用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆隣苑聖彼得堂好嗎?
樓主: mannc
go

兆隣苑聖彼得堂好嗎? [複製鏈接]

原帖由 hei_jai_bb 於 09-1-16 20:29 發表

我仔仔讀兆麟果間, 整体都好的, 可能學校信教, 所以小朋友們都好純樸, 很乖, 大部份老師都nice, 但都視乎個必老師, 有些老師時不時好和壞都會樂意同家長溝通, 而有些就冇咩特別時都會主動傾小朋友在學校的情況, 只 ...

dear to all St Peter mama, my son is 20 mons and wish to apply the N1 in the coming day. Anything need to prepare for him to the interwiew? In the interview will take what kind of test to my baby?

pls give some hints?

想問下讀兆隣苑聖彼得堂既媽咪

請問呢間學校會唔會預先收生? 接唔接受提早交form, 定一要到11月先收form呢? 仲有就係有冇校車架? thanks!

原帖由 shishicat 於 09-5-27 23:18 發表
請問呢間學校會唔會預先收生? 接唔接受提早交form, 定一要到11月先收form呢? 仲有就係有冇校車架? thanks!

應該是要到11月才收生。
是有校車的, 開學前學校會通知家長校車路線。

我上星期都有打去問入學資料..對方講野都好串, 而且冇心機講解,..唔知那個人係咪老師??

[url=file://\\
[quote[/url]]原帖由 Doraemon_ng 於 09-2-10 22:43 發表
我是路過的
三四年前, 我親身前往及致電去問野, 結果, 俾人串到死
.
但今日, 我路過見到d老師帶乘校車的小朋友時, 見佢地個個都好有愛心, 好nice. 個感覺真係同以前個位差好遠.

那時, 我還以為個個老師都係咁串, 咁 ...

呢間學校,簡直係垃圾之王,課程淺,完全學唔倒嘢,升上小學,D家長有排辛苦,有排追,校長,書記態度差,選擇佢要考慮清楚,佢只係得個殼.

它們說收生是抽籤的. too bad....

‹ 上一主題|下一主題