用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 黃埔宣道小學 有無P.3的家長?
樓主: Bryanmama
go

有無P.3的家長? [複製鏈接]

Tracy,

不用客氣, 我做小一的家長時都係好多問題, 好開心幫到你.

1) 考試好早放學, 無記錯好似是10:45
2) 11月中到, 但今年現已有d秋意, 可能早d, 通常會出通告, 有2個星期過度(隨你換不換). 不過, 我提意你早d買, 驚遲d去買無碼(現貨)要等.
我今年有係學校定, 在11月9日取, 應禁上下換季.
3) 是
4) 間學校無測驗, 只有評估(FA), 是不計分. 我估計本週至下週開始評估, 是不通知不家時. 評估不用緊張, 主要可以知孩子那裡不懂, 再加以溫習.

Bryanmama

好開心可以了解多點此校資料.
另外,想問考試期間天天可早放學?大約11時左右,嘩一日考幾科?
我真是不知道呀,可能要預定請假了.
間學校無測驗, 只有評估(FA), 真是不計分嗎?

Tracy:

每日2科, 日日早放, 分別中文, 中作, 中默, 中文聆聽, 英文, 英默, 英文聆聽, 數學, 常識, 普通話, 聖經.

評估真的不計入成績表.

說多樣野你知, 6月考完試之後至開始放暑假, 大約一個月, 只返半天, 即不用在校食飯.

有無P.3的家長?

Bryanmama

有點緊張,下個月尾就到, P.1考試不知老師會否讀題目及解釋一次,我有點擔心小兒認字不太精? 你小朋友有否參與放學後的興趣班?
我沒有給予參加,因佢會太赲了.等到升三年班左右才想.
‹ 上一主題|下一主題