報咋!

所以呢, 暑假真係忙左架, anson一星期有3日學游水, 平時我又要帶佢去泳池練習下呢, 下午覺都訓少左好多呀! 係呢, 卓卓有無叫你帶佢去太空館睇"飛龍在天"呀? 唔知好唔好睇呢?

anson而家係新都城3期學phonics, $340/6堂/1hr, oral都係$340/4堂/1.5hr, 就外籍老師教(星期6), 價錢唔貴喎, 好似話有政府資助咁掛, anson係星期一上午(10:00~11:00)學phonics架, 都好難一齊學喇!:-| 如果你要星期日, 睇下9月開學之後..會轉時間架, 你而家可以留定名都得, 我都留左oral喇!

[ 本文章最後由 wing530 於 07-8-1 02:22 編輯 ]

wing530

你安排左咁多活動俾  anson 好犀利呀:D 仲要咁多唔同既種類

你講果d我都好有興趣,打野戰係幾時呀 ?? 係唔係星期日呀
但而家天氣咁熱,會唔會哂到傻呀   

唔該哂你,我陳間會打去問下d 課程。

醒目開學勳章

KCMAMA

我今朝打電話問左喇, 打野戰果 d 已 full 哂喇, 報唔到呀!:-|  anson而家想搵 d 小小科學研究嘅 course呀, 有 d 唔夠年齡, 而家仲搵緊呀, 你果邊有無呢 d 呀?

你要星期日, 咪麥當當打非洲鼓囉, 或者 send 左pm比你果間, 去大澳囉, 唔o岩的話, 我再搵下啦, 記得仲有夜觀營火蟲架!

報得暑期活動, 梗係想多元化 d 啦, 第時返左學就無咁多時間喇, 加上我而家唔洗返工, 可以帶佢去麻, 我仲剛剛報左足球班比佢, 玩2個小時, 等佢走動下!

醒目開學勳章

KCMAMA

如果麥當當仲有位, 我就幫你報左先啦, 而家佢地只得3張飛咋, 我上次報 golf 又係得3張, 我又會咁好彩嘅!  

我同anson講, 卓卓又去打非洲鼓, 佢不知幾開心呀! 而家睇下有無多3張飛啦, 果日要9:00am到荷里活集合喇, 包lunch, 有好多野玩喎, 仲有水上單車, 射箭, 足球, 草地棍球等等呀~

我唸住問埋hinhinmom架, 又搵佢唔到喇, 次次有事 call佢, 佢就失蹤喇!

>hinhinmom
你又去左邊呀? 係咪又沖緊涼呀?? :tongue: :tongue: 唸住問下一唔一齊去北潭涌玩架?

做乜唔幫hinhin報phonics 呀? anson真係超鐘意喇, 佢今日已執定文具等星期一上堂喇, 話好鐘意, 好心急喎! 佢從未試過上英文班咁熱愛架! 希望唔係3日香啦!

wing530

嘩........d 節目咁豐富架 咁你真係要幫我追下 m 記,唔該你呀

咁又係你做全職 c 9 可以同 anson 四維去參加暑期班,
anson 一定好開心

醒目開學勳章

>KCMAMA
你果度攪掂哂喇, 係hinhinmon唔知有無飛姐, 希望搵多3張啦, 咁我地就好似一齊參加學校旅行咁喇!

anson梗係開心啦, 將自己 d 節目寫哂係"白板", 唔識寫就畫圖畫, 好似寫緊..象形文字咁呀!   我都有問佢, 媽咪湊會唔會開心 d, 佢都話鐘意我湊多 d 囉, 因為多節目麻~: :

>hinhinmom
麥當當一有消息, 我就call你啦!

all

個新版都唔知發生咩事,怪怪的 咩叫被"移動" 好難先搵返..........到底發生咩事呀

wing530

唔該哂你.........希望 hinhinmom 到可以有飛喇,咁就真係開心 返小一前再一齊玩多次

d 錢有拖無欠.....到時先俾返你呀,唔好加我利息呀

醒目開學勳章

KCMAMA

hinhinmom都有飛喇, 陣間我會去麥當當拎呀! 真係好喇, 我地又可以一齊玩喇!

BK唔知攪乜鬼, 上次打完左個POST就唔見左喇, 咩被移動喎!:tongue: 好彩你 SEND 條 LINK比我咋, 如果唔係, 我都有排搵呀!

all,
我好耐, 好耐, 好耐無上bk喇..:tongue:

kcma, 唔該晒你send條link比我呀, 仲乜要分開兩個post o既?! 不嬲都一個架啦, 一間幼稚園兩個topic, 比人感覺怪怪地呀!!!

wing530, 唔該晒係幫我買ticket, 26號佢地幾個又有得見下面, 一齊玩下lu!!!   hinhin今日睇左張敏華, 仲同佢傾左成十幾分鐘呀!  醫生話佢係呼吸道感染wor, 有小小發燒, 不過hinhin真係好唔舒服呀, 又無晒胃口, 食完蛋糕食藥就訓, 成日訓呀! 希望佢快d好返晒啦, 今日連畫班都無返呀!!!:(

all
好囉....大家都有飛 又一齊玩喇

我想問下你地學校有冇欠你地相呀....上次大會堂d想好似未齊呀,仲有學校果次 d 畢業相唔知有冇得買番呢 ??

hinhinmom

你同張敏華咁夾咁好傾架:loveliness: 我同佢就冇兩句喇,我覺得佢有dd 串l

醒目開學勳章

>all
你地買左書包未呀? 會唔會考慮 spi 呀? 我有筍野呀!

>hinhinmom
hinhin好哂未呀? anson上星期一都係睇左張敏華, 唔知點解, 呢幾次睇佢, 次次都唔得嘅, 到而家都仲未好得哂, 仲有痰, 唔知係咪同游水有關呢? dr. cheung都同anson好好傾架, 同我就無咩2句喇!   

你今年仲去唔去..飛行服務隊個open day呀? 係24/11呀! 我都會帶anson去呀! 希望記得啦!

>kcmama
做乜要買畢業典禮 d 相呀? 你上次無買咩? 你問下 miss pang啦! 睇下佢幫唔幫到你啦!  畢業典禮 d 相, 我已拎左喇, 乜你仲未派咩? 我地應該仲有一次未哂相喎, 係farewell party呀!

[ 本文章最後由 wing530 於 07-8-6 23:40 編輯 ]

wing530

spi 點筍呀 卓卓叫左亞我細妹買巴斯書包 但就未買到,唔知卓卓用唔用冇公仔既書包,要問問先 因個巴斯書包佢自己睇中的

大會堂 d 相有d 未齊,真係要問問老師至得,另外禮當果d 相又會唔會呢 ?? 等我一次問埋先
‹ 上一主題|下一主題