用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
樓主: 堯堯豬媽
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

多謝你的意見!

原文章由 joefoon 於 07-10-12 04:08 硐表

firstbb
hi
每星期有一日、外籍老師教英文、
每日有一位專教英文的h.k老師、
住任何地方、都要面試、
雖則上~~下午班共收70人左右、
但我知每年都有200幾人報 ...

原文章由 堯堯豬媽 於 07-10-22 20:07 硐表
係呀,星期5係halloween party,記得扮得嚇人D

上年yiu豬扮魔鬼+蝙蝠俠,
今年就扮南瓜仙子
查實d裝扮可以留番循環再用,
事關我買果d,一定係斗蓬款,一係魔術貼,一係就"幫"繩,
隔年再用+番d5同既配件 ...

堯堯豬媽,
好在你話我知要帶錢返學校買相, 我個囡囡都冇同我講,
問佢先舉起2隻手指話係呀係呀
哈哈

原文章由 cky 於 07-10-24 09:08 硐表

堯堯豬媽,
好在你話我知要帶錢返學校買相, 我個囡囡都冇同我講,
問佢先舉起2隻手指話係呀係呀  

蔚晴都有叫我俾錢買相,不過佢問我攞$5000!!!

聽奶奶講都有返來講買相, 但點樣講法我唔清楚啦!! 蔚晴都好叻叻喎 識要咁多!!!!!!
原文章由 蔚晴 於 07-10-24 12:41 硐表

蔚晴都有叫我俾錢買相,不過佢問我攞$5000!!!
:-)  :-P

原文章由 堯堯豬媽 於 07-10-24 19:12 硐表

yiu豬第一次講時都話要4千蚊(同佢daddy講),
daddy再問都係4千蚊
到我問佢時佢都話:4千蚊
當然我再問佢:係咪4蚊呀
佢話:4千........5係,係4蚊
擺明玩野

不過佢返到黎第一時間記得講,都http://my.so-net ...

堯堯豬媽
講起廁紙筒, 我記得早前你都提過, 咁我又問囡囡老師有冇叫你帶廁紙筒返學呀 ? 佢話老師都冇講, 到最近勞作做個望遠鏡,係用廁紙筒做的,我就話:都話老師叫你帶返去做勞作啦!, 但係佢都係話冇叫佢帶, 都唔知係唔係呀
哈哈

KHW

你好! 我自己覺得田家炳都唔錯, 我當日收左上午,不過我都冇選,佢重近D,唔洗坐校車, 好多蚊唔多覺,地方都好企理, 不過本人覺得新移民的細佬多D, 唔介意係OK, 聖心,唉出面有個POST 講緊(沙田一間好差的幼稚園)咪講緊佢D野LOR !!!至於吳多泰我個囡讀緊K2,學校D先生好NICE , 我覺得讀得過!

原文章由 KHW 於 07-10-25 13:22 硐表
HELLO, 各位, 我係新黎既, 本人仔仔會係2008年讀K1, 己報田家炳同吳多泰, 想問下邊間好D呢, 因之前聽D媽咪講田家炳會有好多蚊, 係咪真架, 因我仔仔對蚊好敏感, 咬親都好大鑊, 同多數升邊間小學呢, 本來有諗過聖心,  ...

yf,

Native english teacher , 會有,但唔係日日, K1時一星期好似一日,(K2現在唔知有冇更改)其他英文堂由本地英文老師教授, 普通話一星期好像2堂,課外活動星期6同放學後都有,冇校車接送下午班的話好D放學後可以接住上,費用係唔貴的

原文章由 yf 於 07-10-26 11:30 硐表
PIGPIGMA,

請問學校係咪有外籍老師日日上英文堂架? 有冇普通話老師呢?

另外, 係咪有課外活動卑K1-K3既小朋友參加呢? 係放學之後定係星期六架? 費用貴唔貴?會唔會有校車安排架?

唔該晒!!! THANKS!!!

...

堯堯豬媽

今年堯豬個南瓜造型係D.I. Y. 定買嫁, 係咪順便慶祝埋4歲生日,生日快樂!!!!!

PIGPIGMA :
外籍老師, 係上星期開始先有番之麻. 上一個普通話老師10月去生bb後, 而家一個星期上一堂, 星期三上, 羅老師.

原文章由 PIGPIGMA 於 07-10-29 09:10 硐表
yf,

Native english teacher , 會有,但唔係日日, K1時一星期好似一日,(K2現在唔知有冇更改)其他英文堂由本地英文老師教授, 普通話一星期好像2堂,課外活動星期6同放學後都有,冇校車接送下午班的話好D放學後可以接住 ...

KHW :
絶對唔會係超深個D幼稚園. 我同D媽咪傾計時, 無聽過話太深追唔到喎. 放心啦.
原文章由 KHW 於 07-10-30 10:54 硐表
想請問英文會唔會比較易呢, 怕唔怕小學追唔到呢

讀緊小朋友你們有沒有出去再學???

[ 本文章最後由 eemother 於 07-10-31 10:40 編輯 ]

之前都有同呢間幼稚園畢業的家長傾,佢地D小朋友讀小一都冇問題, 驚咪出去學下K2都係時候出去學多野!!珠心算,公文,普通話,英文.....等但我現在係要催谷我個女寫字, 佢寫得好鬼慢,成日出格你地D小朋友係咪咁,家課完成一篇野要幾耐???有咪好對策!!!

[code][/code]

原文章由 KHW 於 07-10-30 10:54 硐表
想請問英文會唔會比較易呢, 怕唔怕小學追唔到呢
‹ 上一主題|下一主題