用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 天主教聖安德肋小學
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋小學 [複製鏈接]

KCMAMA,

妳有冇打電話問過有沒有校車提供呀!

原文章由 KCMAMA 於 07-10-2 09:20 硐表
all

即聰明筆都幾好用喎 我以幫到 ed 普通人

我報左逢星期三既油粉彩班 明日開始喇....咁急
我睇通告話有校車...唔知係米真,我晏D 要打去問下至得,因 E 間校車服務:veryevi ...

mkwok

我打左電話去校車度問喇....佢話晏d先知幾點,而家排緊喎

仲有佢話逢星期一、三、五 d課外活動都會有校車接送

Dear All:

放心,課外活動,係有校車接送呢

昨晚我家老爺生日,整咗以下幾味比佢嘆,而家已經post咗落網誌,有時間歡迎嚟坐吓: http://hk.myblog.yahoo.com/KellyandRuby-mami

鮑參翅肚羹
冬菇蒸滑雞

霸王蝦球
瑤柱津白
椰汁鮮百合燉官燕
時令生果

cherry,
你好厲害呀...

mkwok,
hinhin係12月出世架, 你有留意我呀? 係呀, 我係最後同中文老師傾計o個個呀! 短髮呢~~

kcma,
我都同hinhin報左畫班, 佢琴日無返學, 今日先電話通知老師佢都想報, 宜家我擔心緊, hinhin好似都唔知今日就上堂呢~

chrry

你好勁呀
我只識煮d好簡單好簡單既野咋

hinhimmom

你記住打電話問校車幾點到你樓下呀,你知喇...佢d服務咁嚇人

卓卓返黎要問下佢總共有幾多人上畫班先,聖安德肋都有好多活動喎,雖然有d係自費,但都比出面平好多....仲有我諗師資都應該好d

KCMA.
我會架喇, 校巴服務真係.... 我都領教過...

特別係個司機... 仲有, 到宜家仲未有正確o既行車路線.

Dear All,

妳地有冇上學校網的內聯網呀,可以download小朋友的相或卡通人物,有全部小朋友的名,另外我終於知道英文老師同體育老師個樣。::" />

有冇小朋友會報足球班呀!我囝囝仲諗緊,佢好想參加但又怕吾夠人大隻,比人撞底。

Hinhinmom,

12月出世真係好細過。因我留意到老師叫名是提到卓軒,所以留意到妳,妳係咪好早就結婚生仔因妳個樣都好細過。

原文章由 hinhinmom 於 07-10-3 14:30 硐表
KCMA.
我會架喇, 校巴服務真係.... 我都領教過...

特別係個司機... 仲有, 到宜家仲未有正確o既行車路線.

[ 本文章最後由 mkwok 於 07-10-3 15:01 編輯 ]

mkwok

我冇報足球班,佢咁細個我怕佢食波餅多過踢波

係呀....學校個網有好多野玩....同埋好多野睇架

hinhinmom

你就好喇.....讚你後生呀   

卓卓剛剛落車,較原定時間遲左 15分鐘

卓卓同我媽咪講好疲倦...好肚餓,咁遲先返到屋企,唔學喎:-| :-| 跟住我問佢點呀....佢話冇野呀,扮哂冇事咁

hinhinmom & KCMAMA :

Thanks!

頭先接放學我都呆等咗三個字呢,佢話塞車喎

mkwok, kcma,
o米玩啦... 我個樣... 又真係騙得下人o既... 姐姐o甘law~~

等得又去學校個內聯網睇下先~

hinhinmom 姐姐

你果架校車有冇遲呀  hinhin 剛病完有冇話好疲倦呀

卓卓好衰架,成日話咁遲先放學,咩都唔肯參加 後來我嚇佢話老師規定d小朋友最少參加一樣,你咩都唔参加,到時剩番芭蕾舞你都要参加架,點知俾我老公話我點可以咁講野...

KCMAMA,

昨日上完油畫班校車幾點先到妳個站呀!

我囝囝都係決定報足球班,希望吾好玩到損手爛腳返來。

我昨日終於去左君傲灣大眾書局買左支i-pen,跟住係新都城天利行買CD-ROM,我已經講明係i-pen用的,點先個幾位Sales又吾識,比錯左2隻聽的CD我 ,返到屋企拆開放落電腦先知,拿返去只可以退一隻,另一隻話拆開左吾可以退 ,雖然吾係好貴,但都好吾底。

kcma,
最終校車無打比我話幾點會到站...
我老爺問左隔離個小朋友, 佢話5:00到, 點知放4:30, 校巴5:30先到樓下...

