用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 寶幼同學會
樓主: YongXin
go

寶幼同學會 [複製鏈接]

Hi !
剛剛發現呢度!
乜你又係舊生,我又係呀!將畢業相我仲keep得好好架!不過我估我舊過你law。

原文章由 YongXin 於 07-9-14 14:24 硐表
各位寶幼畢業生媽咪/爹地,

你地既寶貝已經幼稚園畢業啦. 又或者畢0左業一段時間(好似我自己咁, 畢0左幾十年 ). 得閑入來傾計, 揾0下0的老友記丫!

原文章由 debbymama 於 07-10-25 23:59 硐表
Hi !
剛剛發現呢度!
乜你又係舊生,我又係呀!將畢業相我仲keep得好好架!不過我估我舊過你law。

歡迎你,去咗你的album睇咗你啲相,發現我是不認識你的,最多只是見過面.
anyway, 多啲上來傾吓閒計.

原文章由 YongXin 於 07-10-23 16:28 硐表
努力! 加油!

係喇! 等她知道甚麼是測考, 等她知道妳對她的要求, 再遲0的就連她自己都會對自己有要求. 係有壓力架喇, 家長要從中幫小朋友, 溫習又好, 處理情緒又好, 要正面正面正面!

因此, 我亦仲未諗到, 如果無功 ...

前些日子,囡囡寫了封信給朱修女她們.昨晚,朱修女致電來問候囡囡,我囡囡很開心,因為她最近很掛念寶幼的老師們.昨晚那個電話,是期待已久的.有機會一定要帶她回寶幼探望一下老師先得.

醒目開學勳章

歡迎歡迎! 我好舊架喇, 1975年度高孝班畢業. 0個時已經係甘修女做校長架喇.

唔單只畢業相, 我連本手冊, 成績表都有留低. 我中班考第三, 同高班考第一獎0個兩個(K)金牌仔仲响度呀.

妳既小朋友係唔係讀寶幼架?

原文章由 debbymama 於 07-10-25 23:59 硐表
Hi !
剛剛發現呢度!

[ 本文章最後由 YongXin 於 07-10-26 16:14 編輯 ]

原文章由 YongXin 於 07-10-26 16:11 硐表
歡迎歡迎! 我好舊架喇, 1975年度高孝班畢業. 0個時已經係甘修女做校長架喇.

唔單只畢業相, 我連本手冊, 成績表都有留低. 我中班考第三, 同高班考第一獎0個兩個(K)金牌仔仲响度呀.

...

你哋覺唔覺,自從來了這裏後,人流少了很多.
以前在”談幼稚園”那裏時,沒有咁靜的.
在這裏很冷清:(......

原文章由 YongXin 於 07-10-26 16:11 硐表

...

這裏人流很少,很冷清
以前在”談幼稚園”那裏時,比較人多,人流多,路過的人也多.

醒目開學勳章

唔好喊啦! 人少少, 低調0的好呀, BK呢度一紅就唔荒好野 . 呢度有人睇, 不過唔出聲之嘛:loveliness:.

原文章由 vanyau 於 07-10-29 17:17 硐表

這裏人流很少,很冷清
以前在”談幼稚園”那裏時,比較人多,人流多,路過的人也多.

原文章由 YongXin 於 07-10-30 13:02 硐表
唔好喊啦! 人少少, 低調0的好呀, BK呢度一紅就唔荒好野 . 呢度有人睇, 不過唔出聲之嘛:loveliness:.

咁耐無見,你去咗邊?
準備囡囡的測驗?
明天halloween,囝囝會扮spiderman,希望他玩得開心啲.

醒目開學勳章

唔係呀, 我成日响度, 不過前排响自由幫人追债之嘛. 我成日四圍游, 睇多過講.

阿女11月中先開始測第一科, 唔洗咁快操練住. 我家大小姐上手快(聰明!), 如果咁快/咁密同佢溫, 會嫌我煩.

噢! 有得玩, 真係好懷念, 真係有幾十個蜘蛛俠 .

原文章由 vanyau 於 07-10-30 15:01 硐表

咁耐無見,你去咗邊?
準備囡囡的測驗?
明天halloween,囝囝會扮spiderman,希望他玩得開心啲.

原文章由 YongXin 於 07-10-30 15:42 硐表
唔係呀, 我成日响度, 不過前排响自由幫人追债之嘛. 我成日四圍游, 睇多過講.

