用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 天主教聖安德肋小學
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋小學 [複製鏈接]

all

明天去旅行,我都係準備左 d餅仔呀,芝士三文治呀咁囉。

仲有明天叫佢地起身,一定好容易

miho.wah

數學挑戰站,即係米每日十題果 d 呢 手册有時有寫,有時冇寫,不過我都叫卓卓每日都要做

scso

學校中文堂用普通話教學的,平日英文堂不是外籍老師,但都有外籍老師教英文架,但我唔知幾耐一次喎 老師方面都有愛心,同埋都好細心架 暫時我都好滿意學校。

all

數學挑戰站.....我知咩喇,係呀一張 A5 紙果 d 題目都幾有趣架。

又係校服問題,果件体育外套,只係著左 2 次,已經好哂毛頭喇 ,有冇攪錯呀,d 質數咁差 真係好過份呀,我要投訴

all

hehe .... 係囉!!我地傾左咁耐,終於見面了,知道大家個樣喇 :

hinhinmom

唔該哂你呀,幫我攞左隻 vcd ,仲要幫我俾返錢亞賢

all

真係好呀 !!! 學校派左張校車問卷調查,我好仔細咁填左我既意見 最好連校服都有問卷調查,我一定會好好咁表達我既意見

但學校收到我地既意見,真係一定要好好咁跟進先好呀

hinhinmom

我都係呀 我如實咁報導架,我諗學校唔會咁傻麻,張我地d問卷直接交俾校車公司
不過...張問卷要填私人資料我都覺有小小奇

all

我睇左個評核報告喇 唔錯喎 講到好好喎

真係開心,整體評語都好好

mkwok

吓......中文開始考口試,唔係麻,我唔知喎

唔係17號先考咩 昨日 c 班做左數學評估咋

hinhinmom

張通告係郵寄架 仲係寫小朋友個名

我地都會去架,好難得麻,可以見返哂d同學仔同埋老師咁 如果我老公趕唔到,我會叫我細妹幫手帶卓卓去:

今日英文評估,我昨晚都冇同卓卓溫,因我整到條腰:cry: ,要去睇醫生,都冇時間
真係打天才波咋 佢咁多次英文評估只有一次滿分咋:-| 中文默書又係,成日都欠dd因筆劃有錯

mihowah

多謝你關心呀,其實都睇左好耐架喇,而家針灸緊, ( 因影響到條神經線喎:cry: 好左d但都係痛:- 特別係心痛因用左好多錢

學校真係好多評估,多到習慣左唔當係一回事 (其實係自己懶既借口)

hinhinmom

我都覺生完仔之後,條腰真係差左,冇哂力咁,個醫師話我係長期勞損喎

all

原來卓卓都考左中文口試,佢話有 98 分,會立核知分數咩 都唔知係米

仲有佢話隔離果個同學仔,默書、測試時成日偷睇佢喎 我叫佢話俾老師聽,但老師又會睇唔見既

MihoWah

有咩消息話我地知喇,唔該哂

mkwok

真架 !! 個個都咁高分呀
睇黎老師都教得好好喎

hinhinmom

卓卓米又係咳,睇醫生都睇左三次 不過就冇請假,煩到 c:tongue:

hinhin 冇返兩日學 d 功課你為有自己教補番喇,這個星期好似好多野做咁,昨日先評估常識...

米係囉,係 d 咁非常時期黎病 激死人

hinhinmom

今日返幼稚園開 party ....卓卓好興奮呀 可惜我要返工去唔到.....

all

星期一考試喇 加把勁喇....我地做媽咪既又有幾日辛苦了

miho.wah

卓卓都有幾聲咳呀:tongue: 不過佢成日都係咁,所以我唔理佢喇

hinhinmom

卓卓都話好開心,我問佢第二年有仲去唔去,佢話一定去喎
果d小小禮物,都冇派哂,因我老公話有d唔識既都走埋黎攞,卓卓米唔開心仲眼紅紅 ,佢話都唔識佢又怕唔夠派喎,仲想問人地攞返,我怕左佢米話唔好攞出黎派囉

學校好有心思呀 真係一間好學校

all

明天請左假,因下午要帶卓卓去睇牙,我有d擔心 tim

mkwok

示愛好犀利喎 咁細個就咁進取

all

昨日去睇牙...見到三、四個同班同學 好熱鬧

情形........都係洗下牙咁,解釋下卓卓既情況
隻爛牙就唔好攪住喎,怕卓卓驚又怕其他牙走位,總知唔痛唔好整喎 只係用左 10分鐘度
‹ 上一主題|下一主題