用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇芭蕾舞學校推介
go

請問有冇芭蕾舞學校推介 [複製鏈接]

想係青衣區, 奧運, or hk side or tsuen wan
   0    0    0    0

故事ballet playgroup

我囡囡剛剛學咗一個月, 老師好好, 以故事形式教跳舞, 幾得意, 學費好平$360/8堂,而且唔洗一開始學就要買衫,佢比我哋媽咪自由選擇, 最好就係呢樣, 咁我就唔洗擔心個囡學幾堂無興趣會浪費咗.

你睇下佢地個網址啦, 係荃灣熊貓酒店:
www.pandacastle.com

上次見到呢個web 有好多ballet course...
有埋晒介紹同價錢...
可以去比較一下...
http://hk.88db.com/hk/Services/Ad.listing/lesson_instruction/Dance/?Q=&O=post&CatID=1021&SubCatID=1242

我個女5歲幾, 佢d course 至到5歲咋bor
原文章由 mmdd 於 07-10-27 14:27 硐表
我囡囡剛剛學咗一個月, 老師好好, 以故事形式教跳舞, 幾得意, 學費好平$360/8堂,而且唔洗一開始學就要買衫,佢比我哋媽咪自由選擇, 最好就係呢樣, 咁我就唔洗擔心個囡學幾堂無興趣會浪費咗.

你睇下佢地個網址啦, 係 ...

已pm你~check pm啦
希望你有用啦

thanks
我知青衣同奧海城有一間, 但又吾記得咩野名, 有冇人知呀
原文章由 siuyan25 於 07-10-28 08:42 硐表
已pm你~check pm啦
希望你有用啦

有呀 青衣同奧海城叫SDM呀 或者羅逸雅  不過好似話吾好嫁wo!!

http://www.baby-kingdom.com/?action-viewthread-tid-1062342

係咩.... 吾好架
咁有冇好介紹呀
原文章由 cody_cody 於 07-10-30 10:30 硐表
有呀 青衣同奧海城叫SDM呀 或者羅逸雅  不過好似話吾好嫁wo!!

http://www.baby-kingdom.com/?action-viewthread-tid-1062342

我個女係香港青年芭蕾舞總會學緊, 在西灣河. 一個月$450 任跳, 不過要適合程度. 如初學,星期五六日都有堂, 每堂一個鐘, 有時仲可以連跳兩堂. 我個人覺得好適合初學, 仲有4堂免費不過一開始上堂, 就要買佢兩對芭蕾舞鞋, 約4百元

thanks for the info.
but sai wan ho a bit far away for me, i m in tung chung ah
原文章由 Honeymum 於 07-10-30 12:24 硐表
我個女係香港青年芭蕾舞總會學緊, 在西灣河. 一個月$450 任跳, 不過要適合程度. 如初學,星期五六日都有堂, 每堂一個鐘, 有時仲可以連跳兩堂. 我個人覺得好適合初學, 仲有4堂免費不過一開始上堂, 就要買佢兩對芭蕾舞 ...

東涌真係幾遠下,就算荃灣荔枝角你都仲要轉多程車...

東涌真係幾遠下,就算荃灣荔枝角你都仲要轉多程車...

所以米想搵番係mtr附近law

原文章由 Little_cy 於 07-10-31 23:01 硐表
所以米想搵番係mtr附近law

我個女5歲幾,在葵芳學梗,不過唔係名校、校址較細,但老師好有心機又好商量,多表演機會,啱唔啱呀?

hi
i m interested.  may i know details info
原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 12:43 硐表

我個女5歲幾,在葵芳學梗,不過唔係名校、校址較細,但老師好有心機又好商量,多表演機會,啱唔啱呀?

原文章由 Little_cy 於 07-11-1 13:28 硐表
hi
i m interested.  may i know details info

間學校o係葵芳閣地下,由mtr行去不用5分鐘,我囡囡逢星期六1:30pm學1小時,$80/堂,每班約6人,每年都有幾次表演機會,多數是幫葵青區議會在地區表演,雖然規模細細,但沒有壓力,小朋友都玩得很開心,加上表演服裝不用家長負擔,其實這學校都無mug雜費,仲將小朋友一路的上課過程及表演製成光碟送給我們,考試又送考試歌比小朋友番屋企練習,所以很多小朋友都考到好成績,加上考試費及考試衫都只收成本價,又唔會狂加堂練考試舞,我之前都在葵青劇院學,不過雜費好貴,時間又飄忽,考試要大半年每星期跳2堂,又唔比細的小朋友表演。

總之我覺得佢地非常有心搞藝術,唔會係咁$$$,不過因為校監o既的堅持,從來唔做宣傳,所以無mug人知,學開o既除左個別原因,都無人願走,有d姐姐己經學到grade4,佢重話只要有1個小朋友繼續學落去,貼錢都教到攞教師牌唯止。

而小朋友間都好熟絡,因為好多都係補習班學生,加上經常參與表演,佢地都好願意互相幫助,我個女不知幾多姐姐錫,而佢又學識照顧細o既小朋友,家長間又熱心,所以好warm。

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 18:26 硐表

間學校o係葵芳閣地下,由mtr行去不用5分鐘,我囡囡逢星期六1:30pm學1小時,$80/堂,每班約6人,每年都有幾次表演機會,多數是幫葵青區議會在地區表演,雖然規模細細,但沒有壓力,小朋友都玩得很開心,加上表演服裝不用家長負擔,其實這 ...

Mandy. Q

間學校叫咩名呀? 位置係邊? 我有興趣
ths

原文章由 axa 於 07-11-5 15:52 硐表

Mandy. Q

間學校叫咩名呀? 位置係邊? 我有興趣
ths

我已經Pm俾你,如有問題再通知我。

我想知男仔學ballet course好唔好?會唔會覺得好悶?

原文章由 kaiman17 於 07-10-27 19:37 硐表
上次見到呢個web 有好多ballet course...
有埋晒介紹同價錢...
可以去比較一下...
http://hk.88db.com/hk/Services/Ad.listing/lesson_instruction/Dance/?Q=&O=post&CatID=1021&SubCatID=1242 ...

一班有多少人.

原文章由 mmdd 於 07-10-27 14:27 硐表

你睇下佢地個網址啦, 係 ...
NICOLE MA MA
‹ 上一主題|下一主題