用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 k1 <07-08>
樓主: ardnas65
go

學之園 k1 <07-08> [複製鏈接]

Very happy! We have 4 K1B here, 2 girls & 2 boys :

- carollpc
- carmankm
- danielson
- rats

[ 本文章最後由 fatkk 於 07-8-17 11:38 編輯 ]

That's good!!:  咁你地小朋友之前係咪讀PNB班?

原文章由 fatkk 於 07-8-17 11:37 發表
Very happy! We have 4 K1B here, 2 girls & 2 boys :

- carollpc
- carmankm
- danielson
- rats

Hi danielson,

Thank you ar! 希望佢地開心啦

原文章由 danielson 於 07-8-16 13:35 發表
Hi, carmankm,

Hei Hei 同你囝囝係同班同學 (仲有rats的小朋友), 班主任係
Ms Jill and 羅老師, 兩個都幾好架.  唔晒咁擔心啦, 細路仔好快適應到.  :   

[quote]原文章由 carmankm 於 07-8-15 14:19 ...

原文章由 carmankm 於 07-8-17 11:56 發表
That's good!!:  咁你地小朋友之前係咪讀PNB班?

My daughter studied in PNA last term.  However, she will study in LV for one month only.

原文章由 carmankm 於 07-8-17 11:58 發表

羅老師係咪戴眼鏡短頭髮個個呀???
亞仔今朝都有喊, 但係都肯俾余老師抱.....:-|

有無媽媽想請私人導師?
現有在職幼稚園教師可介紹

她主要在青衣區上門補習...
大部份學生讀九龍塘區及青衣區學校

有興趣媽媽可pm我

原文章由 carmankm 於 07-8-17 11:58 發表

舊pna 班mami:
知唔知ms. tammy 去左邊殊呀??
以前個ms.bai都好似無教啦....

原文章由 rats 於 07-8-17 18:33 發表
Mine was from PNB.  

carollpc, is your daughter going to study K1 in another kinder next month?

rats

Yes.

原文章由 ardnas65 於 07-8-21 09:27 發表

舊pna 班mami:
知唔知ms. tammy 去左邊殊呀??
以前個ms.bai都好似無教啦....

My daughter told me that if ms. tammy absent from school, ms. bai would teach her.  She also likes ms. bai very much.  It is very sad to hear that these two ladies do not teach in LV.

原文章由 carollpc 於 07-8-21 14:12 發表

My daughter told me that if ms. tammy absent from school, ms. bai would teach her.  She also likes ms. bai very much.  It is very sad to hear that these two ladies do not teach in LV.

係呀.. 個陣如果ms. tammy/ 李老師無番, 就係ms. bai 代教...
開學個陣, ms.tammy返過來.. 跟住我以為佢會幫手一排tim...

青衣學之園k1(普英)班

原文章由 rclamlam 於 07-8-9 20:35 發表
我細女13/8返青衣學之園k1(普英)班.

書包每年都要買新咩? 不過校裙就真係要買啦, 大個女短左.

我個女都係讀青衣學之園k1(普英)班. 你個女叫咩名呀?你覺得羅老師同Ms Kerry 好嗎?

各位~~
我都想俾我囝囝出年讀青衣既學之園K1,我知道佢地K1-K3都冇得讀全日的,如果3年都只係讀半日班其實會唔會冇咁好架??

原文章由 芝娃娃9768 於 07-8-22 13:47 發表
各位~~
我都想俾我囝囝出年讀青衣既學之園K1,我知道佢地K1-K3都冇得讀全日的,如果3年都只係讀半日班其實會唔會冇咁好架??

芝娃娃..不用擔心...
我仔仔都係啦...
所以下午我會安排導師來我家
教他做功課同溫習

因我和老公都要上班(很晚先返家)
得印傭全日照顧他.
但印傭都唔識教他(唔識睇中文只識少少英文)
我又唔想太晚才教他做功課呢!

我仔仔都跟了這導師一年....
她上午仍然在教幼稚園
下午先補習
所以清楚幼稚園課程...
而且也會教幼兒課外知識
我見她會帶教材上我家教仔仔
玩一些中英文遊戲(圖配字、做句、顏色)
也會陪仔仔講故事
每堂都會有exercises做

你都可以考慮下請家庭教師
那不用為仔女下午在家而煩悶啦

原文章由 KOBE小甘 於 07-8-22 17:17 發表

芝娃娃..不用擔心...
我仔仔都係啦...
所以下午我會安排導師來我家
教他做功課同溫習

因我和老公都要上班(很晚先返家)
只得印傭全日照顧他.
但印傭都唔識教他(唔識睇中文只識少少英文)
我又唔想太晚 ...

kobe小甘:
我對你的意見有興趣....你可以比你的導師資料我嗎?

出讓: 學之園S 碼冬夏校裙, 冷衫各一, 有意請pm.

This is the last day my daughter attends the school.  I really like this school and hope that my decision to change the school for her is right.
‹ 上一主題|下一主題