用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 邊度買中二課本平???
go

邊度買中二課本平??? [複製鏈接]

今年成套中二書要成$2,700.- 學校書商得九折!!!
各位mama有冇好介紹, 邊間買書平過九折...
   0    0    0    0
wallacemama

葵涌廣場8-85折
我媽咪做陪月, 我們住青衣, 持有僱員再陪訓之專業陪月員証書, 經驗豐富, 收費合理, 有需要可pm我.

May I know the name of the book shop?  Thanks

原文章由 JOYCENGYW 於 07-7-18 17:51 發表
葵涌廣場8-85折

原文章由 JOYCENGYW 於 07-7-18 17:51 發表
葵涌廣場8-85折

我之前係網上睇人講
果度有d鋪頭呃人

唔係麻
我媽咪做陪月, 我們住青衣, 持有僱員再陪訓之專業陪月員証書, 經驗豐富, 收費合理, 有需要可pm我.

原文章由 JOYCENGYW 於 07-7-18 19:08 發表
唔係麻

其實我都唔肯定, 都幾耐下
我諗大人去應該冇野o既

我個女間中學的書商都只係九折
但我地今年係商務買(九折但信用卡3倍積分),
但原來商務都用番學校書商的定價來計算,
所以應該係公價

葵涌廣場3樓...志德書局, 已經好耐, 信得過架

慳得就慳
買二手書
workbook 才買新 ge

[ 本文章最後由 鵝老太 於 07-7-18 23:54 編輯 ]

原文章由 鵝老太 於 07-7-18 23:52 發表
慳得就慳
買二手書
workbook 才買新 ge

我想問ニ手書一般係新書嘅幾多折。

原文章由 judy 於 07-7-19 11:37 發表

我想問ニ手書一般係新書嘅幾多折。

視乎本書新舊而定, 由三折到六折都有

唔該晒!!! 等我一陣食飯去睇下先...

原文章由 binbindog 於 07-7-18 23:27 發表
葵涌廣場3樓...志德書局, 已經好耐, 信得過架
wallacemama

搵唔到志得書局喎!!!
有1間係3樓, 但係冇公司名, 不過新書得88折. 咁我不如好番三聯買, 九折仲有分期...
wallacemama

我剛在籃田買完書. 書局名亦是"志得書局". 不知是否同一集團. 這裡有亦有二手書買. 我先選二手書, 作業及新版就買新. 今年比上年節省不多, 因為有一半書是新版呢 !!!

請問那間書店是

原文章由 wallacemama 於 07-7-18 17:05 發表
今年成套中二書要成$2,700.- 學校書商得九折!!!
各位mama有冇好介紹, 邊間買書平過九折...

睇下以下的書,書單有冇,有興趣pm我,有d係其他媽咪叫我
順手賣埋,可以九龍灣至太子交收.

中二:2.1)KLongman Express 2A-2nd edition With CD
(Longman2005) - $35
2.2)KInteractive L.S. –Section7 Weather and climate-
do they matter?
(Aristo 2006) -$152.3)KInteractive L.S. –Section32 Growth and Development
of HK in the 20th Century(Aristo 2006) -$15

2.4)KInteractive L.S. –Section40
China - A Brief Introduction
(Aristo 2006) -$152.5)HLiving Geog 2nd edition 2A (Oxford2004) -$252.6)HLiving Geog 2nd edition 2B (Oxford2006) -$252.7)HLiving Gepg 2nd edition Workbook 2A&2B
(Oxford) -$20/2本
2A用鉛筆寫過少少 ,2B未用過2.8)HNew Oxford English 2A (Oxford2001) -$202.9)HWorld History Express
2A (Ling Kee2003)
-$20
World History Express
2B (Ling Kee2003)
-$20
2.10)H普通話新紀元 第二版 附cd( 朗文2006) -$252.11)K普通話新紀元 第二版 附cd( 朗文2006) -$252.12)KComputer & Information Technology2A-Basic Modules
(CS02,IT03,IT04) and Supplement for Dreamweaver
Application2A(Longman2005) -$25
2.13)K中國語文 中二第一册-單元一至六(活頁)
(現代教育2002) -$25
2.14)H中國語文 中二第一册-單元一至六(活頁)
(現代教育2006)

中國語文 中二第二册-活頁)(現代教育2006) 第一册&第二册-$602.15)H中國歷史-附cd(現代教育2004修定版) -$30(hold)2.16)K中國歷史-附cd(現代教育2004修定版) -$30(hold)2.17)H探索中國史 (Ling Kee 2006) -$302.18)F新世紀 中國歷史(香港教育圖書公司2003) -$25

[ 本文章最後由 sai1031 於 07-7-21 00:38 編輯 ]

sai1031
我對過書單啦! 冇一本啱... thank you!!!
wallacemama
‹ 上一主題|下一主題