用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14 VS 16網, 選邊間小學好呢?
go

14 VS 16網, 選邊間小學好呢? [複製鏈接]

14 VS 16網, 那個網多好小學? thx
   0    0    0    0

有無媽咪知道呢 ?? 請俾d意見~ thx

我聽完北角衛理小學講座後, 決定選衛理, 因為我很喜歡梁校長的理念, 而且升中派位成績理想, 希望可以入到啦!

:
url=http://www.tickercentral.com][/url]

原文章由 susanneliu 於 07-9-20 14:06 硐表
我聽完北角衛理小學講座後, 決定選衛理, 因為我很喜歡梁校長的理念, 而且升中派位成績理想, 希望可以入到啦!

:

SUSANNELIU

請問幾時架, 仲有無呀, 我只聽北角循道在9月15日升小一座談會, 都係好正, 待覆!

各位你們好, 我都好想多點知道有關北角衛理小學的意見, 請給多點comment

另外, 14網還有那間好小學比較好

謝謝

咁升中派位通常去邊間多呢 ? 有無講首3志願有幾多% ?
thx
原文章由 susanneliu 於 07-9-20 14:06 硐表

:

sarah1223,

我都有去聽北循的簡介. 感覺吾錯. 北循應該比衛理易入.

你地打算邊間? 有了決定未呢?

原文章由 sarah1223 於 07-9-20 14:23 硐表
SUSANNELIU
請問幾時架, 仲有無呀, 我只聽北角循道在9月15日升小一座談會, 都係好正, 待覆!

原文章由 SIUBO117 於 07-9-24 15:51 硐表
sarah1223,

我都有去聽北循的簡介. 感覺吾錯. 北循應該比衛理易入.

你地打算邊間? 有了決定未呢?

SIUBO117,

其實小女明年先選校, 但我同囡囡參觀過好幾間小學了, 但不知為何, 小女極喜歡北循呢間學校 你呢, 小朋友是否今年選校, 有心水未

Hi, 各位,

自行派位我揀了滬江. 你地呢?

16 網好D,有基灣(愛蝶灣)1級好學校,還有基灣(old)和聖米等好學校。
而14網勝在平均,衛理、循道、嘉諾撤、滬江、北官等都是好學校,但無一間比較好突出。

16區好多人, 通常都係揀基灣(愛蝶灣)-band 1有85-90%, 當中6x%係英中, 但入倒機會好細.而且讀得好辛苦.
而基灣(old)和聖米等好學校成績都係一般(40-50%)band1。丘左榮都吾錯.

而14網:衛理的band1 約6x%、循道、滬江、北官有40-50%band1. 嘉諾撤更加好啦,女仔有間英文中學直升. 東區的英文中學學佔全區的20%. 所以比較難入英中.
‹ 上一主題|下一主題