用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

馬灣基慧小學 [複製鏈接]

雖然我未係你地o既家長,但我都嚟報到先!

csw & jk923:

請問您地知唔知道馬灣基慧在選中學時,是選哪一個校網呢? 因為我見到佢學校最新消息內有升中的資料,係當中我見到佢show左nt1同nt2的資料:

荃灣區(NT1)網2006-07 只供參考

荃灣區(NT2)網2006-07 只供參考

我想知佢地學生係咪可以選這兩個校網的學校呢?

原文章由 jk923 於 07-8-21 23:25 發表
報到先!
"我們愛,因為神先愛我們。"

jk923 & CSW:

謝謝您的回覆!

原文章由 CSW 於 07-8-23 15:25 硐表
Sorry, HelloKitty,

I am not familiar with the secondary school distribution. I only know that NT1 belongs to Kwai Tsing district, not Tsuen Wan district. I guess somehow the mechanism also involves y ...

CSW:

我諗住帶埋個仔入去馬灣基慧參觀下,睇下環境如何。請問係咪係葵芳搭o個d穿梭巴士就可以去到呀?謝謝您!

原文章由 CSW 於 07-8-30 12:10 硐表
初頭有3日(定4日)係只返半日學, 即一時放學, 你可幫小朋友預備一d小食放係個膠盒同一小瓶水(記住check清楚倒轉都唔會漏), 再放入一個食物袋內(學校應有提過要預備呢個手挽食物袋比小朋友裝小食和食具)。佢地放小息時 ...

CSW:

您真係細心! 我都係諗住呢個星期六入去睇下,希望我地可以入去啦!

原文章由 CSW 於 07-8-30 14:57 硐表
係葵芳既葵青劇院與新都會商場中間有柏麗灣既shuttle bus, 好似係15-20分鐘一班。架車過左馬灣個入口之後, 佢兜完個迴旋處就會在學校對面個站停車, 你地落車過馬路就可到學校。不過, 星期六早上去較好, 因為有學生返 ...
‹ 上一主題|下一主題