用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 樂基幼稚園(駿景園)
go

樂基幼稚園(駿景園) [複製鏈接]

請問有冇現在小朋友讀緊的家長可以俾吓意見佢地教得好唔好? 老師有冇愛心? 難唔難考?

因搬屋關係, 我想幫阿仔報K2插班, 唔知佢能唔能夠適應! 不知應該立即轉校(K1)好還是等阿仔出年升K2才轉好. 請幫忙俾啲意見. 謝謝!
   1    0    0    0

請問有冇家長可以俾啲意見?

原文章由 Era 於 07-12-7 15:18 發表
我個小朋友讀緊k2,老師就大部分都好nice既,我都覺得佢地都教得好,但係每個老師都會有佢自己既性格同喜好,例如有d會好open既,咁佢就會鍾意多d一d活潑既小朋友.所以有時夾邊個老師,都好講緣份既.我諗呢樣野響間間學校 ...

Era,

唔該晒你呀. 我都打咗電話問佢地出年有冇K2插班, 留咗名同電話俾佢地, 佢地話如有位就會約面試. 請問樂基可唔可以用學券?

原文章由 Era 於 07-12-8 11:39 發表
janmom
唔好客氣.
樂基係私校,唔可以用學卷既.不過我就覺得,如果住得近,唔洗搭校車,又唔洗周圍去俾錢學普通話同補英文,條數都響番度啦,所以我就唔再理學卷啦.佢亦好少雜費架.
到升k3時,仲有得train面試添呀.
...

咁又係, 起碼可以俾阿仔瞓耐啲!: 但係另外又擔心阿仔到時唔適應新環境呢. 不過呢啲都係等樂基收咗我地先算啦!
‹ 上一主題|下一主題