用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾
樓主: lhaha
go

2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾 [複製鏈接]

esther:
我正是講這種熨畫!thx!!!!
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

大家好!小女今年G1,請多多指教!:loveliness:

hi hi..............anna2308 我個仔都係g1 ga........

hi all:
昨天終於幫囡囡買了書包和白皮鞋。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
@_@

我諗住今個星期日去買.............

我個仔29/8要覆診先知可唔可以折石膏............真係好怕佢仲未折得呀...........因為唔折得都唔知佢點返學............超煩........

YY(芝芝媽咪),

平日不是穿白波鞋嗎 ?

原文章由 YY(芝芝媽咪) 於 07-8-13 18:24 發表
hi all:
昨天終於幫囡囡買了書包和白皮鞋。

esther:
平日返學是著白波鞋,但女孩子著formal dress時要著白皮鞋嘛!

囡囡話返學已經要著白鞋,放假去街就著她鍾愛的一對象牙白色鞋(早前她做花女時買),結果就係日日都要著白鞋。

[ 本文章最後由 YY(芝芝媽咪) 於 07-8-15 10:41 編輯 ]
@_@

I see ! 因為男孩是著黑皮鞋, 我誤解了.

我上 school web-site 話8月15日 公佈校車時間表, 但到現在仍未有呢 !  希望不會比上年早啦 !

原文章由 YY(芝芝媽咪) 於 07-8-15 10:37 發表
esther:
平日返學是著白波鞋,但女孩子著formal dress時要著白皮鞋嘛!

囡囡話返學已經要著白鞋,放假去街就著她鍾愛的一對象牙白色鞋(早前她做花女時買),結果就係日日都要著白鞋。

esther:
如果依據去年的時間表,你囝囝要幾點上校車?
@_@

去年的上車時間是7:38 a.m.;  仔仔在青衣上車.  妳囡囡按照原定計劃, 行路返學嗎 ?  近期妳有睇樓嗎 ?

原文章由 YY(芝芝媽咪) 於 07-8-15 12:01 發表
esther:
如果依據去年的時間表,你囝囝要幾點上校車?

[ 本文章最後由 esther 於 07-8-15 12:40 編輯 ]

re

我自己問咗校車叔叔.........我的仔仔8.00上車!!!
因為我哋住大圍!!!

esther:
我仍有留意村屋盤呀!但大圍新村放盤和放租量不高,唯有慢慢睇。

7:38am都好過我,如果囡囡要在屋企樓下上校車,7:20就要上車! oh my god!!!!!!!!!

lhaha:
原來大家都係住大圍。你住哪兒?8am上車的話,是否在火車站上車?

[ 本文章最後由 YY(芝芝媽咪) 於 07-8-15 13:48 編輯 ]
@_@

ihaha,

可否告訴我校車叔叔的電話, Thanks !

原文章由 lhaha 於 07-8-15 13:45 發表
我自己問咗校車叔叔.........我的仔仔8.00上車!!!
因為我哋住大圍!!!

大家有留意上次註冊日派的那本指引, 內裹只有4班G1老師的資料, 是否今年只開4班G1 ?

re

esther,

yes,  是在大圍火車站上車ga.............電話係96421868(賴先生), 你都係住大圍ga..............好野以後可以多d聯繫了.

更正

更正...........

sorry esther, 以為你住大圍tim...........

原來係YYmami先真.........anyway 大家以後都要多d聯繫呀.........

hey

我知道我個仔應該謮1c班ga.............希望可以同到你哋d小朋友一班
la................

ihaha,

How you know what ?  我都好想知道仔仔讀邊班 !

原文章由 lhaha 於 07-8-15 17:12 發表
我知道我個仔應該謮1c班ga.............希望可以同到你哋d小朋友一班
la................

re

esther,

因為我嗰日打電話去學校同老師講關於個仔隻手, 點知佢問我個仔讀邊班, 我話唔知, 跟著佢幫我check, 然後便話比我知..........原來佢哋已經編好班了................我希望可以同你哋d小朋友一班la
‹ 上一主題|下一主題