用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 ...
樓主: GraceCheng111
go

08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 [複製鏈接]

唔知呀!! 我間中先入Channel 2咋

係喎!你係大肚媽咪, 好易認...........ok,8:45am, 叫我hubby早d開車黎先

原文章由 JAMmama 於 07-8-23 14:26 發表

你無睇到我地Channel 2 咩? KLLP之前約咗我地P.2媽咪食早餐喎, 你唔知咩?

8:45am在太興等
點認? 好易認....認住個大肚媽咪就得啦:loveliness: :loveliness:

原文章由 miffy 於 07-8-23 16:40 發表
我都已經報名參加了小一入學申請家長簡介會, 而我的編號是038和039。

希望大家都可以順利入讀英華小學。

係呢, 親友那一欄, 唔知填朋友唔知得唔得呢??

miffy,

你編號很前喎~ 我係5百幾號...
我都想知親友那一欄, 因我朋友的仔仔也是讀緊英華的.
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

醒目開學勳章

大家加油!!!
原來已經約左845,看看到時趕唔趕到先

[quote]原文章由 JAMmama 於 07-8-23 12:36 發表
Easy 媽咪,

有一欄填: 有否親友在英華小學就讀,

我填了大仔和你個仔個名, 咁你記住填埋"熹熹"個名落去 (佢改
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 010 於 07-8-23 16:47 發表
大家加油!!!

hi, 010,

謝謝你的支持呀~:loveliness:
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 010 於 07-8-23 16:47 發表
大家加油!!!

太太,
唔明你講"約左845"係咩來, 係編號? 咁點解要看到時趕唔趕得到先? 死啦....唔多明, 是什麼來的?

詳解吓! Thanks!

JAM,

010 應該係指星期六的約會, 因佢見長老話8.45am 到, 因此便以為約會時間係8.45am

[quote]原文章由 JAMmama 於 07-8-23 17:14 發表

太太,
唔明你講"約左845"係咩來, 係編號? 咁點解要看到時趕唔趕得到先? 死啦....唔多明, 是什麼來的?

詳解

我都報咗1/9, 不過就得老公去, 因要帶小朋友去學野!
我都有朋友既囝囝係度讀, 唔知係咪可以填佢個名呢?

原文章由 miffy 於 07-8-23 16:40 發表
我都已經報名參加了小一入學申請家長簡介會, 而我的編號是038和039。

希望大家都可以順利入讀英華小學。

係呢, 親友那一欄, 唔知填朋友唔知得唔得呢??

醒目開學勳章

KLLP
bingo!我就係咁以為啦
唔係咩???咁你地快dupdate我究竟幾時啦  

原文章由 KLLP 於 07-8-23 17:36 發表
JAM,

010 應該係指星期六的約會, 因佢見長老話8.45am 到, 因此便以為約會時間係8.45am

[quote]原文章由 JAMmama 於 07-8-23 17:14 發表 http://discuz.baby-kingdom.com/images/common/back.gif

...

嘩~~嘜妳地比咁大問題我解決呀? 妳地緊係問學校好過啦, 我只係一個家長黎咋 . 至於jammam唔同呀, 我同佢係親姐妹, 大家仔仔係表兄弟, 屬於親友呀 , 朋友真係要妳地問問喇!

原文章由 helenjoe 於 07-8-23 16:49 發表
[quote]原文章由 JAMmama 於 07-8-23 12:36 發表
Easy 媽咪,

有一欄填: 有否親友在英華小學就讀,

我填了大仔和你個仔個名, 咁你記住填埋"熹熹" ...

easy媽咪,

啊! 原來如此.
即不可以寫朋友的仔仔, 唯有空了它. thanks.

原文章由 Easy媽咪 於 07-8-23 22:06 發表
嘩~~嘜妳地比咁大問題我解決呀? 妳地緊係問學校好過啦, 我只係一個家長黎咋 . 至於jammam唔同呀, 我同佢係親姐妹, 大家仔仔係表兄弟, 屬於親友呀 , 朋友真係要妳地問問喇!
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 miffy 於 07-8-26 09:49 硐表
大家做好portfolio未?? 我一見有form download, 即日開工, 其實我已經準備資料準備了幾個月, 信又寫好了, 但有部份還未完工, 有時諗到頭都大埋, 晚上睡得不好。

easyma

我本來都想填你大仔, 侒侒同charle是朋友嘛, ...

miffy,

那天我和老公一齊去聽....owen也跟我們一齊去.
可能遇見你呀.....再唔係咪到時電聯0羅.

可是profile我還未做.....明天開工做啦.:loveliness:
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

Miffy
妳係咪星期六果場呀? 我要就就我老公所以聽下星期五晚上果場呀!

原文章由 miffy 於 07-8-26 10:05 硐表
helen

我都會帶侒侒黎, 我地搭車有時經過英華, 侒侒會大叫英華小學呀, 但未正式入過去, 所以我去聽講座, 老公會帶侒侒參觀下校舍, 侒侒好愛英華, 我驚佢睇完校舍黎讀硬咁款 , 如果萬一考唔到, 唔知點同佢講

...

原文章由 miffy 於 07-8-26 10:05 硐表
helen

我都會帶侒侒黎, 我地搭車有時經過英華, 侒侒會大叫英華小學呀, 但未正式入過去, 所以我去聽講座, 老公會帶侒侒參觀下校舍, 侒侒好愛英華, 我驚佢睇完校舍黎讀硬咁款 , 如果萬一考唔到, 唔知點同佢講

...

miffy,

大家努力呀..
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

今天幫朋友打去英華問1/9仲有無, 職員話已滿, 只餘7/9.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 helenjoe 於 07-8-27 21:40 硐表
今天幫朋友打去英華問1/9仲有無, 職員話已滿, 只餘7/9.

Hi 各位,

我都會幫囝囝報讀08年英華小一, 昨天打去book位聽簡介會, 已經是第二場的48x了, 校務處話第二場都就full了.

我唔係教徒, 唔知入英華的機會是否會差些呢

‹ 上一主題|下一主題