用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 如果BB由奶奶揍,你們會給BB讀全日班或半日班呢 ? ...
go

如果BB由奶奶揍,你們會給BB讀全日班或半日班呢 ? [複製鏈接]

如題

如果BB由奶奶揍,你們會給BB讀全日班或半日班呢 ?
   0    0    0    0

我也同你一樣情況,我選左全日班,但因某些原因而有想過返半日,但都未實行着.

我想你青況跟我一樣15/16的難於決定, 全日會有其他小朋友同他玩,半日回家又是99照顧唔會点識同小朋友玩.

hi, carmenwg,

多謝你意見,經過幾天的考慮,我們都決定給囡囡讀全日班,全日班不但可以學到知識,還可以學多點群體生活,學會自理能力、獨立,學會與人相處。另奶奶也可以有私人的時間及不用這麼辛苦。

不知你是什麼原因而想轉半日呢 ?
是學校的問題嗎 ?

原文章由 carmenwg 於 07-9-12 14:22 硐表
我也同你一樣情況,我選左全日班,但因某些原因而有想過返半日,但都未實行着.

我想你青況跟我一樣15/16的難於決定, 全日會有其他小朋友同他玩,半日回家又是99照顧唔會点識同小朋友玩. ...

最后我都決定不轉,之前想轉校因坐校車長時間,但我女很喜歡現在學校,我怕轉左她不喜歡可能影響更大.

原文章由 mckitty 於 07-9-11 17:57 硐表
如題

如果BB由奶奶揍,你們會給BB讀全日班或半日班呢 ?

hi mckitty,

whole day is better.
‹ 上一主題|下一主題