返到屋企, hinhin攰到c, 訓訓訓...

mkwok,
支i-pen, popular有得買呀, o甘就好喇, 隻cd-rom係popular無貨定無得買呢? 天利行o係第幾期呀? thks~

琴日好多功課呀...

all,
我上左學校個內聯網喇, 好funny呀, 琴日一路睇, 一路笑, 仲比老公笑我大鄉里~

[ 本文章最後由 hinhinmom 於 07-10-4 10:26 編輯 ]

hinhinmom,

原來返課外活動都要成個鐘先返到屋企。

大眾只有支i-pen賣,沒有賣cd-rom。天利行係新都城一期地下,我前幾日問過佢話只有cd-rom賣,沒有賣i-pen,咁我咪自己打去其他問,但我昨天去天利行買的時候,見到佢地好似入左貨(i-pen連cd-rom),但就吾知有冇折。妳最好打電話問清楚天利行先(佢地d sales好吾掂),費時白行,記得睇清楚係i-pen用的cd-rom。

另外我都打電話佢過偉發(學校個間),佢地話帶返學校派比我地張form去買,會比返個折頭,不過我吾經個邊。

原文章由 hinhinmom 於 07-10-4 10:22 硐表
kcma,
最終校車無打比我話幾點會到站...
我老爺問左隔離個小朋友, 佢話5:00到, 點知放4:30, 校巴5:30先到樓下...

返到屋企, hinhin攰到c, 訓訓訓...

mkwok,
支i-pen, popular有得買呀, o甘就好喇, 隻cd-rom係popul ...

mkwok,
唔該晒你呀~

留校課外活動, 我都體諒要耐d先返到屋企o既, 因為分散左小朋友參加, 可能group埋一兩架校車. 所以要成個鐘先返到~

KCMAMA,hinhinmom,mkwok :

我o係BK都識到一個媽咪囡囡係讀St.Andrew三年班呢,我啱啱話咗比佢知有呢個topic,叫咗佢入嚟呢度,不過佢好多時夜媽媽先上網,可能好夜先留到言呢

cherry,
其實我同kcma個小朋友都係由st andrew's幼稚園升上黎小學架~  夜媽媽唔打緊啦~ 一齊黎傾下麻~~

講開幼稚園, 真係要讚下st andrew's幼稚園呢~~

all

要分開買 i-pen , CD Rom 我怕買錯,我應該會指使我老公星期六下午去買

昨日校車都有遲到,差唔多五點多才到,唉.......都唔知講咩好,佢地有經驗架,預時間預得咁差

你地默左中文未,卓卓果班默1、2課,好多詞語都幾難

hinhinmom

你駛唔駛我幫你買呀

KCMA,
書局sat下午開唔開? 問下先好wor, 上次我1/10去摸門釘呢...

你唔介意, 可唔可幫我買呀? thks~

講開校車服務... 真係好麻麻law, 上次我親耳聽到校巴司機鬧人, 佢居然o係家長面前鬧人, 好似話緊個校巴ee, 我即刻行上去車門, 佢見到我即時收聲! 我覺得o係小朋友面前o甘做唔係o甘好law~

hinhinmom & KCMAMA :

其實校車問題上年已經有o家喇~ 一到有課外活動,"誤點"問題就超嚴重,試過我等咗一粒鐘架車先到,原因係車上有某部份高年級學生太過曳,所以車番架車番學校要個老師教訓個學生

跟住每逢課外活動放學等校車,係例遲三個字,但我又唔敢遲去接,所以校車問題睇怕都好難解決呢

我試過同負責校車o個位老師傾過,問佢哋做乜唔搵過間好D o既校車,但得出嚟o既結果係,呢間係最平,如果搵第二間,價錢會貴一截,例如係$275就變咗係$400,同埋佢話我哋可以搵出面o既褓姆車都得,到最後聽咗佢一大段苦處之後,都明白將價就貨呢個道理,所以咪冇乜再同佢投訴囉

[ 本文章最後由 cherrylung 於 07-10-4 16:56 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題