用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

係超低級行唔正人員....係人都"洗"得

我係指中鴨讀緊既女校係咪有小學係九龍呀 ......>>係呀!!好彩中鴨去年入咗,換了今年便競爭大很多....聽小鴨啲同學今年去聽中鴨學校中一簡介會(我無去以為同去年差不多),今期會考英文科優良率由以往4x%標升到78%....入大學率升到99%,小鴨學校的家長一向看不上眼這所學,但今年好似會多咗人報

Homama

係呀,我識得一個今年畢業既小朋友,Eng 5* .... 傳統名校點都有 D 斤兩,不容忽視 .... 雖然比較低調 ,相反,中小鴨既小學係近年掘起既名小學,會有睇唔起既情況出現,一 D 唔出奇 ....

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 16:13 硐表

我係指中鴨讀緊既女校係咪有小學係九龍呀 ......>>係呀!!好彩中鴨去年入咗,換了今年便競爭大很多....聽小鴨啲同學今年去聽中鴨學校中一簡介會(我無去以為同去年差不多) ...

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 16:13 硐表

我係指中鴨讀緊既女校係咪有小學係九龍呀 ......>>係呀!!好彩中鴨去年入咗,換了今年便競爭大很多....聽小鴨啲同學今年去聽中鴨學校中一簡介會(我無去以為同去年差不多) ...

Homama

唔洗咁謙喎.........我都係低級阿四一名

嘩.......中鴨間學校進步神速, 升成3x%, 大學入學率仲99%

長老

我一向都好睇得起呢間女校架,當年都係我力勸朋友俾囡囡讀呢間小學架 .... : : :

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 16:29 硐表

Homama

嘩.......中鴨間學校進步神速, 升成3x%, 大學入學率仲99%

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 16:29 硐表

Homama

Homama

咁如果中鴨一樣升成3x%,咁就

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 16:32 硐表
長老

我一向都好睇得起呢間女校架,當年都係我力勸朋友俾囡囡讀呢間小學架 .... : : :

中學

長老

咁果小朋友家下咪讀到 F. 6 囉 ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 16:38 硐表

中學

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 16:47 硐表
長老

咁果小朋友家下咪讀到 F. 6 囉 ....

2b

你言下之意

[ 本文章最後由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 16:52 編輯 ]

長老

即係果小朋友讀得好好,今年原校升F.6,好在佢亞媽聽我講,家下笑到合唔埋口囉 ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 16:51 硐表

2b

你言下之意

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 16:55 硐表
長老

即係果小朋友讀得好好,今年原校升F.6,好在佢亞媽聽我講,家下笑到合唔埋口囉 ....

2b

開心

這裡很熱鬧:loveliness:
又夠鐘say goodbye0拿...

多謝homama,妳真是我的盲公竹...

這裡有度好 幾乎24小時營業
又有2b董事長定期巡視業務兼看鋪...:D

我未得閒溫書咋..:

2b,
妳真醒目 大細山剛好同homama中,小鴨同一個社
接收晒所有東西包括校服

原文章由 alicetong 於 07-11-13 16:59 硐表

我未得閒溫書咋..:

2b,
妳真醒目: ...

Alice

妳真係乖,每日走之前都會講低聲

Alice

幾乎24小時營業 ? ....

原文章由 alicetong 於 07-11-13 16:59 硐表

我未得閒溫書咋..:

2b,
妳真醒目: ...

我哋這些334家長個個都笑到合唔埋口 .....個個都原校升F6...幾阿Q...如讀埋準校就真係更笑到合唔埋口,12年免費教育喎....

中鴨的成績係由五年級第一期10x名(<-歷史性新低)升到呈分試時5x名,真係好好彩 多謝Alice們等支持.....我當時差些叠埋心水讀直資.....

準校已好少好少有直屬囉......所以2b你朋友真夠運識到你咁有見地的朋友....

24 小時營業.....咁厲害 我不行呀!!回到家就不能偷懶地做到10點才可以看我心愛的明珠/ATV節目

Alice,難得你願意接收所有嘢.....為了交收.....我hb見佢面多過我見佢

我要5:45才走得人.......

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-11-13 17:14 編輯 ]

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 17:09 硐表
我哋這些334家長個個都笑到合唔埋口 .....個個都原校升F6...幾阿Q...如讀埋準校就真係更笑到合唔埋口,12年免費教育喎....

中鴨的成績係由五年級第一期10x名( ...

Homama

真係恭喜哂

我入番到屋企都上唔到泥傾........一直忙到10點半, 細仔要陪瞓

你5:45走得, 我要6點正:(

Homama

我細 B 都係讀直資,12 年免費教育? None of my business ,way ....

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 17:09 硐表

中鴨的成績係由五年級第一期10x名( ...

[ 本文章最後由 2bzmummy 於 07-11-13 20:56 編輯 ]

原來就快係2b董事長同homama 的happy birthday
真係好日子呀

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 14:52 硐表
咪穿哂煲先得架 。。。。 有甚麼所謂,又唔係將你年齡講出來 ....

我哋都要幫你賀壽喎....
咦這星期日都係我BD,會不會同你同一日呀!!

2b
未計 時間麻..即係話我地人氣鼎盛0者:loveliness: :loveliness:

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 17:02 硐表
Alice

幾乎24小時營業 ? ....

homama,
妳真謙虛.. 實質妳是我們的指路明燈才對:D
在bk大家庭中,真係得益不少...有兒女的走在一群
有共同的話題..互相提點... 但我只有被妳們
提的份兒...

我終於領略到這份貼身 的滋味了

妳又試謙虛了 多謝關照就真
經常要勞煩妳hb為我們交收才對..
耐唔中都要鳴謝他呀

[quote]原文章由 Homama2004 於 07-11-13 17:09 硐表
中鴨的成績係由五年級第一期10x名(<-歷史性新低)升到呈分試時5x名,真係好好彩 多謝Alice們等支持.....我當時差些叠埋心水讀直資.....

24 小時營業.....咁厲害 我不行呀!!回到家就不能偷懶地做到10點才可以看我心愛的明珠/ATV節目

Alice,難得你願意接收所有嘢.....為了交收.....我hb見佢面多過我見佢

vivi,
掛住大家麻:loveliness: ..不過下星期動物園正式搬籠了:(
希望還有些少好日子過啦

零時十分..倚窗看門外暗燈..迷途夜雨靜吻路人..
話咁快又12點了...

原文章由 vivi_vivi 於 07-11-13 17:02 硐表

Alice

妳真係乖,每日走之前都會講低聲

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-11-14 00:02 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題