用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: edea
go

G2 Corner [複製鏈接]

王國長老

元元今朝返黎又同我big hug, 我好開心, 同小朋友相處, 有時親密既抱擁更勝千言萬語, 元元會向喜歡既人擁抱, 我好喜歡元元既天真, 元元真係大家既甜心!

今朝元元可能掛住返黎就同我講野,冇掛好書包,某男同學話 :"(元元全名), 妳唔放好個書包,kick到人呀!"

元元立刻返去放書包, Dickson話: "xxx, 你唔好咁話(元元)啦, 佢唔係有心既, 你咁話佢佢會唔開心呀!"

我幾感動,過去摸下Dickson個頭讚許, 我知道那男同學唔係惡意,係好直接表達出黎, 而Dickson識得關懷其他同學感受, 我好欣賞佢, 同學之間互助友愛係最好.

今朝見到Cherrie返學, 真係好啦, 小Cherrie每日都笑容滿面,真係好得人鍾意! also 瑤瑤&心悅, 又係好乖, 每朝都好有禮貌笑住叫我姨姨.

我覺得1A班小朋友真係好乖呀!

王國長老

今朝起交功課轉左交去課室後面架頂, 呢個idea幾好,多左好多地方, 唔駛好似之以前咁逼埋晒周老師檯面

周老師今日起要佢地交晒功課先講其他, 一如平日小朋友圍住周老師七嘴八舌, 周老師堅持要佢地交左功課先, 唔準圍住老師, 我見開始時小朋友仲係圍住佢不停講野, 後尾周老師一次又一次重覆講要佢地交左功課先, 就開始見效啦,一個個乖乖去交功課. 有紀律係好事,雖然我都知佢地個個都好鍾意周老師, 一見到周老師就想同佢傾計.:)

每次看到你可以自由進出班房,又可看值日生畫,十分羨慕。TKO這邊只可早上靜悄悄地偷入班房,看看沒有學生的課室的狀況吧了!

最近TKO舉行了全小學班制秩序比賽,1C班領先,1D班也排在第三位,暫時一年班的成績不俗;不過之前五常法比賽六年班成績最好,二班六年班成績最高,要由班主任在今天早會用包、剪、Stone(忘了中文字怎樣寫 )分高下,結果六A勝出。陳校長會買雪糕給每級的優勝者(是全班 ),真幸福!

原文章由 edea 於 07-11-21 13:09 硐表
今朝起交功課轉左交去課室後面架頂, 呢個idea幾好,多左好多地方, 唔駛好似之以前咁逼埋晒周老師檯面

周老師今日起要佢地交晒功課先講其他, 一如平日小朋友圍住周老師七嘴八舌, 周老師堅持要佢地交左功課先, 唔 ...

王國長老

原文章由 AFSL2007 於 07-11-21 13:49 硐表
每次看到你可以自由進出班房,又可看值日生畫,十分羨慕。TKO這邊只可早上靜悄悄地偷入班房,看看沒有學生的課室的狀況吧了!

最近TKO舉行了全小學班制秩序比賽,1C班領先,1D班也排在第三位,暫時一年班的成績不俗;不過之前五常法 ...

旺角都有呢! 我地呢邊應該係我地1A班領先, 230分左右 但唔知幾時結束, 有冇雪糕食

如無記錯,今朝看分板,1C已經剛過300分,1D也有283.5分;1C很厲害,由頭帶出到昨日 ,但怎樣取分便不大清楚

原文章由 edea 於 07-11-21 14:03 硐表

旺角都有呢! 我地呢邊應該係我地1A班領先, 230分左右 但唔知幾時結束, 有冇雪糕食

王國長老

原文章由 AFSL2007 於 07-11-21 21:31 硐表
如無記錯,今朝看分板,1C已經剛過300分,1D也有283.5分;1C很厲害,由頭帶出到昨日 ,但怎樣取分便不大清楚

嘩, 過300咁犀利呀? 我聽日再睇下1A而家幾多分先!

