用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 又一城溜冰場女教練-可否提供意見?
go

又一城溜冰場女教練-可否提供意見? [複製鏈接]

小囡學花式溜冰, 可否提供意見, 又一城溜冰場那位女教練好? 唔該哂!

[ 本文章最後由 CINDYC 於 07-10-11 13:55 編輯 ]
   1    0    0    0
勞工局長張建宗,胡亂响處發噏風,                                
徵款措施講唔通,漠視民意亂咁衝,                                
民怨四起勢夾兇,等執包袱"將見終"!

Dior is good.

Thanks but she is not teaching Private lesson.
原文章由 Miramira 於 07-10-11 21:10 硐表
Dior is good.

Any comments for coach Tammy or Rita at Festival Walk? Thanks.

CINDYC
請問妳囡囡幾歲開始學,我都想比囝(3歲半)學。現想報又一城星期四4:30學半小時$550。其實團體班教唔教到小朋友,1個老師教6-10位小朋友

回覆 #5 Man04 的文章

Oliver is good.  Don't follow Ruby, she is so mess and irresponsible.

Hi, Man04,

我囡囡(3歲3個月)學了4堂(私人班),但她覺得1個人學很悶,想搵個伴.有冇興趣自己組班,開半私人班,2-3人,但我囡囡讀下午班,可
否安排平日上午or 星期六,日?

原文章由 Man04 於 07-11-1 09:19 硐表
CINDYC
請問妳囡囡幾歲開始學,我都想比囝(3歲半)學。現想報又一城星期四4:30學半小時$550。其實團體班教唔教到小朋友,1個老師教6-10位小朋友

Hi Man04,
囡囡K3開始學, 團體班開始=> Semi-private 學到現在free style(九歲幾), 想專注一些轉private, 早前又一城冇私人教練available, 所以轉咗去mega box, 但好唔掂, 所以想轉返去又一城!

我覺得初學團體班ok, 看看小朋友是否有興趣才考慮轉Semi-private or Private.
原文章由 Man04 於 07-11-1 09:19 硐表
CINDYC

My daughter learnt from Oliver past few years but no comment at all.
原文章由 chuchuma 於 07-11-1 11:08 硐表
Oliver is good.  Don't follow Ruby, she is so mess and irresponsible.

我都想知又一城有邊個女老師教得好
我而家十幾歲 想學半私人或者團體 我想平日下午學 有冇人想JOIN埋我

You can try Dior Leung as other mami suggested but she is not teaching private session. So I need to check the other coach.
原文章由 kayan_329 於 07-11-1 22:37 硐表
我都想知又一城有邊個女老師教得好
我而家十幾歲 想學半私人或者團體 我想平日下午學 有冇人想JOIN埋我

Hi May May Chan

sorry我囝囝能join妳囡囡學溜冰,因我囝囝讀上午班,及星期六學緊其他課外活動。

Any comments for coach Tammy or Rita at Festival Walk? Thanks.

OK. 沒關係. 有機會再約吧!

原文章由 Man04 於 07-11-2 16:52 硐表
Hi May May Chan

sorry我囝囝能join妳囡囡學溜冰,因我囝囝讀上午班,及星期六學緊其他課外活動。

簽名被屏蔽

Hi Ming2,
一個字形容"亂"!!!
轉去Mega Ice之原因是佢哋有私人班嘅資深教練available(又一城等了一年都冇). 我7月頭親自去查詢, 獲推介資深教練B, 當其時已再三表明若教練ok, 我女兒是要學long term, 個staff confirmed呢個教練可以long term教, 咁我即時報名交了5堂學費. 到上完第一堂後覺得ok,即刻同教練B講阿女會keep住跟佢學, 點知佢話要settle咗由西九龍帶過來的學生先, 再睇下有冇其它weekday可教阿女  唔係吖, 我同意要settle咗由西九龍帶過來的學生先, 但妳知轉新場, 咪暫時唔好响mega ice收生  咁都算, 我叫佢安排好我再就時間. 之後再三call教練B提供上課時間作安排, 最後話星期五下午三時, 我盡量作出安排即刻回覆ok. 阿女放學時間2:30p.m.叫工人姐姐去九龍城學校接佢再搭taxi去mega box, 雖然有小小rush(半小時內要截taxi, 車程, 換衫+鞋). 但回覆教練B後十分鐘, 再來電要改前半小時(即2:30p.m.), 我巳再三說明情況是趕不及, 她說沒有辦法 嘩, 真係勁嬲, 我話明白妳要安排existing 的學生, 我已盡量配合, to be fair唔可以一而再咁, 點知佢話: to be fair我要settle咗由西九龍帶過來的學生先 我即刻要求換教練and then轉駁去投訴mega ice staff與coach 之communication混亂, 兩者互相推"社"責任. 我要求個manager propose啲coach, 原來個場好少得幾個, 逼於無奈楝了個小妹妹(真係冇得楝), 佢上堂似自己玩多過教人 , 非常失望!!!

仲有Mega Box 交通都要考慮, 若好似我咁由工人姐姐接送,因shuttle bus唔密,有時要行上telford, 佢哋在工廠區穿梭, 諗起都   
基於以上種種, 我巳決定安排阿女返又一城學!!
Cindyc
原文章由 ming2 於 07-11-3 09:38 硐表

CINDYC

我想問下mega box點樣唔掂法呀?!..係咪個個教練都唔得呀??0岩0岩仲想轉過去學添...唔該俾多d資料我呀...thanks

[ 本文章最後由 CINDYC 於 07-11-5 17:12 編輯 ]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

No problem! I also don't know how to type Chinese(so use手寫板but very slowly to write, it would be much better to communicate with english
原文章由 ming2 於 07-11-4 18:12 硐表

CINDYC

(sorry, cannot type chinese in this computer..)

waw...then I really need to think again to learn in mega box la..thanks for sharing your experience so much...
‹ 上一主題|下一主題