阿女11月中先開始測第一科, 唔洗咁快操練住. 我家大小姐上手快(聰明!), 如果咁快/咁密同佢溫, 會嫌我煩.

噢! 有得玩, 真係好 ...

我囝囝唯一肯扮spiderman咋!

嘩!咁你舊過我lu,我應該係1978年畢業,不過我媽咪無幫我keep住D野,所以我都唔記得自己讀邊班,只係記得其中一、兩個同學個名,不過都無contact,你仲記得?好野!

我個BB今年先報幼稚園,不過因為係男仔,寶血上到中學得女校,所以未必會比佢讀。

我我小學都係讀寶血架,你地呢?會唔會係學校見過呢?

...

醒目開學勳章

嘻嘻! 唔好嘩得咁大聲啦.

咦? 我都係讀寶小架, 上午班. 如果妳都係讀上午, 妳實見過我上台, 我舊時係風頭躉來架. 又做班長, 又唱歌, 又跳舞, 又比賽, 又年年全级考第一.

咁阿仔唔讀寶幼, 妳有甚麼心水?

原文章由 debbymama 於 07-11-6 23:56 硐表
嘩!咁你舊過我lu,我應該係1978年畢業,不過我媽咪無幫我keep住D野,所以我都唔記得自己讀邊班,只係記得其中一、兩個同學個名,不過都無contact,你仲記得?好野!

我個BB今年先報幼稚園,不過因為係男仔,寶血上到中學得女校,所以未必會 ...

原文章由 YongXin 於 07-11-7 09:40 硐表
嘻嘻! 唔好嘩得咁大聲啦.

咦? 我都係讀寶小架, 上午班. 如果妳都係讀上午, 妳實見過我上台, 我舊時係風頭躉來架. 又做班長, 又唱歌, 又跳舞, 又比賽, 又年年全级考第一.

咁阿仔唔讀寶幼, 妳有甚麼心水?

...

嘩!原來你是風頭躉嚟架!
......

醒目開學勳章

我...舊時...係. 依家係一個好低調既婦人.

原文章由 vanyau 於 07-11-7 15:17 硐表

嘩!原來你是風頭躉嚟架!
好犀利呀......

原文章由 YongXin 於 07-11-7 15:19 硐表
我...舊時...係. 依家係一個好低調既婦人.

你又真係幾低調既!

囡囡下星期一放假,可惜囝囝要返學吖!:(

今日終於帶咗囡囡返寶血見見甘修女和老師們.
她真的很興奮,見到他們都走去抱緊他們.
遲啲囡囡轉全日,就不能夠再她回校了!:cry:

醒目開學勳章

哇! 咁開心!

我成日問阿大小姐返唔返去探校長老師, 我知佢心裏好掛住架, 但係又懶cool咁話唔去...

原文章由 vanyau 於 07-11-22 10:42 硐表
今日終於帶咗囡囡返寶血見見甘修女和老師們.
她真的很興奮,見到他們都走去抱緊他們.
遲啲囡囡轉全日,就不能夠再她回校了!:cry:

原文章由 YongXin 於 07-11-22 10:48 硐表
哇! 咁開心!

我成日問阿大小姐返唔返去探校長老師, 我知佢心裏好掛住架, 但係又懶cool咁話唔去...

你家大小姐,唔同我家小公主,因為小公主就快轉全日制了,我相信轉了全日之後,很難再找機會返寶血探校長和老師(除了在大型活動之外).
所以趁今日不用默書,便帶她回去看看吧!
我見到她們抱在一起,場面真的很開心和感動!

女女會放假,一樣可以返寶幼
原文章由 vanyau 於 07-11-22 16:52 發表

你家大小姐,唔同我家小公主,因為小公主就快轉全日制了,我相信轉了全日之後,很難再找機會返寶血探校長和老師(除了在大型活動之外).
所以趁今日不用默書,便帶她回去看看吧!
我見到她們抱在一起,場面真的很開心和感動! ...

原文章由 catmilkw 於 07-11-28 17:56 發表
女女會放假,一樣可以返寶幼

我都知可以這樣,但相信很難就到又係星期二或星期四的(因可以跟車回學校.如果那兩日回校的話,可以去家長資源室坐坐,留耐些,又可能有機會碰到一些老師,不用急急腳離開學校嘛!
‹ 上一主題|下一主題