用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

! 我去澳州都揾唔到, 居然香港都有, 12 - 4 仲係時候tim, 唔開團都唔得啦!

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 09:55 硐表

http://www.hkstrawberry.com/ ~~~ 士多啤梨園

醒目開學勳章 貢獻勳章

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

本園的士多啤梨品種優良, 果甜味美, 採用露天和溫室兩種方法有機種植, 合力打造綠色品牌本園環境優美且開闊, 不論晴天或是雨天都能採摘, 一次可接納遊客300-500名, 為社團觀光遊玩的理想去處, 園區同時還有有機蔬菜, 年花及泰國絲苗米“幸福牌”米王供遊客選購.

收費

若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

**問過~~ 有燒烤場地及炭提供, 需自攜食物**

位置:

士多啤梨園可從粉嶺火車站乘坐粉嶺往坪輋小巴52K或乘坐大巴79K至坪輋小巴總站, 落車向左轉沿坪輋李屋新村坭路直走按路牌指示方向過軒苑農場路口向前走過橋即到.

地址:新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路
電話:2674 6198
傳真:2674 6198
開放時間:9:00 - 5:30(當造期12月至翌年4月)

香薰園 ~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

位處新界粉嶺鶴藪的一個小丘下, 園地佔地140,000平方尺, 擁有不同類型的設施.
我們引進世界各地不同品種的香草及香港罕有的薰衣草, 成功地繁殖使來賓們作近距離的接觸更可以一親各種香草紛芳的氣味. 在園內您可發現多種不同種類的薰衣草, 並可以作近距離的接觸.

入場費用

每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)

買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻
可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭
租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤
燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

園中的小店提供燒烤食物(可按入)、飲品及小食,方便選購。亦可訂購傳統盆菜(可按入)

位置 :

由粉嶺火車站乘搭往鶴藪(52B)專線小巴, 每20分鐘一班, 尾班車晚上8時20分.在轉入鶴藪村前, 路口落車, 然後沿著鶴藪路步行約3分鐘, 本園就位於您的左手邊.

地址 : 新界粉嶺鶴藪路655地段
電話 : 2674 7822
開 放 時 間
星期一至五 : 早上十時至晚上七時
六、日及公眾假期 : 早上十時至晚上十時
2008年二月四至七日 : 休息

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-10-31 11:50 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 07-10-31 10:29 硐表
嘩! 我去澳州都揾唔到, 居然香港都有, 12 月- 4月 仲係時候tim, 唔開團都唔得啦!

可能你去得唔夠偏 ~~ 維多利亞州摩寧頓半島

Sunny Ridge
地址:Cnr Flinders Rd & Shands Rd, Main Ridge, VIC 3928, Australia
網址:htt//sunnyridge.com.au
電話:(61)3 5989 6237
開放時間:9:00am~5:00pm(11月至4月);11:00am~4:00pm(5月至10月,只限周末)。
入場費:全免,但每人最少要買半公斤士多啤梨(約HK$42)。

補番個名先

幼仁班 (AM)

Alexliu - 廖倬誼

Beebee234 - 劉樂林
Chiomama- 陳琬穎 (Wing Wing)
Florence - 郭俙僮 (Heili)

Hayley04 - 歐陽曦晴 (Hayley)
Taifiona - 劉穎澄 (Zoe)
瑜媽 - 陳珮瑜 (Allie)

幼信班 (AM)

Charles2007 - 宋樂兒
ChungChungMum - 伍芷儀
heiyan.mami - (YanYan)
JanYiuMa- (Janyin)
Koko39 - 陳可蕎
Kylam - 林紀妤 (Luna)
Kylie_mom - 陳沅盈 (kylie)
Monkey妹 - 周晴 (
Corliss)
Pandacat_bb - 林彥彤 (Phyllis)

schau28 - 楊斯渝(vanessa)

幼望班 (AM)

Haulammama - (巧琳)
Phoebekk - 吳海琳 (Kelly)
維尼BB - 張焯琳
wonnie - 霍芷郴

幼誠班(PM)

梓晴媽媽 - 梓晴
Polycotton - 伍芍潼
Fifi12 - (Eunice)
Sumsumbaby - 朱穎心

幼愛班 (PM)

Hellololo

攪錯呀, 攪到我出左3次post

[ 本文章最後由 維尼bb 於 07-10-31 12:15 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都會比呀囡去學體操架, 其實我一早都search左d資料, 但唔知好唔好, 原先我都諗住足3歲就比呀囡去學, 後來諗下諗下都係覺得佢太細, 驚佢領悟唔到老師教佢嘅動作, 又怕佢易受傷但又話唔到邊到整親, 所以我會遲少少先比佢學, 可能出年掛   

