用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 07/08年度升小四 – 得閑入o黎傾下啦
go

07/08年度升小四 – 得閑入o黎傾下啦 [複製鏈接]

升班啦, 仲有一個月玩........

咁多位媽咪得閑入o黎傾下啦.
   0    0    0    0
Evelyn

我仔仔都係升小四啦 真的很快仲有一個月 可能我同佢報得太多活動 到現在仲未做完暑期功課

原文章由 evelyn317 於 07-7-31 13:45 發表

我大女兒也是升小四... 二妹升小二啦...

原文章由 Heidi媽 於 07-7-31 23:00 發表
我囡囡都升小四啦! 兩個弟弟升小一.

Hi,

我個仔都升小四,不過剛剛去完遊學團回來,所以暑期作業都未開始做

Hi,

me2!  囡囡升小四! 細佬升小一....but one brother only la! ....我個係細仔lai (born in Dec), 有點担心.
原文章由 Heidi媽 於 07-7-31 23:00 發表
我囡囡都升小四啦! 兩個弟弟升小一.

[ 本文章最後由 asinai 於 07-8-1 11:07 編輯 ]

升小四

[quote]原文章由 asinai 於 07-8-1 08:43 發表
Hi,

me2!  囡囡升小四! 細佬升小一....but one brother only la! ....我個係細仔lai ga (born in Dec), 有點

evelyn

你咁少入嚟都幫我哋開新part, 真係唔話得!
原文章由 evelyn317 於 07-7-31 13:45 發表

我大女都未做哂功課 ...... 呢排隔日就返學校學花式跳繩 9月就同妹妹 (升小一) 一齊返學放學 ..... 我就可以去行街行耐 d 先返

My son will go to Primary Four this September.

joey仔媽媽:
Can you share some experience about 遊學團?
How long is it?
Where did your son go?
Can he manage the trip properly?
Sorry I have so many questions as I would like to send my son for the tour as well.  Thanks.

原文章由 joey仔媽媽 於 07-8-1 07:25 發表
Hi,

我個仔都升小四,不過剛剛去完遊學團回來,所以暑期作業都未開始做

等我都嚟報到先!
我個囡依家先係屋企開始做暑期作業.

我個女都未做晒暑期作業呵......

joey仔媽媽,我都有興趣, 可否分享一下呀

肥仔媽咪,不用客氣,其實我都有入來,不過冇乜post message.
Evelyn

我個仔由14/7至28/7跟學校參加澳洲遊學團,不知幾開心,又話出年想再去,又話希望可以去澳洲留學,不過價錢就...........

原文章由 SaSaMummy 於 07-8-1 15:12 發表
My son will go to Primary Four this September.

joey仔媽媽:
Can you share some experience about 遊學團?
How long is it?
Where did your son go?
Can he manage the trip properly?
Sorry I  ...

It’s really good to join the tour of the school.
I am a bit worry about tour that organized by Travel Agency.

I may try a Singapore trip for my son next year.

原文章由 joey仔媽媽 於 07-8-1 23:33 發表
我個仔由14/7至28/7跟學校參加澳洲遊學團,不知幾開心,又話出年想再去,又話希望可以去澳洲留學,不過價錢就...........

醒目開學勳章

阿女3樣暑期功課一早做好晒lu...D新書我一早就包好晒 而家隔日去學游水...暑假仲有一個月太長la

阿囡今年有得升班, 可以入來繼續傾  

今年學校轉左三聯做書商, 話要8月2x號先有書攞

我仔仔間學校年年都要開學前兩日先至返學校取書, 所以都冇得預早包定!

見你們啲小朋友咁勇敢肯去遊學團, 我仔到宜家都重未試過離開我們一晚呀!

我今年暑假想同阿囡報outward bound玩五天, 佢都唔肯.
原文章由 肥仔媽咪 於 07-8-2 13:57 發表
我仔仔間學校年年都要開學前兩日先至返學校取書, 所以都冇得預早包定!

見你們啲小朋友咁勇敢肯去遊學團, 我仔到宜家都重未試過離開我們一晚呀!

大鑊
我尋日先買學校本暑期作業,聽~~~~日要叫佢做啦
轉眼已踏入八月份,真快!
‹ 上一主題|下一主題