用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

唔怕的, 老師會幫小朋友著上身.:loveliness:

我地嗰日準備好所需的衣服與佩件,都教瑜瑜著一次, 她好開心咁周圍走同去照鏡.

原文章由 FlorenceChan 於 07-10-31 22:19 硐表

me 2,我都係睇張簡簡單單通告先知咋,
帶太複雜嘅物品又怕佢....

哇好清楚, 下次去試下扭下, 有的星期日送比彤彤啦.

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-1 00:07 硐表
我係toysrus扭架, 有啲7仔門口都有, 係disney錶, $10扭一隻

你講得啱呀, 真係好老土, 我扭2隻都係mickey, 我又唔信邪, 扭第3次, 原本係史迪仔, 但好攪野, 隻錶竟然冇蛋載住, 我扭咁耐蛋都係第一次見冇蛋殼 ...

明白, 要諗諗計仔.

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-1 00:09 硐表
咀咀=奶咀, 係彤彤對奶咀既暱稱

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-1 00:13 硐表
彤彤上個月都過咗3歲生日啦, 都未肯戒呀   試過夜晚唔比咀咀佢, 佢就喊&唔肯訓   都唔知點攪 :(  

咁妳就要忍心d啦(開頭會好辛苦)......kylie2歲左右戒咀經過 : 有一晚睡前佢發脾氣拋開咀咀, 我就問{妳唔要我就掉左佢} (kylie話唔要, 飲完奶就訓左)到第2晚佢要咀咀, 我話{係妳話唔要, 所以我掉左啦}, 跟住囡囡就喊, 如是者....喊左3晚就ok了

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位,

我諗住開一個{2007 K1活動時間表/其他名}TOPIC好唔好

一來 ~ 唔使搵來搵去(因不斷post)

二來 ~ 少入來mami都可以知道(唔使追post)

大家點睇, thanks!!

Agree... but please don't just say K1... some activities can be for K2 & K3..... althought their traffic is not high....

原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 11:02 硐表
各位,

我諗住開一個{2007 K1活動時間表/其他名}TOPIC好唔好

大家點睇, thanks!! ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 07-11-1 11:34 硐表
Agree... but please don't just say K1... some activities can be for K2 & K3..... althought their traffic is not high....

yes, you are right, any suggest??

1. 2007 SRL自組活動時間表

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-11-1 11:46 編輯 ]

原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 11:02 硐表
各位,

大家點睇, thanks!! ...

你意思係未指所有活動名單(成團)?
積係所有有關活動內容安排、參加……都可以係果邊傾,咁都好喎!
落實草擬嘅活動可以分開清楚d嘅。

咁個名好唔好2007-2008 開心歡樂時間表?

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-1 12:01 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-1 11:44 硐表

你意思係未指所有活動名單(成團)呀?
積係所有有關活動內容安排、參加……都可以係果邊傾,咁都好喎!
落成同草擬嘅活動可以分開清楚d嘅。

咁個名好唔好”2007-2008 開心歡樂時間表”呢?  ...

由零開始到成團都在同一TOPIC

我個囡都係扮工人呀

原文章由 monkey妹 於 07-10-31 15:26 硐表
我個囡都係扮工人呀 but無寫帶圍裙同埋頭巾喎, 我都諗左比呀囡帶圍裙返學扮工人

原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 11:50 硐表

由零開始到成團都在同一TOPIC

咁同嚟個 topic無分別囉!
都係要搵/睇一餐先知個活動有無落實喎???

純個人意見咋!

Your one is good.
My suggestion is SRL家長課外活動及學習會
or
SRL家長課外活動及學習時間表
原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 11:42 硐表

yes, you are right, any suggest??

1. 2007 SRL自組活動時間表

[ 本文章最後由 Hayley04 於 07-11-1 12:27 編輯 ]

I think we can discuss here. Once finalize the idea, then we can post it to the new page..... then we can have one site for discussion and one site for activities registration....

what do others think?
原文章由 FlorenceChan 於 07-11-1 11:44 硐表

你意思係未指所有活動名單(成團)呀?
落實同草擬嘅活動可以分開清楚d嘅。

咁個名好唔好”2007-2008 開心歡樂時間表”呢?  ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

咁就不如名為 {SRL家長自組活動/學習時間表), 好嗎?

個人覺得 :

1. 草擬攪活動時係此TOPIC, 當決定攪時/COMFIRM任何日期就係新TOPIC(因我們會有其他話題既post)

2. 每個活動都會有號碼, 咁我地就知攪左幾多個活動

3. 報名時只需出post 寫活動名同加自己個名係post內, 不需整個post copy, 而攪手就update個人名list,咁版面就無咁花.

原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 12:51 硐表

個人覺得 :

1. 草擬攪活動時係此TOPIC, 當決定攪時/COMFIRM任何日期就係新TOPIC(因我們會有其他話題既post)

2. 每個活動都會有號碼, 咁我地就知攪左幾多個活 ...

Good & Agree ah

唔介意既, 送隻mickey比珮瑜啦, 佢鐘唔鐘意mickey

原文章由 瑜媽 於 07-11-1 09:57 硐表
哇好清楚, 下次去試下扭下, 有的星期日送比彤彤啦.

我就係唔夠忍心囉, 我都試過唔比咀咀佢, 見佢喊到車晒蝦, 又心軟, 又擔心佢第二朝返學唔夠精神   睇黎我真係要忍下心腸先得啦 :idea:

原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 10:25 硐表

咁妳就要忍心d啦(開頭會好辛苦)......kylie2歲左右戒咀經過 : 有一晚睡前佢發脾氣拋開咀咀, 我就問{妳唔要我就掉左佢} (kylie話唔要, 飲完奶就訓左)到第2晚佢要咀咀, 我話{係妳話唔要, 所以我掉左啦}, 跟住囡囡就 ...

好呀, 咁又方便睇, 又唔怕亂

原文章由 kylie_mom 於 07-11-1 12:51 硐表

個人覺得 :

2. 每個活動都會有號碼, 咁我地就知攪左幾多個活 ...

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-1 13:12 硐表
我就係唔夠忍心囉, 我都試過唔比咀咀佢, 見佢喊到車晒蝦, 又心軟, 又擔心佢第二朝返學唔夠精神   睇黎我真係要忍下心腸先得啦 :idea:

彤媽,

你搵d星期五晚、六晚、長假期嚟試囉!
第日唔洗返學嘛,不過都係要量力以為(亞媽),
因住彤爸心痛呀

之前倬誼都要成日吮住個奶咀, 好似食奶咀會食得飽咁, 咪o係佢未夠3歲就同佢講: e家大個女喇, 學校無同學仔食奶咀架, 叫佢自己將個奶咀丟去垃圾桶 (一定要叫佢親手丟, 如果之後佢發爛都係佢自己丟走o既), 呢個方法我覺得唔錯, 上幾個星期叫佢以後唔好再用奶樽飲奶都用同一方法, 又 work 喎     

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-1 13:12 硐表
‹ 上一主題|下一主題