我見以下呢間好似幾好, 唔知有無人知ok唔ok呢?
體育先鋒
http://www.sportsceneltd.com/gym.files/gymnastics.htm

原文章由 phoebekk 於 07-10-30 22:15 硐表
我個女都有興趣亦打算比佢學吓, 但唔知边到有得學
原文章由 alexliu 於 07-10-30 17:51 硐表
請問詳情係點呢
原文章由 irisleung7 於 07-10-30 17:47 硐表
我有興趣呀.
原文章由 srl 於 07-10-30 16:13 硐表
請問有冇小朋友(3歲up)有興趣學體操呢?

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-10-31 12:55 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

BK 成日short 出左3次post都慣架啦
原文章由 維尼bb 於 07-10-31 12:07 硐表
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Yes

原文章由 phoebekk 於 07-10-30 22:13 硐表

Good idea
另外想問吓賣旗個日, 小朋友係咪要著番學校運動服

我有興趣呀~!

點報名??

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 11:39 硐表

可能你去得唔夠偏 ~~ 維多利亞州摩寧頓半島

Sunny Ridge
地址:Cnr Flinders Rd & Shands Rd, Main Ridge, VIC 3928, Australia
網址:htt//sunnyridge.com.au
電話:(61)3 5989 6237
開放時間:9:00am~5:00pm ...

11月2日學校會有個角色扮演, 囡囡要扮工人, 紙仔寫住要帶圍裙同埋頭巾, 到時實好好笑.

嘩, 真係節目多都數唔哂, 以我上年去士多啤梨園園的經驗,可能剛剛有另一團人去過摘士多啤梨,所以數量不多,地方亦不大,如果一大班小朋友一齊去,個人意見可能香薰園較為合適。

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

本園的士多啤梨品種優良, 果甜味美, 採用露天和溫室兩種方法有機種植, 合力打造綠色品牌本園環境優美且開闊, 不論晴天或是雨天都能採摘, 一次可接納遊客300-500名, ... [/quote]

摘士多啤梨我都有興趣呀, 諗起都想食

Kylie_mom,

唔該曬! 資料好充足

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 11:32 硐表

本園的士多啤梨品種優良, 果甜味美, 採用露天和溫室兩種方法有機種植, 合力打造綠色品牌本園環境優美且開闊, 不論晴天或是雨天都能採摘, 一次可接納遊客300-500名, ...

Kylie_mom,

唔該曬! 資料好充足

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 11:32 硐表

本園的士多啤梨品種優良, 果甜味美, 採用露天和溫室兩種方法有機種植, 合力打造綠色品牌本園環境優美且開闊, 不論晴天或是雨天都能採摘, 一次可接納遊客300-500名, ...

bk自己知自已成日short, 所以多咗個刪除文章既功能 :idea:

按"編輯", 入到去左下角剔"刪除文章", 再按下面"編輯文章"就可以delete多咗嗰個回覆啦   

原文章由 維尼bb 於 07-10-31 12:07 硐表

我上年4月時同一班bk媽咪去過香薰園, 地方都大, 我地去都只係行下影下相傾下計咁囉. 記憶中入面有bbq 場及小食亭.
其實逗留係香薰園0既時間唔係好耐. 我地租左2架旅遊巴先去食lunch, 然後再入去香薰園行.

原文章由 pandacat_bb 於 07-10-31 13:45 硐表
摘士多啤梨我都有興趣呀, 諗起都想食

thank you

原文章由 pandacat_bb 於 07-10-31 13:53 硐表
bk自己知自已成日short, 所以多咗個刪除文章既功能 :idea:

按"編輯", 入到去左下角剔"刪除文章", 再按下面"編輯文章"就可以delete多咗嗰個回覆啦   

阿囡要扮媽媽,但係紙仔只係寫要準備服飾,我都唔知比咩佢帶返學~~

原文章由 irisleung7 於 07-10-31 13:40 硐表
11月2日學校會有個角色扮演, 囡囡要扮工人, 紙仔寫住要帶圍裙同埋頭巾, 到時實好好笑.

點解我果張紙仔無寫住叫我帶乜野0既?

原文章由 irisleung7 於 07-10-31 13:40 硐表

唔駛客氣, 我都係無意中發現, 我啱啱先用完黎del post

原文章由 維尼bb 於 07-10-31 14:04 硐表
thank you
‹ 上一主題|下一主題