用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生幼稚園校車
go

民生幼稚園校車 [複製鏈接]

Hi!你地有無人知民生幼稚園校車資料呀?我住將軍澳呀!如果校車唔方便可能要爸爸朝早車反學了!因為我唔想佢太早上車坐得太耐呀!放學先坐校車等工人姐姐係車站接佢啦!你地點睇呀?
   0    0    0    0

me too, I live in Tsueng Kwan O also.

Where do you live? I am in East Point City.

We live in FuNing Garden ar!
我交留位費果日同一位保母車既付責人傾過,佢話佢將軍澳有兩架車直接只去民生, 無去其他學校, 佢話大約8:20分左右係坑口上車,半個鍾左右反到學校, 佢話大約$630/月, 佢仲話叫我問吓讀緊既家長都知佢一定係只由一個地區直接到民生wor, 但其他保母車就會去埋官塘及其他學校, 我計過如果工人姐姐帶又危險(因九龍城好多車又多大馬路) 兩個人車費差唔多, 比$630/月又有保母睇住點都安全d; 但點都等埋7月再搞報名時睇埋學校校車表先決定! 你呢你又諗住點呀? 你讀am呀?

原文章由 tan.tan.ma 於 07-12-13 12:33 發表
me too, I live in Tsueng Kwan O also.

Where do you live? I am in East Point City.

Yes, my son also in am class.
我在註冊日收到3張咭片,你說的是那個? 若630/月+8:20分上車,我覺得合理和安全.

Hi! tan.tan. ma,
我都話$630/月差唔多, 自己搭車都要, 又唔太早, 但點都睇埋7月再搞入學果日d校車情況先... 不如我地約埋7月再搞註冊果日去睇吓d校車同保母車情況呀?好唔好? 我老公成日話學校校車有保障d wor!!! 我最怕保母車到時貨不對辦但校車又full晒就煩 !

原文章由 tan.tan.ma 於 07-12-20 09:59 發表
Yes, my son also in am class.
我在註冊日收到3張咭片,你說的是那個? 若630/月+8:20分上車,我覺得合理和安全.

Ok, see you at school in July la...

Keep contact

Do you know the route and is it stop at richland garden ?

各位

民生沒有校車,只有褓母車。當正式註冊日時,學校會有一份詳細關於褓母車資料,包括地區、路線,負責人及電話等,然後你地自己揾啱所屬路線再約負責人就得,不用在校外門收咭片。的確沒有其他學校學生,其實民生褓母車相當於校車沒有分別。

[ 本文章最後由 suzuko 於 08-4-26 17:02 編輯 ]

原文章由 os2468 於 08-1-17 15:20 發表
Do you know the route and is it stop at richland garden ?

As I know the bus will stop arround the gate at Kai Yip Estate.

tan tan ma,

Are you going to school tomorrow? what time you're going? Shall we meet at school?

12ver BB

原文章由 tan.tan.ma 於 07-12-21 09:25 發表
Ok, see you at school in July la...

Keep contact

12verbb,

Sorry for late reply, I went to school this morning and got the information of school bus, which one you will take? (仔仔九月份會在東港城上車, 唐明苑落車)

鄭太 $650 7:55am 上車
梁叔 $650 8:10am 上車

通電過後, 我個人覺得梁叔較為可靠,穩陣,

請問維景有無得上落車呢??? 謝謝!!!
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

可聯絡他們:

鄭太 $650 7:55am 上車 (9093 7932)
梁叔 $650 8:10am 上車 (9176 7926)

原文章由 suzuko 於 26/4/08 04:59 PM 發表
各位

民生沒有校車,只有褓母車。當正式註冊日時,學校會有一份詳細關於褓母車資料,包括地區、路線,負責人及電話等,然後你地自己揾啱所屬路線再約負責人就得,不用在校外門收咭片。的確沒有其他學校學生,其實民生褓母車相當於 ...

請問知唔知道學校出面派卡片D校車,同學校派個張校車有無分別啊?

原文章由 **芳芳** 於 08-7-2 16:52 發表
請問維景有無得上落車呢??? 謝謝!!!

You can call   :
梁叔 $650 8:10am 上車 (9176 7926)
MY daughter also take this. It is ok

有無其他選擇, 我住康盛花園兩個都話滿,
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid52/p5bf5f1483e482d92d3ca58a2be27d9fe/fc9b3d6b.gif.thumb.jpg[/img]Hello!!
‹ 上一主題|下一主題