用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

ok啦,不如就去都會,反正有信用咭有折
原文章由 EunisWong 於 07-12-10 16:35 發表
Hi, 各位,

其實邊間都無所喟, 我相信最重要是早些book 位, 如果太遲, 我怕無位 , 有什麼可以幫忙, 請留言.
(紅磡都會, 我試過Lunch buffect, 都o.k.Panda Hotel 未試過, )
另外, 記得攜帶禮物仔 )
...

(1) 我打左去都會海逸問, 16號暫時有位(我講大約三十個), 不過佢話人數多都無discount, 只有信用咭discount........ 你地認為點???!!! 我估呢間酒店無咩地方比小朋友走動玩...... 如果有個比較獨立d o既位, 我地可以玩下d小遊戲! 你地ok嗎, 我可以問下佢地可唔可以劃一個較靜的角落比我地, 我地要快d落決定!!!

(2) 交換禮物方面都ok, 每個家庭帶一份$50左右o既禮物比小朋友抽獎交換....... 至於用作抽獎的名牌, 我可以負責整....... 到時比小朋友抽獎....... 希望到時d小朋友唔好顧住 ........

(3) 仲有咩要準備???

Dear Mommies,
I'm Ryan Leung's mom, I just found this forum for the K1F class as told by Oscar's mom, we are interested to join the buffet too.  Pls count me 1 adult and 1 child.
But we need to arrive late, if go to 海逸, we can arrive around 4 pm.

Best Regards,
Joyce ( Ryan's mom)

原文章由 LoCLai 於 07-12-10 19:38 發表
(1) 我打左去都會海逸問, 16號暫時有位(我講大約三十個), 不過佢話人數多都無discount, 只有信用咭discount........ 你地認為點???!!! 我估呢間酒店無咩地方比小朋友走動玩...... 如果有個比較獨立d o既位, 我地可以 ...

Dear K1F parent,
I added my son's information.

姓名.................人數
洛琳................2a1c(confirmed)
顯程................22C
oscar..............2a1c
Joyce..............2a1c(confirmed)
odo.................2a2c
紀穎................1A1C
子瑜................21(confirmed)
Natalie…………..2A1C(confirmed)
傲謙................ 2a1c (confirmed)
Rain ............... 2a1c (confirmed)
Ryan Leung.......1A1C (confirmed)

原文章由 JoyceMum 於 07-12-10 20:07 發表
Dear Mommies,
I'm Ryan Leung's mom, I just found this forum for the K1F class as told by Oscar's mom, we are interested to join the buffet too.  Pls count me 1 adult and 1 child.
But we need to arrive ...

原文章由 JoyceMum 於 07-12-10 20:10 發表
Dear K1F parent,
I added my son's information.

洛琳................2a1c(confirmed)
顯程................2大2C
oscar..............2a1c
Joyce..............2a1c(confirmed)
odo.. ...

紀穎...............1A1C (Confirmed)

回覆 #164 JoyceMum 的文章

紀穎...............1A1C (Confirmed)

回覆 #165 Rxsophia 的文章

Oscar 2A 1 C Confirmed

原文章由 LoCLai 於 07-12-10 19:38 發表
(1) .........劃一個較靜的角落比我地 ...

我想我們會是全場最喧嘩的一群

(2) ........小朋友抽獎........

多謝妳的貢獻 ,小朋友一定會好開心.
但有小小建議,有些家庭會帶兩個小朋友來,那麼他們可能要準備兩份禮物. --> 人人有份,永不落空,對小朋友來講會開心些.

(3) 仲有咩要準備???........

身體健康

各位媽咪, 為方便聯絡,我準備了一個Excel file, 是之前有位根德園媽咪email給我的, 我在該File加加減減,但仍欠部份資料,如媽咪不介意,可給我以下資料作日後聯絡用, 收集資料整理後,聚會當天再分發給各人保存好嗎?,事關機密 亦避免阻礙討論,請以PM給我以下資料:謝謝

BK login name
家長稱呼
小朋友姓名
英文名(如有)
姓別
email聯絡
組別 (如有 etc.panda, kitty...)
聯絡電話

回覆 #169 sisimama 的文章

家長: Andy kwong
小朋友: 紀穎 (Stefanie)
e mail: [email protected]
組別:Kitty

[ 本文章最後由 Rxsophia 於 07-12-25 14:49 編輯 ]

