用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

冬季校服 [複製鏈接]

請問學校安排這兩間的冬季校服質料如何? 到時開家長會時, 會否同小朋友一齊去及訂做校服呢? 我見只是先比訂金, 不是即時可以取, 同響頌富商場內買有無分別, 有無人會響頌富買? 校樓是否一定要買, 有好多人話校樓唔暖, 如唔著校樓會著咩? 請比些意見.

thank you!
   0    0    0    0
[

原文章由 amychoi 於 07-10-23 09:33 硐表
請問學校安排這兩間的冬季校服質料如何? 到時開家長會時, 會否同小朋友一齊去及訂做校服呢? 我見只是先比訂金, 不是即時可以取, 同響頌富商場內買有無分別, 有無人會響頌富買? 校樓是否一定要買, 有好多人話校樓唔暖 ...

Amy :

冬季校服同夏季一樣 , 每間都有佢地可取之處 , 我自己2年都係訂羅x , 貪佢cuting好 , d料唔會太硬 , 但呢2年好多家長都話有縮水同甩色 , 好奇怪 , 唔知點解我又冇 ? 或者係我好彩 , 維x利x聽講好似一般 , 不過佢地都好多捧場客 ! xx順呢一兩年就係好多家長既"非佛" , 我自己就覺得可以接受既 !

如果訂冬季校服 , 最好就帶埋小朋友一齋返 , 因為好多家長只係大約咁預大少少 , 變咗返到去某d位唔貼 , 或者太鬆 !

今年唔知點解只比訂 , 我冇留意通告呀 ! 不過 , 最近天氣涼左好多 , 如果聽日真係冇貨拎既 , 不以去頌富買住1套黎頂檔 .

校樓都唔係唔暖架 ! 不覺而家好多學校都有彈性 , 比著自己羽?樓 , 但我地小學就只限於12度以下先得 , (冇記錯既話  ) 顏色好似都有限架 ! 但唔係好記得幾多度以下先唔限 , 正常計就要求小朋友買d綠色既樓 ! 死 ~ 老人痴呆又發作 , 聽日返去幫你再問清楚d !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

嘉熹媽咪 :

多謝妳回覆!

我明日都會帶囡囡去訂校服, 因夏季無同這兩間供應商訂過, 所以怕質地唔知好唔好?

唔該!

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-25 18:04 硐表

Amy :

冬季校服同夏季一樣 , 每間都有佢地可取之處 , 我自己2年都係訂羅x , 貪佢cuting好 , d料唔會太硬 , 但呢2年好多家長都話有縮水同甩色 , 好奇怪 , 唔知點解我又冇 ? 或者係我好彩 , 維x利x聽講好似一般 ,  ...
[

上星期六訂咗冬季校服(羅X), 今日想打電話跟幾時取, 打咗一個早上都不能接通, 真係激氣 ,
另外亞女件夏季運動衫整咗墨水, 想再買, 請問有無家長可給其他買校服的電話我.

我幫囡囡買夏季運動衫是在頌富商場羅XX記和欣欣買的, 妳可以試試, 如妳可先打電話問問, 如需電話號碼, 我回家幫妳看看.

,
原文章由 Charlotte-mama 於 07-11-2 13:30 硐表
上星期六訂咗冬季校服(羅X), 今日想打電話跟幾時取, 打咗一個早上都不能接通, 真係激氣 ,
另外亞女件夏季運動衫整咗墨水, 想再買, 請問有無家長可給其他買校服的電話我. ...
[

[quote]原文章由 amychoi 於 07-11-2 17:47 硐表
我幫囡囡買夏季運動衫是在頌富商場羅XX記和欣欣買的, 妳可以試試, 如妳可先打電話問問, 如需電話號碼, 我回家幫妳看看.

多謝妳回覆, 我打算明天到頌富商場羅XX記看看, 今日下午終於打到羅X電話, 取了冬季校服, 但欠條裙要月中才有, 問咗夏季運動衫, 佢話已全部入倉, 要明年才有貨, 好彩有套冬季頂住先.
亞女話今日有好多同學已換了冬季校服, 可能多數唔係在羅X訂, 明天到頌富商場羅XX記看看有無校服裙買.

