用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇芭蕾舞學校推介
樓主: Little_cy
go

請問有冇芭蕾舞學校推介 [複製鏈接]

原文章由 ChioMaMa 於 08-2-26 17:46 發表
Mandy.Q mom

Can you pm to me with thanks

pls check pm

回覆 #101 Mandy.Q媽 的文章

Mandy. Q媽,

Could u please pm to me also? 囡囡之前係學校學過一年, 但無吔進展, 無學幾個月, 最近她又話想學番, 現在囡囡5歲多了, 真想找一間有愛心的學校.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

原文章由 Crabtree 於 08-2-28 00:50 發表
Mandy. Q媽,

Could u please pm to me also? 囡囡之前係學校學過一年, 但無吔進展, 無學幾個月, 最近她又話想學番, 現在囡囡5歲多了, 真想找一間有愛心的學校. ...

已經pm咗俾你

你囡囡5歲多,應該會安排同我囡囡一班,時間係星期六下午1點至2點。

It seems she's learning the beginners class. How about yr daughter in which class? And how come u just learn 2 classes gei? R U still learning there?

sorry, it reply to kayan_123

sorry should be kayan_329

To : Mandy.Q媽

Mandy.Q 媽,

我都想要呢間芭蕾舞學校嘅資料,請妳 pm 俾我。

Thanks!!

Mandy.Q 媽,

我都想要呢間芭蕾舞學校嘅資料,請妳 pm 俾我。

Thanks!!

mabb, IwanMum,

已pm俾你哋

Mandy Q Ma,

Could you please also PM me the details of the ballet school?  I am also looking for some dancing class for my 3-year old girl.  Thanks a lot.

原文章由 Chingsma 於 08-3-3 18:01 發表
Mandy Q Ma,

Could you please also PM me the details of the ballet school?  I am also looking for some dancing class for my 3-year old girl.  Thanks a lot.

OK ar

Mandy.Q Ma,

Got it la.  Thanks a lot!

Is there any good 芭蕾舞學校推介 in Kowloon East?

芭蕾舞課程資料

Mandy.Q

可否PM我地址同電話我想給女兒試試看,謝謝!

WHITE1

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-3-2 23:09 發表
mabb, IwanMum,

已pm俾你哋

Mandy.Q,

麻煩告知我上堂的資料, 請問一般芭蕾舞會跳幾耐的,你地比小朋友學係咪想她無咁悶定有其她得著.

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-2-19 02:48 發表

BB班可以陪上堂的,有啲媽咪仲同BB一齊跳,都玩得好開心,所以很少見到有新生上堂大喊,不過我見過有小朋友由工人陪的,就會比較怕醜,要坐在旁邊睇咗好耐先適應,先肯出來玩,不過而家佢都有參加演出(佢都係3歲多),一啲都唔驚。

...

Dear Mandy 媽,

Would you mind also PM me the details?

Thanks a lot.

我小朋友學嗰間學校都好好架, 佢地雖然都一定要著校服 (佢地話芭蕾舞著重禮儀, discipline...) 但係會送一件舞衣, 學校個袋同鞋袋, 仲有本校長親自畫既圖畫簿都吾駛錢買, 老實講: 學得芭蕾舞, 度度都要買校服, 呢樣我認同discipline上好好多, 我都係想個小朋友學下芭蕾舞既氣質; 我最鍾意係佢地上堂上足一個鐘, 相對之前學過d出名d既, 上堂45min, 淨係校服都700幾, 記得上年開始學時好似只比左200幾已經係全套.(芭蕾舞鞋, 襪褲, 外套, 舞衣, 校袋, 鞋袋, 圖畫簿), 每堂老師都會比分;反而仲認真過d出名既. 大家真係可以考慮下d用心既細學校, 有時覺得名校連個校長都無機會見...

原文章由 cookarycoo 於 08-3-6 19:50 發表
我小朋友學嗰間學校都好好架, 佢地雖然都一定要著校服 (佢地話芭蕾舞著重禮儀, discipline...) 但係會送一件舞衣, 學校個袋同鞋袋, 仲有本校長親自畫既圖畫簿都吾駛錢買, 老實講: 學得芭蕾舞, 度度都要買校服, 呢樣 ...

你係邊間學咁好啊????

原文章由 LILY媽咪 於 08-3-6 16:06 發表
Mandy.Q,

麻煩告知我上堂的資料, 請問一般芭蕾舞會跳幾耐的,你地比小朋友學係咪想她無咁悶定有其她得著.

white1, lily媽咪,yellowfish,

已經pm咗俾你哋

芭蕾舞可以跳到幾耐?我想要睇小朋友嘅興趣,我希望囡囡可以跳到考教師牌,不過要幾耐就唔記得,相信要十幾年啩 其實我俾囡囡學跳舞,係我發覺佢肢體唔係幾協調、平衡力差,所以諗住俾佢學吓跳舞,等佢有啲訓練,而芭蕾舞比較近居所,所以就開始俾佢學,而囡囡學舞後好有興趣,又識到一班朋友。因為佢本身資質比較差,所以要追上進度,要比人加倍努力,我覺得佢透過學舞,學識用苦功,將勤補拙,人亦變得謙虛,另外透過表演採排,可以學識群體精神,訓練膽子。

其實學甚麼最緊要小朋友開心,當你見到佢開開心心返學,當你見到佢個笑樣,就已足夠。

看看 www.karenleung.org/
我現在土瓜灣分校, 4月已留位喺太子; 本來想星期五晚, 但已full了, 原來有d家長比小朋友喺土瓜灣分校試堂, 4月太子上堂. 星期六對我來說本來最好的, 但佢地星期六3班都full了.
每人要求吾同, 最好自己帶小朋友去試下.

laichun126:
上次你都話轉去太子上堂, 將會係邊班呢?
現在土瓜灣係邊班呢? 多事一問
‹ 上一主題|下一主題