用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2007 YW Channel 1上
樓主: 010
go

2007 YW Channel 1上 [複製鏈接]

星期四(6/9)義工媽媽早餐 ::):)

1. mcheung

2. 010

3. Golf

其實, 歡迎各義工or 非義工参加早餐

[ 本文章最後由 mcheung 於 07-9-3 11:42 編輯 ]

KLLP,

Thanks, 已收到.

may I ask anyone will order news paper ?
and did U JOIN SWIMMING LESSION
THANKS
MATTHEW MA

1B班家長,

明天和星期三你地會唔會俾仔仔著運動衫呀?

醒目開學勳章

matthew_mama
我準備明報,但唔會join swimming class
因仔仔本身已經學緊啦!

仔仔今日放學一上車.就拎埋小息食唔晒d小食出來食
佢話好肚餓喎,而今日有兩個小息
另外仔仔今日返來話我知,佢上堂時好想訓喎
原文章由 matthew_mama 於 07-9-3 19:39 硐表
may I ask anyone will order news paper ?
and did U JOIN SWIMMING LESSION
THANKS
MATTHEW MA

Hi, RoyceMa

明天和星期三我應該會俾仔仔穿校服, 待通知才穿運動衫

Adrian Mom

原文章由 RoyceMa 於 07-9-3 20:42 硐表
1B班家長,

明天和星期三你地會唔會俾仔仔著運動衫呀?

醒目開學勳章

但個面P2家長話時間表寫有PE,就可以著運動衫嫁啦
我地星期二/四都有PE,咁我會照比仔仔著運動衫,
但我估頭頭無所謂,學校會明白我地未適應!
原文章由 adrianlcm 於 07-9-3 22:12 硐表
Hi, RoyceMa

明天和星期三我應該會俾仔仔穿校服, 待通知才穿運動衫

Adrian Mom

但今星期四(6/9)要影相喎, 通告有特別備註要穿著整齊校服拍攝...........咁咪不能穿PE衫law!!

原文章由 010 於 07-9-3 22:36 硐表
...

醒目開學勳章

長老
好在你提一提,咁明天返去問一問老師先,
唔係到時仔仔咪好”突出”
原文章由 mcheung 於 07-9-3 22:46 硐表
但今星期四(6/9)要影相喎, 通告有特別備註要穿著整齊校服拍攝...........咁咪不能穿PE衫law!!

醒目開學勳章

BK 又有d short short地

[ 本文章最後由 010 於 07-9-3 23:04 編輯 ]

我亞囝班都係星期四著PE衫, 我咪特別關注這通告

原文章由 010 於 07-9-3 22:54 硐表
長老
好在你提一提,咁明天返去問一問老師先,
唔係到時仔仔咪好”突出”

原文章由 010 於 07-9-3 22:36 硐表
...

1A班,一、四有PE, 我都打算星期四俾佢穿PE服。

星期一那堂PE是緊接午晚之後開始,再之後就是常識堂。

岩岩食飽飽就運動,尤其是食得慢那些,真是一食完飯就立即運動。雖然老師不會給他們太劇烈的運動,但是男孩子實會跑跑跳跳,剛剛吃飽就對身體唔係幾好!

唔知可否跟老師提議,把PE堂跟之後的常識堂對調呢

原文章由 mcheung 於 07-9-3 22:46 硐表

噢!長老精明。我差點忘記了。多謝提點

thx
I think not join now, may join in club house later
matthew ma
原文章由 010 於 07-9-3 22:10 硐表
因仔仔本身已經學緊啦!

...

thx
I think not join now, may join in club house later
matthew ma
原文章由 010 於 07-9-3 22:10 硐表
因仔仔本身已經學緊啦!

...

我找不到你們提及的時間表,是否在學生手冊內 (可能是我"眼大睇過嚨" ),可否告之?

上課時間表貼在學生手冊內末頁呀.........真係眼大睇過嚨"

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-9-4 08:40 硐表
我找不到你們提及的時間表,是否在學生手冊內 (可能是我"眼大睇過嚨" ),可否告之?

1B班我只係睇到星期三有PE jar  原來我睇漏了星期二!

另外, 星期四影相, 係唔係個天俾錢仔仔, 等佢交回去呢?

原文章由 mcheung 於 07-9-4 09:11 硐表
上課時間表貼在學生手冊內末頁呀.........真係眼大睇過嚨"

星期四比$$ & 影相回條囝囝交回學校, 就ok!!..........星期四妳黎唔黎食早餐呀??

原文章由 KLLP 於 07-9-4 09:35 硐表
1B班我只係睇到星期三有PE jar  原來我睇漏了星期二!

另外, 星期四影相, 係唔係個天俾錢仔仔, 等佢交回去呢?

醒目開學勳章

各位早

今朝專登同老師確定左,星期四影相
有PE堂的都要著整齊校服,唔好著運動服
另外星期四會上正常課,要帶書啦!

KLLP :係,我會用信封入住d錢連回條交比仔仔

大眼仔媽媽:揾到時間表未,係尾後膠套前個張就係啦
記著1D正常係星期一/四著運動服!

Eva:你可以同老師反映,但相信成功機會不大.
當提下校方待下次安排時留意一下囉.
不過午飯後有自由行時間,佢地小朋友一樣會走來走去,
所以應該無問題嫁,午飯多數想訓,
比佢地活動下,可能重好嫁喎!

[ 本文章最後由 010 於 07-9-4 09:56 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題