AFSL,

妳唔講, 我都唔知IC班咁利害。

原文章由 AFSL2007 於 07-11-21 21:31 硐表

1C的比賽成績是很好的,星期五看到最新的分板,1C已經超過390分,還是遙遙領先;上一次五常法比賽,1C原本都是領先,可惜最後一週被2D反超前1分,2D成了同組冠軍,全校就似第四,所以1C的分數應是第五名,1D和2C與1C同分,低小的成績很不錯呢

原文章由 中天英 於 07-11-23 23:48 硐表
AFSL,

妳唔講, 我都唔知IC班咁利害。

AFSL,

有妳日日去早會眞係好, 可以現場直掔報導學校最新動態。

唔該晒。

原文章由 AFSL2007 於 07-11-25 19:33 硐表
1C的比賽成績是很好的,星期五看到最新的分板,1C已經超過390分,還是遙遙領先;上一次五常法比賽,1C原本都是領先,可惜最後一週被2D反超前1分,2D成了同組冠軍,全校就似第四,所以1C的分數應是第五名,1D和2C與1C同分,低小的成績很不錯 ...

唔好咁客氣,有時間都想通知大家學校的消息。

今早早會已頒班制秩序比賽得獎班別,1C是1年班冠軍及全場總冠軍!恭喜恭喜!

原文章由 中天英 於 07-11-26 01:11 硐表
AFSL,

有妳日日去早會眞係好, 可以現場直掔報導學校最新動態。

唔該晒。

1C囉倒兩個獎, 我大仔都好開心o

原文章由 AFSL2007 於 07-11-26 14:02 發表
唔好咁客氣,有時間都想通知大家學校的消息。

今早早會已頒班制秩序比賽得獎班別,1C是1年班冠軍及全場總冠軍!恭喜恭喜!

[ 本文章最後由 中天英 於 07-11-29 01:30 編輯 ]

無上咁耐原來有個G1 Corner, 今日家長會見到1A班有237分而1B班有180分<br /><br />我地15號又再見面,有機會交流一下吧,我是Bella 的爸.:loveliness:

[ 本文章最後由 ngkf 於 07-12-2 17:31 編輯 ]

ngkf,

15号有乜活動呀?

原文章由 ngkf 於 07-12-2 02:48 發表
無上咁耐原來有個G1 Corner, 今日家長會見到1A班有237分而1B班有180分我地15號又再見面,有機會交流一下吧,我是Bella 的爸.:loveliness:

王國長老

回覆 #2 ngkf 的文章

Bella爸, 我係Henrietta媽咪, nice to see you here! 1A班上呢度既除左我仲有元元媽咪同Cherrie媽咪, 有時d仔女抄漏功課上黎問下都幾好

中生:
我地班15號開Christmas  Party, 好期待呀! 你地有冇搞?

15号?  冇喎。  係咪學校攪架?

好似話21号有Christmas Party, 出左电子通告徵求義工。

原文章由 edea 於 07-12-3 09:17 發表
Bella爸, 我係Henrietta媽咪, nice to see you here! 1A班上呢度既除左我仲有元元媽咪同Cherrie媽咪, 有時d仔女抄漏功課上黎問下都幾好

中生:
我地班15號開Christmas  Party, 好期待呀! 你地有冇搞? ...

[ 本文章最後由 中天英 於 07-12-4 00:16 編輯 ]

王國長老

原文章由 中天英 於 07-12-3 23:55 發表
15号?  冇喎。  係咪學校攪架?

好似話21号有Christmas Party, 出左电子通告徵求義工。

我地班自己搞
有時都好抱歉, 因為要返工,做義工唔係太方便.

王國長老

好耐冇返學校, 今朝返去咁岩校車到左, Cherrie見到我就笑, 話:"姨姨妳返黎拿?" 真係開心

上到課室元元又黎個big hug 跟住曹校長入黎,Cherrie又好嗲抱住曹校長 Dickson又好主動叫我姨姨, 離開香港一個星期, 我都好掛住呢班小可愛:loveliness: :loveliness: :loveliness:

Cupid今日好番啦,返左學.:) 希望各個小朋友天氣轉都唔好冷親.

王國長老

原文章由 ngkf 於 07-12-2 02:48 發表
無上咁耐原來有個G1 Corner, 今日家長會見到1A班有237分而1B班有180分我地15號又再見面,有機會交流一下吧,我是Bella 的爸.:loveliness:

咦,我今朝見到231分既,會唔會扣左分?

Hi edea

可能我記錯231都幾似237 . 當日都無乜時間睇佢地D課室. 因為得7分鐘時間見老師.

個party 係自發攪既. 而家仲要搵家長做義工,有時間可以一同幫手同講o下仔女經啦!

hi edea, 好耐冇見你o係bk的踪影, cherrie 今日同我講你掛住佢地, 之後佢就hehehe咁笑... :loveliness:
‹ 上一主題|下一主題