用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

各位k1F媽咪,
埋位啦........ 一齊分享下......

阿囡話老師教左個大字, MISS AU教左A for apple....... 唔知係唔係呢??? 佢好鍾意miss tam, miss au反而無成日提......

佢話去厠所手放後面, 唔知係唔係因為近, 所以唔駛搭膊頭/拖手呢???

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-9-19 06:34 編輯 ]
   1    0    0    0

Miss Au & Miss Tam 係K1M(PM class)既班主任,我個仔都成日提起Miss Tam, 話Miss Tam送貼紙送米條比佢,但係就無乜提起Miss Au, 唔知點解?

原文章由 LoCLai 於 07-9-19 06:33 硐表
各位k1F媽咪,
埋位啦........ 一齊分享下......

阿囡話老師教左個大字, MISS AU教左A for apple....... 唔知係唔係呢??? 佢好鍾意miss tam, miss au反而無成日提......

佢話去厠所手放後面, 唔知係唔係因 ...

你地既miss tam係唔係同一人架?
原文章由 waiwing 於 07-9-19 11:27 硐表
Miss Au & Miss Tam 係K1M(PM class)既班主任,我個仔都成日提起Miss Tam, 話Miss Tam送貼紙送米條比佢,但係就無乜提起Miss Au, 唔知點解?
~easybring~

我都唔知呀, 不過見咁岩又係Miss Au 拍 Miss Tam,我估係同一人掛

原文章由 easybring 於 07-9-19 12:54 硐表
你地既miss tam係唔係同一人架?

My son also mentioned Miss Tam much more tham Miss Au.  He said that he loved Miss Tam who always gave presents to him

I asked my son whether teacher taught him A for apple.  He said no....  He said that he only sang songs and did excerise at school.

So............. puzzled.........

阿囡話噙日老師又教a for aeroplane...... 唔通係佢"亂講"??? 無去玩SLIDE!!! 但係始終無講佢地學中文字??!!!

原文章由 大飛 於 07-9-20 00:37 硐表
My son also mentioned Miss Tam much more tham Miss Au.  He said that he loved Miss Tam who always gave presents to him

I asked my son whether teacher taught him A for apple.  He said no....  H ...

我呀女話早二日教咗大字,又教咗手字和腳字,
佢又成曰唱學校裡,朋友
你哋有冇囡囡叫芷愉()??
佢話早二日帶芷愉小朋友去toilet , haha:
she also very like miss tam and miss au ah...

我阿囡就話佢個朋友叫王子晴(音)喎......你地囡囡係咪叫呢個名呀??? 相認下.......

原文章由 natmama04 於 07-9-20 19:24 硐表
我呀女話早二日教咗大字,又教咗手字和腳字,
佢又成曰唱”學校裡,朋友多”
你哋有冇囡囡叫芷愉(音)呀??
佢話早二日帶芷愉小朋友去toilet , haha:
she also very like miss tam and miss au ah...  ...

噙日阿囡話老師教......
學校裏, 朋友多, 讀讀書, 唱唱歌.......

原文章由 LoCLai 於 07-9-20 20:14 硐表
我阿囡就話佢個朋友叫王子晴(音)喎......你地囡囡係咪叫呢個名呀??? 相認下.......

各客, 你們好. 小女之名字是 "" 黃子瑜" 因好是細B, 所以特此多謝你們之子女照顧她. 多些交流. thank you. Bye:

因為ms tam 係班主任, ms au 好似主要教英文, 所以多數係ms tam 送gift 俾佢地
原來呢個星期都教左咁多野, 我問阿仔都無同我講

昨晚係唱歌"太陽伯伯你去左邊度" repeat 又 repeat

我問佢係唔係ms tam教你呀 ? 佢話自已唸喎

原文章由 EunisWong 於 07-9-21 16:50 硐表
各客, 你們好. 小女之名字是 "" 黃子瑜" 因好是細B, 所以特此多謝你們之子女照顧她. 多些交流. thank you. Bye:

應該係子瑜呀,因為我囡囡話佢係
BB(細個的小朋友),
佢仲話噙日老師同佢哋分組,
佢係kitty ,仲有熊貓組同白兔組呀!
佢話今日classroom 熄晒燈,
原來通告話今日學校(kent road) 冇電

阿囡係白兔組呀!!!

原文章由 natmama04 於 07-9-21 17:39 硐表

BB(細個的小朋友),
佢係kitty 組,仲有熊貓組同白兔組呀!
原來通告話今日學校(kent road) 冇電  ...

有通告咩?我只係收到Miss Au ...

原文章由 natmama04 於 07-9-21 17:39 硐表

BB(細個的小朋友),
佢係kitty 組,仲有熊貓組同白兔組呀!
原來通告話今日學校(kent road) 冇電  ...

我個仔說miss au 教了他 an apple 及  an aeroplane 兩個字.

有砌了puzzle, 動物圖案喎..... 有小白免、大象.....

老師星期五冇比sticker 比我個仔, 其他小朋友都有, 我個仔話因為自己唔聽話, 令miss tam 好嬲 聽到自己好唔開心.... :cry:

手冊後面有通告架, 仲有校車袋(收$)添....

係啦, 我個仔d貼紙都係時有時無架,我諗都係佢唔聽話就無啦...我都有少少唔開心,人人都有,覺得佢好似比人杯葛咁(不過都係佢自己唔聽話姐)...

原文章由 大飛 於 07-9-23 00:49 硐表
我個仔說miss au 教了他 an apple 及  an aeroplane 兩個字.

有砌了puzzle, 動物圖案喎..... 有小白免、大象.....

老師星期五冇比sticker 比我個仔, 其他小朋友都有, 我個仔話因為自己唔聽話, 令miss tam 好嬲:cha ...

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-9-23 12:54 編輯 ]

我個囡話佢都無禮物...... 佢話佢無naughty喎.......唔通我個囡都激到miss tam好angry???

原文章由 大飛 於 07-9-23 00:49 硐表

老師星期五冇比sticker 比我個仔, 其他小朋友都有, 我個仔話因為自己唔聽話, 令miss tam 好嬲:cha ...

阿仔星期一都無sticker, 但好似有biscusits

阿仔係屋企都有唱, 學校裡,朋友多....

佢有時又話自已係熊貓組, 一時又話自已係河馬組, 都唔知係邊組

佢又話佢地個班, 男仔多個女仔

中秋節快樂

祝各位中秋節快樂, 好好享受一天假期.:) :)

阿囡話佢是Panda 組, 她在家中做運動, 唱歌 ( 打開雪櫃, 太陽伯伯, 一些中文文字等). 都是學校學的.
Miss Tam 於星期一中午致電給我, 說阿囡不太喜歡我給她的
Bread, 所以Miss Tam 給她星星脆脆, Miss Tam 都好細心. 阿囡亦好開心

各位
中秋節快樂!!!!

原文章由 EunisWong 於 07-9-25 12:52 硐表
祝各位中秋節快樂, 好好享受一天假期.:) :)

阿囡話佢是Panda 組, 她在家中做運動, 唱歌 ( 打開雪櫃, 太陽伯伯, 一些中文文字等). 都是學校學的.
Miss Tam 於星期一中午致電給我, 說阿囡不太喜歡我給她的
Bread, 所 ...

‹ 上一主題|下一主題