用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 對天陰泳會有不滿人士,請你們去消費者委員會及小額錢債 ...
樓主: PIGPIGMA
go

對天陰泳會有不滿人士,請你們去消費者委員會及小額錢債向賤泳會索償,齊集力量 [複製鏈接]

我收唔到退款信, 不過我已向消委會投訴了, 希望大家團結.
我係大埔區的受害者..

我地有6個家長都係受害者,我地一定要追究!!
所以申請入黎請教.係米先要去消委會?
而我地係米要響7/8前比返封信天x表示不接受呢?
有無苦主有資料提供到比我地呢!

原文章由 elle1128 於 07-7-31 17:23 發表
我地有6個家長都係受害者,我地一定要追究!!
所以申請入黎請教.係米先要去消委會?
而我地係米要響7/8前比返封信天x表示不接受呢?
有無苦主有資料提供到比我地呢!

首先最好先去消委會, 之後上小額錢債, 你不如在另一個POST 中
JOIN 埋其他苦主上小額啦, 佢地已經約好哂啦
:-)  :-P

天x泳會受害人大集合

各位參加天x泳會的受害人,請於本星期日5/8/2007下午2:30帶同所有文件於油麻地彌敦道469-471號新光商業大廈1104室集合(即花園酒樓樓上),到時會有律師和區議員馮檢基參加,為所有參加天x泳會的受害人討回公道.如有任何問題, 請於辦公時間致電35146051黃志勇先生
天x泳會受害人大集合
請大家湧躍參加,集合大家力量,拿回公道,拿回我們應得的賠償(不是兩成).

醒目開學勳章

我地 要  1.  去信叫晴天退回全數
            2.  去消委
            3.  去小額
            4.  PM QUINCY121HK, 留 姓名及 Tel. No.

去晴天封信要寫明不接受其不合理安排以及原因,以及要求回款之數目(一切未上課堂之餘額),凡此不合理之counteroffer, 一定要表明意向,以防有人以收不到苦主回覆或要求為籍口,將來亦可用作呈堂之用,大家不可不慎.

記得留副本及郵遞記銾呀!!!!!!!

郵遞記錄可用掛號, 可用郵局的郵遞記錄服務, 費用 HK$1.20,  記得係信封底寫上Sender's address

團結就是力量, 陰天都變晴天

原文章由 bobomami 於 07-7-31 23:44 發表
我地 要  1.  去信叫晴天退回全數
            2.  去消委
            3.  去小額
            4.  PM QUINCY121HK, 留 姓名及 Tel. No.

去晴天封信要寫明不接受其不合理安排以及原因,以及要求回款之數目 ...

各位,
我今日....已經...能量耗盡啦.....明天請早....

醒目開學勳章

原文章由 QUINCY121HK 於 07-7-31 23:53 發表

各位,
我今日....已經...能量耗盡啦.....明天請早....

想個天 晴啲,
我地為 QUINCY121HK 打打氣

原文章由 MonAnson 於 07-7-31 15:53 發表
又或 logon 消費者委員會投訴

http://www.consumer.org.hk/website/ws_chi/complaints_and_advices/how_to_complain/howtocomplain.html

未去消委會的,請快d去投訴,消委會齊集大量投訴會轉介警方介入,而有人用香港游泳協會名字招搖撞騙 ,引我地入局欺騙我們的金錢,豈能容忍

[ 本文章最後由 PIGPIGMA 於 07-8-1 09:56 編輯 ]

醒目開學勳章

我已經打左去消委會, 留左言, 等佢覆

醒目開學勳章

我都已經fax左資料比消委會, 各位受騙既媽咪, 你地都快d打去消委會啦!

今日 (1/8) 東方日報:

Shortcut to: http://orientaldaily.on.cc/

繼績努力吵, 多d投訴, 會好d.

昨朝留言到e+都未覆,
唔知係咪投訴既人多成咁.....

petermok,

要等噤耐呀, 我都等咗兩日啦.

原文章由 petermok 於 07-8-1 11:53 AM 發表
昨朝留言到e+都未覆,
唔知係咪投訴既人多成咁.....

我都去咗消委會喇!
個投訴主任羅小姐勁好人!!!仲教埋我下一步應該點樣做!
THANKS 羅小姐!

醒目開學勳章

Push~~Push~~

她教你要點做呀??

原文章由 nickynicky 於 07-8-1 13:24 發表
我都去咗消委會喇!
個投訴主任羅小姐勁好人!!!仲教埋我下一步應該點樣做!
THANKS 羅小姐!

佢叫我去咗小額錢債排期先,跟住就帶埋d資料去報警。
去到警署講返成件事個詳細情況,警察叔叔就同我落咗簿喇

原文章由 MonAnson 於 07-8-1 14:00 發表
她教你要點做呀??

我都投訴左啦 (好似選議員咁 )
如果各位冇 FAX 的話, (我家中沒有申請 FAX)
可以學我在網上投訴~

消費者委員會投訴網址如下 :
http://www.consumer.org.hk/website/ws_chi/complaints_and_advices/how_to_complain/howtocomplain.html

大家切勿辜息養奸,
連他們的教練都企出黎
無理由我地唔去投訴!!

原文章由 nonma 於 07-8-1 19:13 發表
我都投訴左啦 (好似選議員咁 )
如果各位冇 FAX 的話, (我家中沒有申請 FAX)
可以學我在網上投訴~

消費者委員會投訴網址如下 :
http://www.consumer.org.hk/website/ws_chi/complaints_and_advices/ ...

係呀,好easy , 只要將你手上的單據, 上課通知書...等資料fax 給他們,佢地會安排警方轉介,我今日已有人問左我點樣入数給搵老親泳會,所以大家要保 存手上的一齊單據,唔好唔見

今日東方:

Shortcut to: http://orientaldaily.on.cc/
‹ 上一主題|下一主題