用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 相當之鼓舞
go

相當之鼓舞 [複製鏈接]

昨天晚上出席校方專為小三而設的座談會,張校長和趙副校長分別向家長們詳細地講述本學年學校的情況、目標的部署、學習方針及需要加倍留意的地方等,會後校方更安排家長上其小朋友所屬的課室與其班主任及包括中、英、數的老師直接面談以便大家更能增進了解各方面的情况,務求能把我們的小朋友教得更有效果。我實在太感動了!在這麼有魄力、上進心及有heart的她們及所帶領的教師團隊作為我們小朋友在校內的父母,我感到既驕傲又放心。我相信,我們的小朋友又邁近成功的一步了...... 此外又感到驚喜的是,校方為提昇小朋友游泳技能, 已決定明年興建一個全天侯的新穎暖水游泳池並預計於明年下旬啓用!Wow! 我們的小朋友真有福了,因為小學具備泳池的措施經已不是那些傳統名校的專利了,何況我們學校又位於大埔區呢!
   0    0    0    0

亞仔間學校換咗學長, 其實佢之前個校長我見過, 覺得佢既理念幾好, 上年又攪好多講座, 今年無情情換咗校長, 我之前都無聽過話會換, 唔知呢個校長係點既呢??
其實我未正式同呢個新校長傾過, 而佢學校又好似守衛深嚴咁, 想同d老師講句野都唔係容易, 可能我係小一家長, 以前亞仔讀幼兒園, 成日見到老師, 見到都可以講兩句, 聽吓孩子喺學校既情況, 而家真係好唔慣.
原文章由 navigator 於 07-9-19 10:19 硐表
昨天晚上出席校方專為小三而設的座談會,張校長和趙副校長分別向家長們詳細地講述本學年學校的情況、目標的部署、學習方針及需要加倍留意的地方等,會後校方更安排家長上其小朋友所屬的課室與其班主任及包括中、英、數的 ...

原文章由 銘銘媽 於 07-9-19 10:58 硐表
亞仔間學校換咗學長, 其實佢之前個校長我見過, 覺得佢既理念幾好, 上年又攪好多講座, 今年無情情換咗校長, 我之前都無聽過話會換, 唔知呢個校長係點既呢??
其實我未正式同呢個新校長傾過, 而佢學校又好似守衛深嚴咁 ...

銘銘媽:
妳可能搞錯了學校,張冠李戴了! 我們的校長叫張麗珠,幾年前自柳志強校長退休後,張麗珠校長繼任至今,一直都是她,從沒被轉換過。:

我諗你誤會咗, 我唔係話你女女果間學校既校長轉咗, 我意思係話我仔果間學校既校長轉咗.
原文章由 navigator 於 07-9-19 11:20 硐表

銘銘媽:
妳可能搞錯了學校,張冠李戴了! 我們的校長叫張麗珠,幾年前自柳志強校長退休後,張麗珠校長繼任至今,一直都是她,從沒被轉換過。:  ...

原文章由 銘銘媽 於 07-9-19 11:33 硐表
我諗你誤會咗, 我唔係話你女女果間學校既校長轉咗, 我意思係話我仔果間學校既校長轉咗.

Oh, I'm very sorry. It's me to misunderstand what you mean. I'll pay more attention to read from now on. Sorry!

唔緊要啦, 我有時自己都會睇錯野啦.
原文章由 navigator 於 07-9-19 11:53 硐表

Oh, I'm very sorry. It's me to misunderstand what you mean. I'll pay more attention to read from now on. Sorry!
‹ 上一主題|下一主題