用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

3    0    0    0

吳多泰收了我兒子讀2010年K1,我知這兒有很多家長的孩子已在吳多泰讀了3年,請問這間學校好不好,老師有無愛心、耐性,小朋友是否喜歡返學?請給我一些意見,感激不盡。

沙田吳多泰interview

沙田吳多泰interview

急急....吳多泰interview考什麼?

各位媽媽
你們好
, 請問吳多泰有否默書或類似評估?
原帖由 rebeccaleungto 於 09-7-21 11:46 發表
我個女今年升k3,依家都未有心水揀邊間小學,請各位媽咪入黎傾下有咩好介紹做個參考,有d媽咪話siu hon sam幾好,有d話呂明才好???

想問下09年畢業既小朋友,派到去邊間小學呢?

我個女今年升k3,依家都未有心水揀邊間小學,請各位媽咪入黎傾下有咩好介紹做個參考,有d媽咪話siu hon sam幾好,有d話呂明才好???

雖然呢3年有開心有唔開心,但亞囡總算得到一個愉快幼稚園回憶,而且見亞囡喺一個開心的環境學習成長,我已經好滿足,希望大家的小朋友可以有個愉快和輕鬆的小學生活.就算我地d小朋友唔再係吳多泰學生,但大家都算係沙田友,可以保持聯絡,交流吓小學心得,或者第時可能係中學同學.

原帖由 堯堯豬媽 於 09-7-14 23:11 發表

之前我都好想揀呢間,可惜5係我選既校網,怕入5到!!!

我都唔係呢個校網, 不過好好彩第一輪入咗 !!!
哈哈

原帖由 堯堯豬媽 於 09-7-14 21:31 發表
查實其他小朋友派左去邊間小學呀???
我剩係知蔚晴咋,其他呢??
有無機會又再做同學仔呀:)

我囡囡入朱正賢吖
哈哈

好野, 我地算小勝一個回合

原帖由 PIGPIGMA 於 09-6-27 19:11 發表
咩話,冇畢業禮, 一定唔得, 嘈佢地比返我地, 小小畢業禮都ok, 1-2 HOURS 都可以, 就咁結束就唔得, 一生人只有一次, 大家打電話比D同學仔媽咪嘈學校叫佢地比返我地啦

...
:-)  :-P

原帖由 堯堯豬媽 於 09-6-30 16:04 發表
係呀,出左通告14/7,上午班十時至十一時,下午班二時至三時~~~你講得岩一個鐘咪一個鐘,好過乜都無晒

我今日同大少白等左半個鐘都拎5到功課,攪到我2點先拎到,唉.......臨尾都要玩我一次
岩岩打開D ...

恭喜、恭喜、各靚媽
爭取成功
5會出醜、盡情哭吧、
這是感動的
當年我也是這樣、

原帖由 蔚晴 於 09-6-30 15:49 發表
啱啱校長覆咗電話俾我,已經問過校董局可以喺14/7進行一個小型畢業禮,今日派的通告有詳情,雖然得一小時,但都好過冇.

係吖, 有一個鐘都好開心吖, 起碼可以一班小朋友聚一聚啦 !!!!
哈哈

啱啱校長覆咗電話俾我,已經問過校董局可以喺14/7進行一個小型畢業禮,今日派的通告有詳情,雖然得一小時,但都好過冇.

我今日已經同校長&主任反映咗意見,我地F班一共19人,聯絡咗17人,全部意見一致,只有2個家長未聯絡到,不過我覺得嗰兩個都應該同意,學校方面解釋取消畢業禮係保良局董事局決定,不過我叫校長幫我地班家長同董事局反映,我地只希望有返一個校內小小畢業禮,分班進行又好,7月下旬或8月又好,只要有得攪就得,希望佢地真係可以聽到我地d聲音.

我同PIGPIGMA已經聯絡咗大部份F班家長,全部都表示想有返個小小畢業禮,聽日我會打電話俾校長或主任,直接同佢講我地的意見,希望佢地考慮清楚,亦都問清楚佢有冇做吓意見收集而做決定,有個家長同我講:"學校旅行&參觀都會簽同意書,點解唔俾家長自行決定",其實取消畢業禮我真係唔覺得咁叫做為小朋友好,只係"多做多錯,少做少錯",如果真係為小朋友諗,應該係點樣為小朋友去做多少少野,而唔係全部取消叫做好,教育局話畢業禮&正常活動都可以進行,不過要跟指引,但係冇話要學校取消. 堯堯豬媽不如你都直接打俾校長or主任反映.
‹ 上一主題|下一主題