用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 天主教聖安德肋小學
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋小學 [複製鏈接]

hinhinmom

手套我唔買喇...我諗學校唔會要佢地做d好污穢既野,況且手可以洗,我反而可能會準備圍裙俾佢,我怕佢整污校服多dd

mkwok

係囉 畫畫用個隻米得囉

all

昨日卓卓小息時因四維走,當然佢一定話人地追佢所以先走,後來俾領袖生罰,所以冇得食野,跟住果d小息又唔記得帶去食,原封不動咁帶返屋企

唔問佢都唔講呀.....真係報喜不報憂

mkmok

我個囝囝米讀 1C 囉,嘩....有個同學仔咁勤力架
我都唔知可以查分數 tim

打到口腫面腫唔係麻..........

miho.wah

你唔好咁擔心喇,其實d小朋友咁細個,好多時都係貪玩之麻,根本冇諗過後果 唔係你諗到咁壞既,同佢多d傾下...分析下,等囝囝知道成件事係幾咁唔岩。

而學校訓導方面你都要同佢多d聯絡,了解下學校用咩方面,而你都要同老師反映你既想法同憂慮:-| 小朋友定會有頑皮的,不要太擔心了

all

仲有呀其實學校對操行都幾嚴格 因上星期卓卓都有俾訓導罰企係操場,都係因佢四維走,卓卓話果個同班同學成日整佢喎,所以佢走來走去避佢,其實我都唔知係唔係架
不過我諗佢知錯囉,因佢一落校車已經係咁哭,跟住我打電話問佢詳情,仲哭得勁d
我問佢知唔知錯係邊,同埋下次有同學攪自已時要點處理。

all

我自己買左條長褲俾卓卓著,等佢唔使咁凍咋,但今日著体育服,冇辦法了

外套我昨日已著自已的,因之前我問左老師可以麻,點知昨日有領袖生話卓卓唔岩,咁卓卓米同佢講話天氣凍又未有冬季校服攞,同埋問左老師話可以囉,個領袖生仲好小心咁問邊個老師呀 唔知今日有冇佢他領袖又問佢同一個問題呢 其實學校應該出通知麻,講明可以咁樣米得囉,唔使其他同學唔知麻

講開d校服質地,真係好差囉 特別係件紅色外套,著左兩個月已經起哂毛頭,仲要唔補暖咁:-| 好差勁

我見其他高年級著舊生產商果D質地好好多架。

all

金輪校服果度,聽聞仲有小小紅色外套存貨,我諗住晏d打去問下,有的話去買返件 起碼質地好得多

mkwok

我都有一盆"草"呀

我都係諗住買大d留番出年著 有料一定話過你地知喇

all

今日牙科保健,我怕卓卓俾醫生話佢點解有咁多糷牙呀 都係我唔好佢BB果時俾佢含住奶樽訓,攪到d牙咁

hinhimom

盆草好似有通告問你參唔參加....你有冇填呀

miho.wah

其實我............都冇上過每日一篇

我真係冇咩時間...但見到你地咁勤力,我同卓卓真係要努力下至得了

all

你地好犀利咁勤力 我真係太懶了:-|

另....你地使唔使再去藍田睇牙呀 卓卓d牙實在太:tongue: :tongue: 下個月18號要去整牙呀,好在係下午時段,只需請半日假就得。

mkwok

做咩要照 x-ray 呀

hinhinmom

你攞左盆"草"未呀

hinhinmom

hinhin咁攪野..........老帥又咁有心機包好佢俾返你

ALL

今日攞校服...但我唔記得俾張單卓卓(其實我根本唔記得要帶),所以冇得攞 仲要俾我媽話我

mkwok

多左人入讀,咁係米學校好受歡迎呀

明天咁凍 卓卓都冇冬季校服著,都係我唔好

all

校服商做到size 剛剛好,係一個商機黎架 咁佢米年年有生意做囉:tongue:

我今日記得帶單但我以為自己俾噹錢 點知 好在佢地俾我後補寄票,如果唔係死緊.....不過係我

我同左卓卓講如果凍自己拆黎著,不過我都俾左件自己衫佢著

all

個校服商最後今日註校咋,如果唔岩我要去佢佢鋪頭換,都係自己衰:tongue: :tongue:

mkwok

係佢個識員打黎同我講,我話馬上入錢你公司戶口,佢話問左公司可以寄票喎

All

我媽咪話d校服都 ok ,只係條運動褲岩岩好咁囉,好在咋,否則要我去換就煩死
d tie 好難整咩,全部都冇:tongue: :tongue:

mkwok

卓卓反而要著校褸,但落到樓發現其他同學都冇著,又話要除........:tongue:
‹ 上一主題|下一主題