用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

She sent it to me, it is Yammy.

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-9 11:41 發表

check過啦! 無嘢喎

As 士多埤梨園 and 雲泉仙館 are very close, I suggest we firstly go to 香薰園, which opens at 10am.

先到香薰園  再到士多埤梨園  再到雲泉仙館

原文章由 monkey妹 於 08-1-9 12:42 發表
(updated on 9 Jan at 12:44pm)
1月13日活動詳情如下:

會計: Kylie_mon
聯絡1(場地):taifiona
聯絡2(參加者):monkey妹
娛樂:FlorenceChan
交通: Victor

行程:
分(A, B)旅遊巴先到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大 ...

If you are ok, I am ok.
原文章由 phoebekk 於 08-1-9 23:38 發表

因朋友都係青衣住, 所以會同我一齊搭A車, 如果真係得2個位, 佢小朋友坐大脾都可以的

活動: 親子入厨班
日期: 24 Feb 2008 (Sun)
時間: 11:00am-2:00pm

各位好, 由於需要準備工具同材料, 想問大家以下安排可不可以?
1, 工具同材料每個家庭一份, 如果想多一份, 請於14/1前通知我, 因為情人節前朱古力模好搶手
2, 如果想買多D朱古力返屋企玩, 請於31/1前通知我, $12, 出面好難買這種自家制朱古力, 買到都要$40!

如有不清礎之處, 請提問。
budget

工具同材料
食物
場地
成人
$0
$30-$40
$20
小童
$0
$30-$40
$20
每個家庭
$30-$40
$0
$0

agree.... it is also my dream.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-14 12:22 發表
各位家長,

我好開心大家都參與我們所搞的活動, 我好希望每月/每兩個月聯誼一次, 亦讓小朋友更加聯繫感情, 能將友誼帶上小學(sorry, 諗得長遠左)

因此, 我希望我們的活動能更有系統, 所以想成為一個統籌會, 每次 ...

It was a very good experience! thanks all of you!

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-14 11:37 發表

HEILI都係呀)))
尋日真係好好反,好開心

SRL家長自組活動現需要以下職位, 有意者請自薦!!

財務: Kylie_mom
聯絡(參加者): monkey
聯絡(場地) :
交通:  
總務(遊戲):
監制: Hayley04

原來$1500 車租唔包隧道費tim!
原文章由 kylie_mom 於 08-1-14 12:07 發表

我地都玩得好開心, 晚上仲要出動去食飯(因婆婆生日)

匯報(13/1活動開支): 共55人(baby無計)

香薰園 $5 ($275)
車費 $27.3 ($1500)
午餐 $35 ($480 x4=$1920)
禮物 $4.7 ($254)

共收$4125, 每人收左$75

實支出$ ...

d相影得好pro好正  唔該晒:) thanks a lot.... you are the official photographer of our team la....

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-15 00:11 發表
sorry sorry 頭先可能入唔到 依家爸爸攪掂咗啦, 大家再試試   

第25號相 is Hayley woo!

原文章由 kylie_mom 於 08-1-15 11:35 發表

kylie都有好多相, 唔該晒彥彤daddy, 影得好靚, 尤其第25號相, 意景十分好. thanks!!

第25號相 is Hayley woo!

原文章由 kylie_mom 於 08-1-15 11:35 發表

kylie都有好多相, 唔該晒彥彤daddy, 影得好靚, 尤其第25號相, 意景十分好. thanks!!

The cash is in my hand. I better absorb it as it is my fault. I will return the cash to Joan in next gathering.

原文章由 monkey妹 於 08-1-15 09:45 發表
問會計攞番啦

SRL家長自組活動成員表
監製: Hayley04
聯絡(參加者) : monkey

聯絡(場地) : Phoebekk
娛樂 : Florence/ KYLam
財務 : Kylie_mom

交通: Chiomama
攝影: Pandacat_bb father

現暫定以上職務, 若大家有任何意見 / 反對, 不妨提出!!
監製 ~ 收集各方活動提議, 最後負責決定活動日期、內容及其他安排
聯絡(參加者) ~ 負責提醒參加者時間同集合地點
聯絡(場地) ~ 負責協助監製搜尋活動場地, 落實場地安排.
娛樂 ~ 負責小朋友的遊戲及禮品
財務 ~ 負責每次活動的收支, 完結後列明每次開支費用
交通 ~ 交通工具安排
攝影 ~把各位大小朋友美好回憶留下

[ 本文章最後由 Hayley04 於 08-1-15 13:46 編輯 ]

You are very polite. 你真係客氣, 佢係過份活潑. 文靜就比較少

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-15 13:39 發表
我覺得依張相影得好有動感, 上次飲茶Hayley比我既感覺好文靜, 今次就表現到Hayley活潑既一面 :loveliness:  

好似次次都有錯, 我公司大濟, 我負責dept財政,….

原文章由 kylie_mom 於 08-1-15 14:15 發表

咁又唔好, 忙中有錯啫, 何況活動人人有份, 無需要你自付, 你扣減隧道費先回俾我啦.

大航假期, www.62844992.com

雲泉仙館齋宴
一天遊
詳情

雲泉仙館齋宴
一天遊
品嘗:豐富齋宴餐
暢遊:沙田車公廟
贊化宮
鏡蓉書屋
士多啤梨樂園
$69+$20 = $89 Vs. SRL $75……

yoyo,

我睇人都幾準…..(if no mistakes!)

vic
原文章由 kylam100 於 08-1-16 10:18 發表
pandacat_bb

你老公影d相真係好靚wo....

vic

娛樂  

各位家,
你地仲有咩想玩, 好耐冇去過番禺長隆野生動物園,定去假日農場/ 音樂農莊, 又或者攪D興趣班, 我問近參觀 Pizza Hut , 請比D意見
監制上

原文章由 yy1234 於 08-1-16 12:16 發表
hi hi 大家好

真係好happy.....
真係好感激你地都可以比我地參加這次活動, 而且仲覺得你地好好,好叻。多謝晒

...

燒隻碟 la... I send (PM) you my address. Or you can pass it to me on 2/2 Open Day. I will be there for full day at the snack counter.

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-17 00:01 發表
victor,

彤彤爸爸話活動啲相file好大, email要upload好耐, 燒隻碟比你處理, 好唔好? 定係你想我點攪?

shirley

ok, when will you come? can you come in the morning?

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-17 12:53 發表
victor,

hehe, 我諗住托班主任拎比你添
今朝Bony打比我, 都安排咗我係小食攤位幫手喎, 到時見啦

shirley
‹ 上一主題|下一主題