用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎(Part IV) ...
樓主: Huisys
go

2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎(Part IV) [複製鏈接]

咁就幫手攪旺個場啦

原文章由 yaumama 於 07-12-11 14:09 發表
嘩, 好耐未試過要追三頁喇, 呢度終於熱鬧番喇 !!

再黎...

祝大家出入平安, 大吉大利, 身體健康...
小朋友精靈活潑, 聰明聽話, 測考第一....
各位靚媽越黎越靚, 唔洗勞氣...

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

係咪免+1免酒水早午晚餐消夜直落任食任飲~
原文章由 cheungmp 於 07-12-11 14:40 發表
咁就幫手攪旺個場啦

MP,
掂啦! 掂啦! 有你呢個先覺得個新位完整了.

原文章由 cheungmp 於 07-12-11 14:44 發表
http://www.hkicons.com/_1210.gif[img]http://www.hkicons.com/_699.gifhttp://www.hkicons.com/_701.gif[/img]

再黎...

祝大家出入平安, 大吉大利, 身體健康...
小朋友精靈活潑, 聰明聽話, 測考第一....
各位靚媽越黎越靚,  ...

哈哈~~ 等我都黎谷下d 收視率先....

原文章由 cheungmp 於 07-12-11 14:40 發表
咁就幫手攪旺個場啦
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

ym,
隔嚟forum 等緊你個名喎
我同學仔都報咗
你仲要攪幾內~~~
我驚我要朝朝搵你呀

同學仔

要喇要喇
話晒少咗KEC喺道

親愛的
妳又係邊~~~
原文章由 nice1314 於 07-12-11 14:52 發表

原文章由 nice1314 於 07-12-11 14:52 發表

hhkk,

唔知你親愛的會唔會上次Binlo太夜, 家陣宵禁, 老爺唔比佢上bk

原文章由 heiheikeikei 於 07-12-11 14:56 發表
同學仔

要喇要喇
話晒少咗KEC喺道

親愛的
妳又係邊~~~

吓....無理由喎~
我親愛的都唔係會怕宵禁
係都老爺驚喇
啲mami一罷工,第一個想死必係老爺而唔係少爺...
原文章由 cheungmp 於 07-12-11 14:58 發表
hhkk,

唔知你親愛的會唔會上次Binlo太夜, 家陣宵禁, 老爺唔比佢上bk

咁唔通佢個鼻又唔聽話

原文章由 heiheikeikei 於 07-12-11 15:05 發表
吓....無理由喎~
我親愛的都唔係會怕宵禁
係都老爺驚喇
啲mami一罷工,第一個想死必係老爺而唔係少爺...

9s,

你仲嘆?! 唔使執屋??

ym,

我咁錫你 ~~~
你即係唔比面我 je.......

原文章由 heiheikeikei 於 07-12-11 14:55 發表
ym,
隔嚟forum 等緊你個名喎
我同學仔都報咗
你仲要攪幾內~~~
我驚我要朝朝搵你呀
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

L01,

唔使住...過就忙住打電話去不同基構轉嘢 je...

頭先去Bank..排晒長龍...想 c....

原文章由 Leona01 於 07-12-11 15:30 發表
9s,

你仲嘆?! 唔使執屋??

ym,

臻臻話佢咿兩日開始,成日揾你個囡玩,或者揾埋kc同你囡囡一齊玩,實行想用誠意加毅力打動佢。:loveliness:

我叫臻臻努力啲邀請S妹妹,佢问我點解,我話因為我想見佢嗰位靚靚媽咪囉。

原文章由 nice1314 於 07-12-11 17:18 發表
ym,

我咁錫你 ~~~

小桃,

多謝臻臻!!  不過........詳情今晚再傾.....:-| :-|

原文章由 小桃兒 於 07-12-11 17:35 發表
ym,

臻臻話佢咿兩日開始,成日揾你個囡玩,或者揾埋kc同你囡囡一齊玩,實行想用誠意加毅力打動佢。:loveliness:

我叫臻臻努力啲邀請S妹妹,佢问我點解,我話因為我想見佢嗰位靚靚媽咪囉。

...

9s,

我都好錫你~~~~~~ .........不過今次真係有難度 ......

hhkk,

你個剎手間出埋喇............過兩日先知答案.........:( :( :(

原文章由 nice1314 於 07-12-11 17:18 發表
ym,

我咁錫你 ~~~

發洩完.....去沖涼....

收集意見: Agree the below message or not ?

由幼稚園升小學,P.1 上學期要適應,比較辛苦,多數下學期已可適應,到下學期尾,除了個別同學,絕多數同學已適應了。

到 P.2 上學期,已很易順著 KTS 的教學節奏,至於測考的成績高低,要看小朋友的發揮和小心程度。
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

Yeah!

原文章由 tungtung-mama 於 07-12-11 09:33 發表
哈哈,我終於煩到老細21/12唔放假(嗊我咪可以放囉) ,所以一於上、下午都奉陪到底。我仲諗緊點樣可以帶埋個女嚟添
‹ 上一主題|下一主題