用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41網華德學校
go

41網華德學校 [複製鏈接]

請給與意見, 如校風, 測驗, 默書, 功課等多不多? 升中派位理想嗎? 此校屬Band幾呢?
因Daddy是此校下午校畢業生, 想知道多些資料, Thanks
   0    0    0    0

我都好想知,到底上午班好,還是下午班好D呢?

我老闆個仔是讀華德的,此間學校是二線學校,英文程度比一般學校不是很深,佢個仔今年派中學都係派左去 BAND 2-3 學校。不過華德唔難入,因在同區裡面不是名校,而且英文程度一般,我老闆成日話佢個仔 D 英文唔惦,要比佢出去補習﹗

原文章由 cookie_ming 於 07-8-4 10:26 發表
我都好想知,到底上午班好,還是下午班好D呢?

想知 間學校 屬 Band 1 or 2...3 ...4 ??.. 點樣 check ??

all,

請問 如果 想知 間學校 屬 Band 1 or 2...3 ...4 ??..
點樣  check ??..

原文章由 littlekid 於 07-8-6 17:44 發表
我老闆個仔是讀華德的,此間學校是二線學校,英文程度比一般學校不是很深,佢個仔今年派中學都係派左去 BAND 2-3 學校。不過華德唔難入,因在同區裡面不是名校,而且英文程度一般,我老闆成日話佢個仔 D 英文唔 ...

咁屬於Band 2 嗎? 是否讀唔過?

Hello, i also want to know where can i see the BAND of each school. Thanks :)

原文章由 mmak 於 07-8-6 21:50 發表
all,

請問 如果 想知 間學校 屬 Band 1 or 2...3 ...4 ??..
點樣  check ??..

在未有統一派位時,這的確是一間名校。

原文章由 wendyabc 於 07-8-22 19:35 發表

點解既 ?

原文章由 chansuifong 於 07-8-23 13:55 發表
因為41校網女校選2間瑪利諾同聖家男校選2間喇沙同男拔然後就到華德, 因為他是男女校, 如果是兄妹或姊弟多數人都會選此校因為派位派得好而且是活動教學, 所以我當初都是選此校, 以前好難入, 但現在41區多了基華和 ...

我都係住屯門, 最近聽同事說她的姪女在華德a.m讀小一, 先知呢間學校好, 而Daddy係此校p.m畢業, 原來可以+分, 早知那時就唔搬入屯門啦, 真係後悔莫及啦
請問妳住邊區? 囡囡要坐校車返學嗎? 學校附近好像沒有很多住宅呢

上午班好! AM student is more that PM student !!

41網華德學校

I also heard of this school as well.  They are mostly positive.  Will anyone give more details of this school?  Thanks for sharing.

原文章由 rdc888 於 07-9-20 01:13 硐表
I also heard of this school as well.  They are mostly positive.  Will anyone give more details of this school?  Thanks for sharing.

Here is more comments of this school, Please click here:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=751676&extra=page%3D19

我有個姪女讀緊p.5 am , 住樂富邨 第一志願已入到此校, 我女女都考慮此校pm class, 因有新校舍, 又見website 話08年 開4班p.1, 唔知43 網, 選自行分配 得嘅成数高唔高?
原文章由 sophyma 於 07-8-4 00:58 硐表
請給與意見, 如校風, 測驗, 默書, 功課等多不多? 升中派位理想嗎? 此校屬Band幾呢?
因Daddy是此校下午校畢業生, 想知道多些資料, Thanks

41網華德學校

原文章由 wendyabc 於 07-8-22 19:35 硐表

I want to know why as well.  Could you please share.  Thanks.

請問華德下午校是傳統教學 or 是活動教學呢?

下午校 09年轉全日制及搬新校
Regards,
Uncle-DOS
親子升學專欄作家, 升學教育顧問
Uncle-DOS 《升小攻略》專欄
‹ 上一主題|下一主題