Dear all :

各位可以應天氣而自行換季 , 唔一定要等到26號先換架 ! 至於如果未訂倒校服既家長 , 可以有兩個做法 :

1. 喺小朋友既夏季校服內 , 加穿一件長袖白色底衫 , 面頭耍加上冷衫 , 穿對白色長襪以作保暖 !

2. 可以到就近 , 如天澤商場 ( 供應商有 : 心怡  ) , 天頌商場 ( 供應商有 : 豐昌順 , 維多利亞 , 添記 , 欣欣 ) , 或嘉湖銀座2期 ( 供應商有 : 心怡  ) 買住一套頂檔先 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

請問有無媽咪知邊度有女生長恤衫賣, 響豐昌順訂左, 但唔知幾時返貨, 又問左幾間都無貨, 唔知點算好!

原文章由 家熹媽咪 於 07-11-3 03:39 硐表
Dear all :

各位可以應天氣而自行換季 , 唔一定要等到26號先換架 ! 至於如果未訂倒校服既家長 , 可以有兩個做法 :

1. 喺小朋友既夏季校服內 , 加穿一件長袖白色底衫 , 面頭耍加上冷衫 , 穿對白色長襪以作保暖 !

2 ...
[

原文章由 amychoi 於 07-11-6 14:59 硐表
請問有無媽咪知邊度有女生長恤衫賣, 響豐昌順訂左, 但唔知幾時返貨, 又問左幾間都無貨, 唔知點算好!

Amy :

聽日返學校幫你問吓啦 ~

Amy :

你要既快一點原來我係有架 ! 你幾時要 ? 我地可以隨時交收 !

家熹媽咪

星期四晚約妳, 好唔好呀? 我去妳樓下拎, 大約7:30, 會唔會阻住妳食飯呀?

另外妳給我的工作紙, 我想問英文一篇篇文章同數學英文題的是否可在街外買到, 因囡囡對數學英文題理解唔係咁好, 所以想買一些給她做下.

thank you!
原文章由 家熹媽咪 於 07-11-6 22:54 硐表
Amy :

你要既快一點原來我係有架 ! 你幾時要 ? 我地可以隨時交收 !
[

原文章由 amychoi 於 07-11-7 09:33 硐表
家熹媽咪

星期四晚約妳, 好唔好呀? 我去妳樓下拎, 大約7:30, 會唔會阻住妳食飯呀?

另外妳給我的工作紙, 我想問英文一篇篇文章同數學英文題的是否可在街外買到, 因囡囡對數學英文題理解唔係咁好, 所以想買一些給她 ...

Amy :

如果聽晚 , 你介唔介意夜少少 , 因為我聽日要落老人院呀 ! 我計唔倒自己幾點返到 , 不過應該唔會過9點 ! 食飯呢家野好隨緣 ~ 哈哈 ! 唔怕會阻我架 !

有d工作娥係喺街買返嚟 , 再copy比佢地做架 ! 如果你早d講 , 我今日出朗文時幫你執d丫 , 我今年都有執英數EX 比家熹做 , 但係2年級架 ! 阿女做可能會深 , 你唔急既 , 比D時間我丫 , 我幫你搵P.1 既英數EX 比阿女做啦 !

家熹媽咪

妳真好人! 我就妳啦, 妳方便時call我, 我行過來拎, 我唔急的.

英數ex就拜託妳了.

thank you!

原文章由 家熹媽咪 於 07-11-7 19:09 硐表

Amy :

如果聽晚 , 你介唔介意夜少少 , 因為我聽日要落老人院呀 ! 我計唔倒自己幾點返到 , 不過應該唔會過9點 ! 食飯呢家野好隨緣 ~ 哈哈 ! 唔怕會阻我架 !

有d工作娥係喺街買返嚟 , 再copy比佢地做架 ! 如果你早 ...
[

原文章由 amychoi 於 07-11-7 20:37 硐表
家熹媽咪

妳真好人! 我就妳啦, 妳方便時call我, 我行過來拎, 我唔急的.

英數ex就拜託妳了.

thank you!

Amy :

陣間返嚟就打比你啦 !
‹ 上一主題|下一主題