用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 piano演奏級同拎左音樂科碩士,收費$200半個鐘合理嗎? ...
go

piano演奏級同拎左音樂科碩士,收費$200半個鐘合理嗎? [複製鏈接]

請問教琴老師有piano演奏級同拎左音樂科碩士,收費$200半個鐘合理嗎?如果唔合理,應該收幾多學費呢
   0    0    0    0

合理啊!

我覺得OK合理呀!可以試下!我有D問題想請你指教,CHECK PM !

原文章由 cinderellaa 於 07-8-7 00:41 發表
請問教琴老師有piano演奏級同拎左音樂科碩士,收費$200半個鐘合理嗎?如果唔合理,應該收幾多學費呢

Hi:

How about her/his experience? the Teaching Method?  
Becuase I've found a piano teacher who is in FTCL (same
level as a Master of Music) but his teaching method is     

bad. Just ask my son to follow the books' instruction to
play, my son learns very less of techniques and music
knowlege and the teacher only concentrate on the
examination (because if my son gets good mark which
can let him to advertise himself) .

[ 本文章最後由 Flutezzz 於 07-8-7 13:05 編輯 ]

咁佢係教你仔仔幾多級呀?

原文章由 cinderellaa 於 07-8-7 00:41 發表

but my daughter's teacher also have this qualification and just charge $150 for half hour, but we have to go to her home.

因唔想比人話我賣廣告,之前pm問我既媽咪請check pm

[ 本文章最後由 cinderellaa 於 07-8-9 16:30 編輯 ]

purplewan,
是但你點講啦,你唔信你可以係我個女學琴果時上黎搵我,我無sell我個老師,我只係想知我學緊咁既價錢合唔合理,因為以前我係琴行學係九十幾蚊半個鐘,而家係2百幾蚊,我問下都得呀係唔係呀,我幾時有sell過個老師?不過是但你啦

原文章由 purplewan 於 07-8-8 06:10 發表

不過cinderellaa, 你好廣告feel呀, 如果你係個個老師, 點解有其他mami話有同qualification但平d你問都唔問下就sell自己個老師? 一般人想找老師都會問下掛其他人比較下啦, 你post都係想咁姐, 你一d都 ...

purplewan,
仲有,你話我"都幾詳盡, 英文好勁, 全名都清楚...近來d幾十個post既新國民都好媒feel."

第一,個英文既qualification係個教琴老師一開始時email比我,我再copy出黎
第二,我唔係新國民

我唔係想解釋d咩,我只係希望你唔好係唔肯定既情況下就亂咁話人,點解你咁無禮貌

原文章由 purplewan 於 07-8-8 06:10 發表

不過cinderellaa, 你好廣告feel呀, 如果你係個個老師, 點解有其他mami話有同qualification但平d你問都唔問下就sell自己個老師? 一般人想找老師都會問下掛其他人比較下啦, 你post都係想咁姐, 你一d都 ...

[ 本文章最後由 cinderellaa 於 07-8-9 16:32 編輯 ]

我個女個老師都收$500/hr啦, 我唔知好詳細的quli. 只係知演藝畢業ja...
我最喜歡麵包超人,Thomas,Hello Kitty, 你喜歡嗎? 你可以send email 到[email protected], 我會有好多資料比你。去我的網站或我的Blog看看CLICK HERE

doremi_store,
請問你囡囡個老師係未教一個鐘?同埋你囡囡學緊第幾級?
唔該哂

原文章由 doremi_store 於 07-8-9 15:39 發表
我個女個老師都收$500/hr啦, 我唔知好詳細的quli. 只係知演藝畢業ja...

cinderellaa,
你說你之前是90多元,現在200多元,我想知高學歷的老師是否真的好些?你覺得小朋友有沒有不同?因我也為囡囡找琴老師,那間琴行有分高級老師和普通老師,初學來說,兩者有否分別?

[/quote]

差不多吧! 通常是HKD 150-200 之間半個鐘!

‹ 上一主題|下一主題