用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

mannancy,

唔好喺佢面前提起或笑佢無褲着呢件事呀,就當冇事發生過,等佢盡快忘記喺學校d唔開心嘢,好快有事ge la

話時話,我以為學校會有一兩套士啤乾淨校服俾有需要小朋水替換tim, 呢幾日我淨係放咗底衫褲同襪仔响書包到咋.

原文章由 mannancy 於 07-9-7 14:50 硐表
ahboo,
Thanks !! ,.... 吾多開心我諗佢可能覺得自己醜怪 (無褲着)
我希望下星期,..佢吾會話吾返學就好喇!(因格兩日)
吾該晒你

ahboo,
我都有放一套衫同冷衫係himson書包, 不過我覺得個書包淨係放衫都幾重下:

原文章由 ahboo 於 07-9-7 15:09 硐表
mannancy,

唔好喺佢面前提起或笑佢無褲着呢件事呀,就當冇事發生過,等佢盡快忘記喺學校d唔開心嘢,好快有事ge la

話時話,我以為學校會有一兩套士啤乾淨校服俾有需要小朋水替換tim, 呢幾日我淨係放咗底衫褲同襪仔 ...

咁我都要放番套衫喺書包度至得,個女食嘢同去洗手間都好論盡架

係呢,你地報唔報6/10個講座呀?

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 15:15 硐表
ahboo,
我都有放一套衫同冷衫係himson書包, 不過我覺得個書包淨係放衫都幾重下:

ahboo,
6/10咩講座ar?

原文章由 ahboo 於 07-9-7 15:26 硐表
咁我都要放番套衫喺書包度至得,個女食嘢同去洗手間都好論盡架

係呢,你地報唔報6/10個講座呀?

rabbit_chan2222,

關於親子溝通架,手冊內夾咗份通告,要24/9之前交番俾班主任.

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 15:38 硐表
ahboo,
6/10咩講座ar?

醒目開學勳章

今日呀仔病病, 冇得返學!!!
d人成日話一返學就會好易病, 估唔到我個仔咁快就病!!!!

醒目開學勳章

個書包咁細點放咁多野呀!!!!?  放埋件冷衫仲擺唔擺得落本書同手冊架!!!    其實可唔可以留件冷衫o係課室度, 凍就攞出o黎著架!??  不過又唔知有冇人幫佢著就真!!!

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 15:15 硐表
ahboo,

下...係咩, 尋日好似收左手冊, 我冇留意添, 等我今晚返去睇下至得!
好彩有你提一提咋!

原文章由 ahboo 於 07-9-7 16:52 硐表
rabbit_chan2222,

關於親子溝通架,手冊內夾咗份通告,要24/9之前交番俾班主任.

醒目開學勳章

我都以為學校會有space校服比小朋友換!!!  等我一真都只會prepare一條底褲仔比呀仔添!!  睇o黎要買多套校服至得, 唔知學校e+仲有冇校服買呢!??  又可唔可以只買d褲仔既呢!??

原文章由 ahboo 於 07-9-7 15:09 硐表
mannancy,

話時話,我以為學校會有一兩套士啤乾淨校服俾有需要小朋水替換tim, 呢幾日我淨係放咗底衫褲同襪仔 ...

我都想留件衫係果度就算, 不過又怕佢自己唔識著返, 前日我就係冇同佢著冷衫, 婆婆話佢放學果陣隻手仔好凍, 點知今日我又急急腳走唔記得同佢著返件衫...

原文章由 小湘 於 07-9-7 18:16 硐表
個書包咁細點放咁多野呀!!!!?  放埋件冷衫仲擺唔擺得落本書同手冊架!!!    其實可唔可以留件冷衫o係課室度, 凍就攞出o黎著架!??  不過又唔知有冇人幫佢著就真!!!

...

小湘,
我知道可以去果間校服公司度買lor...

原文章由 小湘 於 07-9-7 18:24 硐表
我都以為學校會有space校服比小朋友換!!!  等我一真都只會prepare一條底褲仔比呀仔添!!  睇o黎要買多套校服至得, 唔知學校e+仲有冇校服買呢!??  又可唔可以只買d褲仔既呢!??

...

醒目開學勳章

尋晚呀仔臨瞓仲o係度不停重咁唱:  叮噹~叮噹~叮噹~~放學鐘聲响~~但係之後兩句佢又唔識唱喎!!

跟住又成日講:  1, 2, 3, 開始!!  唔知尋日上堂玩過d乜呢!??

醒目開學勳章

我諗住o係學校買方便d嘛!!!  

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 18:28 硐表
小湘,
我知道可以去果間校服公司度買lor...

醒目開學勳章

又唔知如果著定返去, 熱既話有冇人幫佢除既呢!!!!?  
我真係多問題問!!!  

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-7 18:26 硐表
我都想留件衫係果度就算, 不過又怕佢自己唔識著返, 前日我就係冇同佢著冷衫, 婆婆話佢放學果陣隻手仔好凍, 點知今日我又急急腳走唔記得同佢著返件衫...

...

小湘,

希望你囝囝快d好番,星期一開開心心返學.

我個女瞓醒午覺都好似有d唔舒服,好躁,如果聽朝都係咁,我會帶佢睇醫生.

講到加衣,你可以同班主任提出你既疑慮,我相信你講咗佢地會幫手留意架:-|

原文章由 小湘 於 07-9-7 18:43 硐表
又唔知如果著定返去, 熱既話有冇人幫佢除既呢!!!!?  
我真係多問題問!!!  

唔只重呀, 仲會攪到個書包脹卜卜, 揹上身都幾唔方便。最好可以將Spare校服放係學校就好喇。

ahboo,

小湘 ,

果兩句就係 "多謝多謝天父, 看顧與保守", 遲 d 就會派歌書, 跟住歌詞同囝囝囡囡一齊唱, 佢地一定會好開心.

Fanny

原文章由 小湘 於 07-9-7 18:31 硐表
尋晚呀仔臨瞓仲o係度不停重咁唱:  叮噹~叮噹~叮噹~~放學鐘聲响~~但係之後兩句佢又唔識唱喎!!

跟住又成日講:  1, 2, 3, 開始!!  唔知尋日上堂玩過d乜呢!?? ...

我個囡都係呀 !!,..成日唱這首歌,..仲做埋動作,... 好攪笑,...
原文章由 小湘 於 07-9-7 06:31 PM 硐表

跟住又成日講:  1, 2, 3, 開始!!  唔知尋日上堂玩過d乜呢!?? ...

Ms. Wong called my yesterday and let me know my daughter's situation during school time.  Very glad to know that she hasn't cried in past few days and enjoy the school life.  

醒目開學勳章

Fanny,

我成日跟住唱埋 "多謝多謝天父, 看顧與保守" , 但係佢頂多唱一句, 最尾果句係都唔唱喎!!  到佢自己無啦啦唱果陣, 又係只係唱頭兩句

原文章由 fan_cs 於 07-9-8 02:28 硐表
小湘 ,

果兩句就係 "多謝多謝天父, 看顧與保守", 遲 d 就會派歌書, 跟住歌詞同囝囝囡囡一齊唱, 佢地一定會好開心.

Fanny

[ 本文章最後由 小湘 於 07-9-8 11:29 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題