Hello,

好開心今次咁大陣容.
16號一定到,預3大2細(但手抱BB應該唔駛計人頭)
其實我本身有個course要去(4:30 onwards at MK),而家盡力安排轉去其他日子.因機會難得 更唔想辜負LoCLai,sisimama,charlotteling.....嘅熱心.又要俾相子瑜媽.又要見洛琳, oscar, Joyce, odo, 紀穎, 子瑜, Natalie, 傲謙, Rain, Ryan .......同埋咁多位.顯程開心,我都好期待:

Thank u for sisimama

Login Name : Charlotteling

Name of Parent : Charlotte

Name of Children : Oscar Leung (家僖)

Group : Kitty

E-mail address : [email protected]

[ 本文章最後由 charlotteling 於 07-12-12 11:21 編輯 ]

Hi all mom,

我同oscar 都好期待 16/12 的gathering, 因為阿仔開左學咁耐, 我都未見過佢的同學仔, 同你地, 好想見下, 傾下計

依家confirmed 左邊間hotel 未呀, 我之前見好似係mongkok or tsuen wan

有咩要預備的, 請通知同我可以幫下手的

各位媽me,
你地唔好留電話o向度....... 好似唔係咁好呀........

如果你地想留電話比其他媽咪, 你按一下佢留言下面個"私人訊息"(pm=personal message), 你就可以好似email咁留資料比佢地......
快d delete左個電話啦...... 太公開唔好呀!!!

ps -- 昨日ms tam打比我, 話我知阿囡唔可以著襪褲....... 其實阿囡之前同過我講, 不過我怕佢冷親, 累到阿囡犯校規tim......

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-12-12 10:32 編輯 ]

07/08KV1F 聖誕大聯歡

日期: 2007年12月16日(日)
地點:紅磡都會海逸西餐廳 TEA BUFFET
因為大家未有決定, 我打左去都會海逸book位....... 12月15日落deposit, 如果你地想轉地方, 必須要在星期六前通知我.......
時間:下午3時30分至5時30分
$$: 大($168) 小($108)+10% (compass VISA 15% off)
禮物: 每位小朋友準備一份約$50禮物一份作抽獎用

顯程................3大2C(confirmed)
oscar..............2a1c(confirmed)
odo.................2a2c
紀穎................1A1C(confirmed)
子瑜................21(confirmed)
Natalie…………..2A1C(confirmed)
傲謙................ 2a1c (confirmed)
Rain ............... 2a1c (confirmed)
Ryan Leung.......1A1C (confirmed)

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-12-12 10:33 編輯 ]

各位媽咪,資料整理後,過兩日會先email給各位
LoCLai,係呀,早排天氣冷,我都比阿女穿襪褲,點知有朝阿女好'蚊曾"咁唔肯穿,工人話有日見佢放學回來時,條襪褲穿得好似炒魷魚咁,可能佢唔多識搞,早兩日我工人又幫佢穿襪褲,阿女終於同我講"姨姨話唔得呀"咁我知應該唔可以, 即刻換返,有時真係要估估下
聽一位K3媽咪講KV每年有六次活動,eg運動會,聖誕party之類,不過又係唔會講比家長知, 她說今個月會有聖誕party,該媽咪話會有攤位遊戲  但K1小朋友太細所以未必會同返媽咪講
原文章由 LoCLai 於 07-12-12 10:22 發表
各位媽me,
你地唔好留電話o向度....... 好似唔係咁好呀........

如果你地想留電話比其他媽咪, 你按一下佢留言下面個"私人訊息"(pm=personal message), 你就可以好似email咁留資料比佢地......
快d delete左個電話 ...

[ 本文章最後由 sisimama 於 07-12-12 15:06 編輯 ]

hi,

我大概數過我地有成30人, 嘩, 個日一定會好混亂, hotel 個度唔知會點安排的位俾我地, 好驚咁多人傾唔度計, 同小朋友會唔會唔夠活動的空間呀 ?

仲有小朋友駛唔駛帶番個名牌呢, 唔係到時唔知邊個打邊個

[ 本文章最後由 charlotteling 於 07-12-12 14:39 編輯 ]

回覆 #1 charlotteling 的文章

都好, 如果有,掛上大名. 容易認識. good idea.

係呀,我可以帶定label,而且要點名呀,怕埋單時人數唔夾
原文章由 charlotteling 於 07-12-12 14:38 發表
hi,

我大概數過我地有成30人, 嘩, 個日一定會好混亂, hotel 個度唔知會點安排的位俾我地, 好驚咁多人傾唔度計, 同小朋友會唔會唔夠活動的空間呀 ?

仲有小朋友駛唔駛帶番個名牌呢, 唔係到時唔知邊個打邊個 ...

回覆 #1 sisimama 的文章

哈哈, 好似返學. 好好玩. thnak you
‹ 上一主題|下一主題