用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

Homama

仲會請人嗎?斷估都好近我屋企 ...

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 15:20 硐表
您係咪工作地方好近屋企架 ? ...
>>8-10分鐘路程咁啦..... 又5天工作....
雖然由中鴨小學一年級已想辭工,但一直拖下拖下到今時今日無工人仍然返工....膁得一蚊得一蚊儲起比啲囡 ...

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 15:28 硐表
長老

前前後後咁囉 ....

一睇2b 就知佢係細D 啦

vivi

好收手喇,玩夠喇 ....

原文章由 vivi_vivi 於 07-11-13 15:30 硐表

一睇2b 就知佢係細D 啦

Homama

儲起比啲囡 ? 中鴨同小鴨都係囡囡 ? .. : : :

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 15:28 硐表
長老

前前後後咁囉 ....

2b

你講佐今個星期日唔係, TVB台慶係星期一, 答案呼之欲出喎

真係一份好啱有小朋友ge 工喎
>>一年一名.....笑話一則:當年懷第2胎比別的部門不太熟的同事問我的同事"咩佢還未生咩..... 個肚仲大緊"....我啲同事到現在還提起 ....笑到

好間中OT啦.....但一OT就係去酒店開會11點幾才放工...上星期四下星期四都要....通常一年幾度咁...好彩不是撞正考試周

原文章由 vivi_vivi 於 07-11-13 15:27 硐表
Homama
真係一份好啱有小朋友ge 工喎,又近又5天工作,咁駛唔駛OT 呀

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 15:34 硐表

2b

你講佐今個星期日唔係, TVB台慶係星期一, 答案呼之欲出喎

Homama

又係幾趕下喎 ..... 難怪人家誤會 ....

睇黎係高級行政人員喎 ....

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 15:35 硐表
>>一年一名.....笑話一則:當年懷第2胎比別的部門不太熟的同事問我的同事"咩佢還未生咩..... 個肚仲大緊"....我啲同事到現在還提起 ....笑到

好間中OT啦 ...

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 15:33 硐表
Homama

儲起比啲囡 ? 中鴨同小鴨都係囡囡 ? .. : : :

董事長

quoted from homama

如果成績差唔多,就小鴨入埋中鴨間中學便方便囉

中鴨讀Alice家後面的一間女校

unquoted

路人a

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 15:34 硐表

2b

長老,

妳講得咁明都冇俾人鬧,分明睇我唔起呀 我嬲

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 15:35 硐表

好間中OT啦 ...

hi, homama, 你好

你又真係好趕時間喎

好間中OT啦 ...

Homama

又真係幾攪笑

又係喎,長老,老懵懂添 ....

咁係咪小學係九龍果間呢 ? ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 15:39 硐表

董事長

quoted from homama

如果成績差唔多,就小鴨入埋中鴨間中學便方便囉

中鴨讀Alice家後面的一間女校

unquoted

路人a  

vivi

長老話答案呼之欲出 but 冇出呀嘛 ....

原文章由 vivi_vivi 於 07-11-13 15:40 硐表

長老,

妳講得咁明都冇俾人鬧,分明睇我唔起呀 我嬲

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 15:37 硐表
Homama
睇黎係高級行政人員喎 ....

Homama 今朝講佐一個波士病假, 一個波士出trip, 仲要去酒店book room 開會, 實係大公司兼高級行政人員

長老

我地既分析能力都好強 !

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 15:46 硐表

Homama 今朝講佐一個波士病假, 一個波士出trip, 仲要去酒店book room 開會, 實係大公司兼高級行政人員

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 15:44 硐表
又係喎,長老,老懵懂添 ....

咁係咪小學係九龍果間呢 ? ....

2b

小學係大細山個間ar, homama 咪話出年小鴨有校服留畀alice 囉

好間中OT啦 ...

呢d 笑話,百聽不厭,只有回味

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 15:48 硐表
長老

我地既分析能力都好強 !

2b

畀你讚有少少面紅添

長老

我係指中鴨讀緊既女校係咪有小學係九龍呀 ......

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 15:49 硐表

2b

小學係大細山個間ar, homama 咪話出年小鴨有校服留畀alice 囉
‹ 上一主題|下一主題