用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 天主教聖安德肋小學
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋小學 [複製鏈接]

hinhinmom

點都同清楚到底咩一回事,再同hinhin 解釋下,否則下次有事發生佢唔再話俾你知架

all

早晨呀

今日開始返學喇..我地又有排忙喇
好在卓卓今日都幾乖一叫就起床,唔駛我一早就勞氣。

hinhinmom

我冇考慮卓卓跑唔跑到 卓卓話參加我就咁填左咋。

我地係全部都用下學期書喇。

MIHO.WAH

油畫班我冇問過卓卓係邊,我諗到時老師會安排,至於校車你要打去問架,你知喇佢地服務咁咩...仲有呀..佢地你幾點都好,都好唔準時架,仲要次次都遲好多

hinhinmom

通告我好似未試過俾老師寫過欠交,有時仲係老師睇錯左,佢係口頭同卓卓講咋,冇寫手册架。
你知喇一打開手册見到紅字,我會好大反應架,以為卓卓又漏咩麻,可能老師知所有媽咪都係咁...所以 e d 野佢好小會寫...

hinhinmom

我有打過去學校,老師有接電話架....
點解你今次冇人回架.... ???
最怕d野拖住拖住咁解決唔到,不如你明天一早再打喇,你之前講過話班主任好早返架,再試下喇

all

今日係第二期第一次上畫班,我都忘記左唔記得提下卓卓,好擔心佢上錯車,所以叫左我媽咪係米都去接車睇睇,睇下佢會唔會唔記得左上錯車早到左,最多行多次好過得番佢企係路邊等麻

點知個卓卓又幾叻仔 ,記得之餘仲會提岑老師...話外婆唔知記唔記得佢要上課外活動,怕婆婆白等佢,老師又好交帶,打電話黎提我,真係值得一讚

mkwok

同上次果針唔同麻...小一只打一次咩 ?? 我唔知喎

miho.wah

我媽咪由細湊大卓卓,仲花心機過我,所以卓卓錫佢多過我架,我又冇咩所謂,因為外婆付出多過我麻,卓卓咁做我好安慰架

hinhinmom

又唔確定喎,卓卓叫佢做巴斯怪羊,唔係放係班房咩 ??? ...我以為要黎捐款咋

或者我再問下卓卓再話你知呀。

hinhinmom

我問左卓卓個巴斯怪羊係可以買,但班房都有一個可以帶錢返去捐,我地冇買呀,因卓卓話唔駛喎

我知道同邊兩個同學仔同一個爐,可能卓卓四維問人喇....

all

其實果度我同hinhinmomo 之前去過,卓卓實開心架,有甘多同學同佢玩,我就覺得有d辛苦因要好早起身 同埋燒烤場好哂,我冇咩心機燒野食囉,好在我自己帶左麵飽,不過學校可能都諗唔到果日咁熱囉。

另我覺得老師好細心...四維去照顧我地,仲有校長都好投入,我見佢不停咁跟d同學仔玩/打球咁

all

昨日打針,你地d小朋友點呀 ??
卓卓話針口痛同埋有d 攰,其他就冇咩喇...

all

睇黎個個小朋友都好"經貴"喎,小小痛都唔受到

hinhinmom,

我都覺得安排係星期日好好,起碼我唔使請假麻,我地 ed 在職媽咪,真係好難成日請假架。

我想問下你地仲有冇上網查功課架,我已經好耐冇同卓卓對喇,因之前佢上網做習作時,佢自己對,我米偷懶唔同佢對,到後來連佢都冇對囉,手册寫咩我就跟佢咋

all

嘩....咁靜呀,冇人上黎既

近來流感好勁呀,好得人怕
最好全港學校都提早放復活節假,唔侯d病毒傳來傳去麻。

hinhinmom

唔該哂你呀....

all

太好耐終於停課我地唔使擔心喇,但政府真係決定得太急,我今早都見到有小朋友唔知道停課照返學,跟住又返轉頭

學校唔知會唔會有功課準備左要我地去攞,還是全部都係上網做呢 ???
好在我一早準備左好多補品俾卓卓做,所以佢應該都會好充實

all

我收到班主任電話叫我星期一回校取功課喇,時間係 8:00-5:00 ,但我要求早 d 廢事遲到麻,老師話幫我放係校務處甘可以早d攞,岑老師真係不錯

另外記住要帶手册或學生証先好去攞呀

All

我昨日同卓卓講...老師剛致電給我話下星期一要回交取功課,佢跟住冇出到聲.....好似好      down 甘樣

佢可能稔住除左網上電腦外,便没有任何功課要做,其實邊會咁著數呢 否則放假都放傻佢....

all

返學喇.....我地又開始繁忙喇

下週仲要測驗

mkwok

自己帶飯咁健康呀 你係米一早起身煮架.. ??

昨日卓卓寫左手册話佢欠交功課....其實係有架,不過佢冇交咋,佢話搵唔到喎
放假真係放到佢傻左
仲話下週 test
‹ 上一主題|下一主題