用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 樂基幼稚園(駿景園)
go

樂基幼稚園(駿景園) [複製鏈接]

請問有冇現在小朋友讀緊的家長可以俾吓意見佢地教得好唔好? 老師有冇愛心? 難唔難考?

因搬屋關係, 我想幫阿仔報K2插班, 唔知佢能唔能夠適應! 不知應該立即轉校(K1)好還是等阿仔出年升K2才轉好. 請幫忙俾啲意見. 謝謝!
   1    0    0    0

Oasisma, 10月1日我都會帶囝囝出街... 再約日期...  

J.ho...  今個星期六我都會帶囝囝出街... 嘻嘻...真係多街去..   不如你上完之後話我知好唔好!!

MKS,

Now, I am looking for good playgroup.
This Saturday I will bring BB to TST for play group for first lesson.  Do you want to join it???

JHO

原帖由 MKS 於 08-9-8 13:31 發表
Era, 想問吓 面試是用英文/中文??

J. Ho...  你有沒有同囡囡上playgroup??

HiHi,  星期六日可能帶亞囡去下街, 你 10月1日個日得唔得閒, 不如國慶個日呀, 我地可以係平台等.  

原帖由 MKS 於 08-9-22 13:19 發表
Oasisma,
我都好耐無上黎呢度, miss 咗你message.  不如今個weekend大家見下?!?  

mks

Oasisma,
我都好耐無上黎呢度, miss 咗你message.  不如今個weekend大家見下?!?  

mks

J.HO / MKS,

好耐無上黎呢度, 你地好呀! 雖然我係住銀禧, 但囡囡 (07年11月)係住係嫲嫲度, 佢地住係 1 座, 所以我几乎日日都在駿景. 我已經成日想揾下附近有冇 D差唔多大既亞 B, 等可以假日約埋一齐玩, 而家見到你倆个真係好开心.  
不如我地今个或者下个星期日約埋大家見下呀! 係平台花園, 你地 OK 唔 OK 呢?

原帖由 may123 於 08-1-13 21:17 發表

好難理解的,哈,我個仔都係完全唔答,但當初都想有家姐係度,會好一些,但都冇計,唉,不過咁,若你真係好想小朋友讀此校,可以寫下信求位,同埋我始終覺得,總有其他好學校,唔好咁唔開心 ...

可唔可以講下咁你個仔e+去左邊間讀???

MKS
我都係揀中英班先,打好母語個底,然後先揀英普班.
原帖由 MKS 於 08-9-9 12:56 發表
Era... thank you very much... 我會揀中英班.. 因為平時用廣東話同bb溝通...
http://era-central.blogspot.com/

Era... thank you very much... 我會揀中英班.. 因為平時用廣東話同bb溝通...

MKS
如果揀中英班,面試會係廣東話既.如果揀英普班就會係外籍人士in啦.
原帖由 MKS 於 08-9-8 13:31 發表

http://era-central.blogspot.com/

mks

Thanks! I will check with them again.

I live in Blk 11.  we can share from now on. He...He..

JHO

原帖由 MKS 於 08-9-4 22:46 發表
J.Ho..

If your girl is borned in 0712... she is only 1 year and 8 months by 200909.  HKPS may not accept her. (they only accept child who reach 2 year old by Sep). you gonna check.

I live in blk 10 ...

J.Ho..

If your girl is borned in 0712... she is only 1 year and 8 months by 200909.  HKPS may not accept her. (they only accept child who reach 2 year old by Sep). you gonna check.

I live in blk 10..  we can share... hehe

Era, thank you very much... Hope my son can get offer from HKPS...

我個女是0712的, 請問是否趕及09/10入學呢, 我亦住在royal ascot的, 有機會交流下啦....

原帖由 MKS 於 08-9-4 13:19 發表
我係0708 媽媽, 想報下年入 n1, 不過有d擔心. .. 我個仔係細仔... 都未識講嘢...
Interview 要問下叫乜名,認下圖片... 一定唔識答...
想問下現時囝囝囡囡在hkps讀 的媽媽...  HKPS 會唔會收大仔多d??
OasisMa...  ...

回覆 # 的文章

我是新手, 我個女都是0712月b, 都想報09/10入學, 請問你亦住駿景園的嗎

回覆 # 的文章

我個女亦是07年底出世, 都想報09/10入學前班的, 你亦住在駿景園的嗎

回覆 # 的文章

我個女是07年底b, 想報下年入學,會不會太細呢.

MKS
我囡係7月尾出世,以n1來講,都係細既啦.佢一樣係乜都唔識講,我估佢入到既主要原因係佢有同老師溝通囉,即係會用笑容搭夠,亦都聽得明指示,同老師玩囉.
我覺得唔係話分大細仔既,學校實係想收叻d既,咁大仔大少少,一般都係已經發展得好d,咁就可能會變左收得多少少大仔啦.
原帖由 MKS 於 08-9-4 13:19 發表
我係0708 媽媽, 想報下年入 n1, 不過有d擔心. .. 我個仔係細仔... 都未識講嘢...
Interview 要問下叫乜名,認下圖片... 一定唔識答...
想問下現時囝囝囡囡在hkps讀 的媽媽...  HKPS 會唔會收大仔多d??
OasisMa...  ...

OasisMa... 我都係住駿景園...  有機會交流吓!

原帖由 OasisMa 於 08-8-14 18:19 發表
多謝你既鼓勵.
你囡囡好叻呀. 真替你高興! 咁你囡囡係咪 06年B, 你係咪都係住係駿景園架, 如果係, 第日可以交流下就好啦.

吾洗客氣,我女女上年先入K1中英文班,等佢先適應,黎緊9月K2先至轉國際班,希望handle倒 la.
我諗我女女考K1時,揀中英文班所以易入D啫.
我住一城架...
‹ 上一主題|下一主題