用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 家熹媽咪
go

轉贈市場 [複製鏈接]

原文章由 eto 於 08-7-15 22:40 發表
家熹媽咪,

請覆電話給我.

謝謝!

ETO :

唔好意思 , 今日唔記得咗打比你 , 我聽日會打比你架喇 ! thz~
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

轉贈P.1課本:

音樂

1.朗文音樂 (一上)
2.朗文音樂 (一下)

[ 本文章最後由 煒良媽咪 於 08-7-17 10:37 編輯 ]

hi  煒良媽咪,

I'd like to have the English (item 1&2) and Maths (item 1-4) books, can U pm me the pick up details. Many Many thanks.

原文章由 煒良媽咪 於 08-7-16 19:42 發表
轉贈P.1課本:

English

1.Cornerstones - Look Around
2.Cornerstones - Busy Days

Mathematics

Longman Primary Mathematics Book

1. 1A
2. 2A
3. 3A
4. 4A

音樂

1.朗文音樂 (一上)
2.朗文音樂 (一下) ...

徵P.1今日常識新領域課本

請問有冇人可平讓P.1 的今日常識新領域課本(1.1, 1.2, 1.3, 1.4 冊) 2008年版 (因大部分人都是得2004/2005年版)
請pm我, 謝謝!!!

原文章由 YMLai 於 08-7-17 00:39 發表
hi  煒良媽咪,

I'd like to have the English (item 1&2) and Maths (item 1-4) books, can U pm me the pick up details. Many Many thanks.

收p.m.

原文章由 煒良媽咪 於 08-7-16 19:42 發表
轉贈P.1課本:

音樂

1.朗文音樂 (一上)
2.朗文音樂 (一下)

煒良媽咪,

那請問這個音樂的書可以送給我嗎?? 如可以我會pm留電話給妳的,謝謝~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

各位媽媽,

本人仍在徵求 P. 1 的相關課本,請問有沒有媽媽願意轉贈給小囡呢??

謝謝~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

原文章由 小樹熊 於 08-7-17 12:05 發表

煒良媽咪,

那請問這個音樂的書可以送給我嗎?? 如可以我會pm留電話給妳的,謝謝~

請收p.m.!

請問有無小二書本

原文章由 家熹媽咪 於 08-6-16 03:08 發表
Dear all :

新學期將於今年九月一日開始 , 由於而家係學期尾 , 好多 P.1 - P.6 家長都尋求大量課本 , 如各級家長們有課本不適用 , 或者未搵倒合適對象轉讓 , 希望大家可以支持環保 , 送出舊書 , 因為作業大多數都已 ...

小女今年升小二 , 請問有無媽媽可送出書本, 本人萬分感激
因我是新手請問怎樣pm

[ 本文章最後由 suetmonmon 於 08-7-20 22:49 編輯 ]

請問有冇人送出或平讓小一女仔校服及書本,我個囡今年小一,120cm。thanks.

Dear all :

因為新學年將近既關係 , 好多家長都會搵新書同校服 , 希望各位家長們都留意 , 如果之前有PM 過我或其他家長搵物資既家長 , 當要搵既物資已到手 , 煩請大家幫幫手 , PM通知返我地 , 咁會令我地既工作量減低 , 十二萬個唔該 !

另外 , 喺搵書同校服既同時 , 家長們請留意 , 唔好將自己既電話POST 上網 , 以免招來不請之客 !

如遇上有任何問題 , 可以直接出POST , 或 PM 我地 , 多謝合作 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

家熹媽咪,

我今朝打過比妳,請check PM.

Thanks~

原文章由 suetmonmon 於 08-7-18 02:43 發表

因我是新手請問怎樣pm

suetmonmon :

^^ pm = 你喺要pm既果個人個名度 , 有一個"私人傳訊" 既制 , 你襟入去 , 就可以打信息 , 留意記得打標題呀 ! ^^

原文章由 suetmonmon 於 08-7-18 02:43 發表

因我是新手請問怎樣pm

suetmonmon :

^^ pm = 你喺要pm既果個人個名度 , 有一個"私人傳訊" 既制 , 你襟入去 , 就可以打信息 , 留意記得打標題呀 ! ^^

回覆 #1 家熹媽咪 的文章

多謝你, 我可以pm你留抵電話同名 , 如果到時(8月2日前)有書既話 , 請你call 我

2nd books for Sale

all sold

[ 本文章最後由 CKC 於 08-7-31 23:18 編輯 ]

xxx

xxXXXXXXXXXxxxx

[ 本文章最後由 CKC 於 08-7-31 23:20 編輯 ]

原文章由 CKC 於 08-7-26 23:42 發表
有意出售請pm價錢給我, 謝謝!

CKC :

真係抱歉 , 因為呢個TOPIC係"轉贈市場" , 希望你能明白 , 唔係價錢高唔高既問題 , 如果係有關二手書出售既話 , 煩請轉移到二手市場會較適合 , 或者小學雜談果邊都有個TOPIC係買二手書架 !

希望唔會令你誤會 , 但我既用意係 , 希望有心人幫有心人 ! 我相信你都係一位熱心家長 , 真架 ! 希望你唔好介意 ! THX~

原文章由 jumama 於 07-12-9 11:07 發表
轉 贈 人 : jumama
轉贈物品 : 1/8 & 1/4 小提琴
轉贈數量 : 各一
轉贈size :
轉贈交收 : 天水圍
轉贈對象 : 想學小提琴的小朋友

Hello

個1/8就新淨d, 而1/4就因為練得多, 無咁新淨, 兩個琴都有用塗改液mark咗手 ...

jumama :

唔好意思 , 我有事搵你呀 ! 煩請覆我pm丫 !

Dear all :

有大量P.1 & P.2 既冬/夏季校服 , 有男有女 , 有PE衫褲同埋校服 , 女仔既比較多 , 不過size 就睇唔倒喇 ! 因為洗到甩晒 , 但放心 , 校服都重好新淨 , 如有家長需要 , 可pm 我 , 因為開咗先收倒衫 , 所以有d家長可能已經買咗 , 唔好意思 ! 不過 , 冬季既校服都唔少 , 啱就pm 我啦 !  
‹ 上一主題|下一主題