用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2007聖心K1(菠蘿組)聚集
樓主: irenebaby
go

2007聖心K1(菠蘿組)聚集 [複製鏈接]

原文章由 pat614 於 08-3-12 15:45 發表
我地都係胡老師, 但剛開始4堂咋, 慢慢長路呢. 你會比仔仔學琴嗎 ?

pat614,

我搵左個私人音樂老師接住學, 佢話教過柏斯兒童班, 如果ok到時介紹比你呀~ 放心, miss wu 係一個好老師~

hi maggie_tsui,

好呀, 但老師係上門定去佢到架

thks

原文章由 maggie_tsui 於 08-3-13 14:01 發表

pat614,

我搵左個私人音樂老師接住學, 佢話教過柏斯兒童班, 如果ok到時介紹比你呀~ 放心, miss wu 係一個好老師~
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

原文章由 pat614 於 08-3-13 14:10 發表
hi maggie_tsui,

好呀, 但老師係上門定去佢到架

thks

佢話兩樣都可以, 我就去佢度(沙田市中心), 因為我屋企無鋼琴 (亞囝依家用電子琴練咋)...等佢真係有興趣先考慮買琴比佢~~

Thanks pat614

我(細女)搵左個私人鋼琴老師接住學(之前又係柏斯音樂班), 老師有自己樂理note, so far 學左6堂感覺都好好. ar女自動自覺左去練琴.

現家學琴市價幾多$ ?

原文章由 bbchan2004 於 08-3-14 15:52 發表
我(細女)搵左個私人鋼琴老師接住學(之前又係柏斯音樂班), 老師有自己樂理note, so far 學左6堂感覺都好好. ar女自動自覺左去練琴.
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

500 左右..啦...

原文章由 pat614 於 08-3-17 14:59 發表
現家學琴市價幾多$ ?

原文章由 怡兒 於 07-11-30 08:54 發表
你地覺得學校派張卡, 可以上Net , 點樣呀.
一蚊學一個英文字, 貴唔貴? 音好似唔準.
請俾意見.

http://www.starfall.com/
呢個網站有拼音有遊戲希望o岩你
我仔仔是柏恒呀

謝謝柏恒媽媽, starfall 我上佢地的綱己有2-3年, 我覺得幾好, 不過, 近呢年工作太忙, 每日都放9-10 點, 沒有上了, 但冰冰都會叫我上呢個綱的. 佢好鐘意.

hi

我個女都係柏斯學呀..但是剛剛開始..都幾好..你屋期有無琴呀

你地明日去唔去運動會呀..我都想見下你地.大家傾傾小朋友發展..
好想見面呀...
原文章由 bbchan2004 於 08-3-14 15:52 發表

[ 本文章最後由 irenebaby 於 08-4-29 09:08 編輯 ]

昨日回家,阿女收到一份禮物係陳彥桐小朋友送的.....多謝陳小朋友...祝生日快樂, 身體健康,學業進步, 陳媽媽真有心思

謝謝

蘊懿媽媽上

穎思同學生日會

Hello! 各位菠蘿組媽媽:
你們會否去六月七日穎思生日會 呀?
那天見吧!

Leona mama 上

Leona mama,

祝妳小朋友身體健康,快高長大.但我想問妳是透過什麼途徑邀請d同學仔參加生日會架,因為我都唔知有同學仔開生日會.唔通我個囝曳所以冇份.

原文章由 leonakwok 於 08-6-3 23:34 發表
Hello! 各位菠蘿組媽媽:
你們會否去六月七日穎思生日會 呀?
那天見吧!

Leona mama 上

生日會

我諗你攪錯左, 唔係我開生日會, 而係我表達得差喇, 因為我好少打中文字嫁,(學習中) sorry!

言歸正傳, 我個囡囡係五月中收到穎思同學張生日咭(手冊夾住), 無指明話比邊個小朋友, 大家都唔識, 我估可能係隨意派, 無話邊個曳唔曳嘅! 下次你攪生日會,我一定到下,哈哈!

我也祝妳小朋友身體健康,聰明可愛,笑口常開!好快K1又畢業喇,有機會畢業典禮見喇!
(keep in touch)
                                (君君)Leona mama

Namson,

卓軒都無收到邀請... 我估穎思同學係A組, 所以只邀請左A組d同學仔, 因為一齊等校車個A組同學仔都有被邀請 我最近搬左去大圍, 所以卓軒轉左坐6號校車...

陳彥彤同學係卓軒坐2號車時同埋一齊等車, 佢媽咪好好人架, 因為彥彤哥哥以前都係讀聖幼, 佢媽咪好熟聖幼, 過左好多料比我 好多謝佢! 各位7月3日見!!

卓軒媽媽,
你真醒! 咁都比你諗到.
我個校車站得我個囡一個讀菠蘿組咋,mug 都唔知  , 不過我個仔都係以前都係讀聖幼,所以無咁緊張喇!
我都識彥彤哥哥, 佢好乖嫁  , 而陳生陳太都好有心機咁安排佢地小朋友係學業及活動既平衡, 真係直得我地學習下.

大家要努力呀! 種瓜得瓜,種豆得豆!

maggie,

妳收到咁多了記得pm話我知 ,近排睇到其他topic真係有d擔心,今年就升k2唔知會唔會由其他老師接手教.

另外我想問軒軒有冇返屋企唱齊跳跳呀?因為家楠成日唱,但又唔知唱mud,如果軒軒識唱,妳比個歌詞我呀!thanks!

今年暑假有冇報其他暑期班比軒軒學呀?我就報左jazz同跆拳道.

[ 本文章最後由 Namson 於 08-6-11 09:46 編輯 ]

Namson,

卓軒係咁唱: 齊跳跳可以齊增高, 天天跳繩好快高, 跳兩跳,就會增高, 呢種方式最著數...齊跳跳可以齊增高, 天天跳飛機更高, 跳兩跳,就會增高, 一件裇衫丈布...(係咁上下... )

都唔擔心得咁多...有咩我地多d pm 溝通下...

我幫卓軒報左畫畫,游水, 同普通話...游水係史x福 (你去年介紹果度...hehe). 學校都有同佢報, 主要係想佢keep住學校群體生活...jazz都幾有趣,係邊度學?

Maggie,

唔該晒!

我係樓下幫阿囝報跳jazz,不過都幾貴要$1,200蚊.

暑期班軒軒讀A班定B班呀?家楠讀A班.

原文章由 maggie_tsui 於 08-6-11 21:47 發表
Namson,

卓軒係咁唱: 齊跳跳可以齊增高, 天天跳繩好快高, 跳兩跳,就會增高, 呢種方式最著數...齊跳跳可以齊增高, 天天跳飛機更高, 跳兩跳,就會增高, 一件裇衫丈布...(係咁上下... )

都唔擔心得咁多...有咩 ...

[ 本文章最後由 Namson 於 08-6-12 08:16 編輯 ]

原文章由 Namson 於 08-6-12 08:14 發表
Maggie,

唔該晒!

我係樓下幫阿囝報跳jazz,不過都幾貴要$1,200蚊.

暑期班軒軒讀A班定B班呀?家楠讀A班.

都係A班呀
‹ 上一主題|下一主題