用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1>
樓主: Oscar媽
go

升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1> [複製鏈接]

[quote]原文章由 Oscar媽 於 07-7-20 12:15 發表
Oscar媽原來你前幾日同我say hi ,sorry呀,我唔係日日上bk架,依家放Lunch口係公司上來.   
各位好!:loveliness:

原文章由 shanshan1010 於 07-7-20 13:27 發表
[quote]原文章由 Oscar媽 於 07-7-20 12:15 發表
Oscar媽原來你前幾日同我say hi ,sorry呀,我唔係日日上bk架,依家放Lunch口係公司上來.   ...

shanshan1010,
Charles Chan

原文章由 candy9996 於 07-7-20 15:01 發表

shanshan1010,

candy
還有5日康康
祝您身體健康

浩楠今早賴尿,
激死我啦,已無尿床一星期啦,希望在9月前做到乘仔啦

醒目開學勳章

mimi

唔好咁嬲 la!!小朋友係咁...比多 d 時間浩楠
我記得同 oscar 戒片開頭三星期都成日賴尿,
但我 keep 住 2 個月半夜起身叫 oscar vv..
但我最激氣係..oscar 著片時可以晚晚都冇尿,
但唔同佢著片就賴尿..不過時間已經過左好耐..
oscar 已經有 2 年都冇賴過尿 lu...

原文章由 mimicheng 於 07-7-20 20:13 發表
浩楠今早賴尿,
激死我啦,已無尿床一星期啦,希望在9月前做到乘仔啦

hello各位

多謝大家關心, 我而家仲係日本明天就返香港la, 今次旅行都幾得意又經歷左打風同小小地震今次第一次試炸, 不過就嚇到阿仔話我要返香港呀, 佢仲不段咁問間屋會唔會林嫁 , 佢而家玩到唔想返黎但係我同老公就攰到死死下, 好啦返到香港再傾啦

醒目開學勳章

billysim

聽到都開心呀!!有咩收穫呀!!
你亞仔好攪笑...而家又唔到捨得走...
返黎再傾...

原文章由 billysim 於 07-7-20 22:36 發表
hello各位

多謝大家關心, 我而家仲係日本明天就返香港la, 今次旅行都幾得意又經歷左打風同小小地震今次第一次試炸, 不過就嚇到阿仔話我要返香港呀, 佢仲不段咁問間屋會唔會林嫁 , 佢而家玩到唔想 ...

原文章由 mimicheng 於 07-7-20 20:07 發表

candy
還有5日康康
祝您身體健康

mimi,
多謝祝賀,
我自己都希望康康,身體健康因今年時時都傷風同咳,:cry:
浩楠,係唔係仲有飲夜奶呀?如果有飲夜奶,半夜有機會要去厠所,
康康,冇飲夜奶所以半夜都唔須要叫佢去厠所,
Charles Chan

candy

預祝康康生日快樂, 快高長大, 健健康康, 聰明伶俐!!

mimi

謙謙尋日先開始介夜片, 因為我唔捨得再買片
好彩尋晚無賴尿, 唔知今晚點 ..........佢都無飲夜奶好耐喇, 但有飲好多水

Oscar媽, 我就無你咁好心機, 半夜起身

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 07-7-21 00:34 編輯 ]

各位創價媽咪,我想了解多一d依間學校可唔可以幫下手..課程深唔深同多唔多功課,會唔會好難入,你小朋友讀左一年你覺得間學校總括來講好唔好最近要先生有無愛心,多多指教....
原文章由 msnicoleng 於 07-7-21 00:31 發表
candy

mimi

好彩尋晚無賴尿, 唔知今晚點 ..........佢都無飲夜奶好耐喇, 但有飲好多水

Os ...

醒目開學勳章

醒目開學勳章

szenam

課程我覺得創價會適合小朋友
我個人覺得比較難入
創價校長,全校老師 & 嬸嬸及其他工作人員都非常有愛心
創價係為小朋友開辦既幼稚園
k1 頭 1 個月冇功課
係 10 月開始逢星期五有功課
係 11 連 二,四都有功課..
功課內容係畫線,填色,配對,認字等等

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 07-7-21 10:26 編輯 ]

原文章由 msnicoleng 於 07-7-21 00:31 發表
candy

mimi

Os ...

浩楠無飲夜奶,睡前都有去WW,真係一時時失手,我都有半夜叫去去WW

醒目開學勳章

Oscar 而家瞓前都飲一杯奶奶架!!
係瞓前去一次 ww..直到第 2 朝起身先 ww ..

原文章由 mimicheng 於 07-7-21 17:42 發表

浩楠無飲夜奶,睡前都有去WW,真係一時時失手,我都有半夜叫去去WW

原文章由 billysim 於 07-7-20 22:36 發表
hello各位

多謝大家關心, 我而家仲係日本明天就返香港la, 今次旅行都幾得意又經歷左打風同小小地震今次第一次試炸, 不過就嚇到阿仔話我要返香港呀, 佢仲不段咁問間屋會唔會林嫁 , 佢而家玩到唔想 ...

BILLSIM
快D分享呀,浩楠話BILL去THOMAS到玩呀

醒目開學勳章

billysim,

係咪今日返呀!!!!
快 d 上黎分享...幾時有相睇呀!!!

HELLO 各位

我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折, 我有朋友話係原宿低到1折tim呀 所以日本減價真係好誇張嫁, 同一樣野d價錢係一日比一日跌價可以平一個double, 今次主要都係GAP道買褲比阿仔真係好鬼平幾佰->仟幾YEN, 仲買左件牛仔褸都係1,900YEN, 不過今年D鞋仔D款唔係太吸引所以無買, 另外仲去左COMME CA ISM又係減得好誇張係呢道就買左D衫&鞋比阿仔,  除左買野外就去左海洋

醒目開學勳章

billysim

你係咪比 bk 食左 d 字呀!!

原文章由 billysim 於 07-7-22 19:11 發表
HELLO 各位

我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折, 我有朋友話係原宿低到1折tim呀 所以日本減價真 ...

醒目開學勳章

上午
第一組:
屈希潼 - WATHT
陳子維
湯持正 (Boosko) - Boosko

第二組:
黃家聰 (Oscar) - Oscar媽
鮑禮桓(Liwood) - liwoodma
陳俊滐 (Catis) - jessieoh

第三組:
黃丞佑 - ophelia