用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 請問邊度買到橄欖綠色羽絨?
go

請問邊度買到橄欖綠色羽絨? [複製鏈接]

原文章由 Kubi 於 07-12-28 00:14 發表
下星期又開始凍,想買定件羽絨俾個囡返學,手册寫明話....

『同學可以穿校服標準色、即橄欖綠色而沒有鑲邊的棉襖或羽絨服。』

請問有無人知邊度有得賣呀 ...

Kubi :

阿仔件羽絨好好彩係喺Hippo 未執之前買倒架 ! 由上年到年今 , 好多家長都話搵唔倒綠色既羽絨 . 最迎好媽咪提供 , 喺屯門市廣場M記隔離有間X峰有得買 , 我早2日落去都執咗件 , 不過 , 聽講得返好少量 , 如果你未搵倒 , 亦可以即管去撞撞運氣 ! 另尋晚有個媽咪話喺港島區既KINGCOW有得買 , 重減緊價添 ! 不過數旺亦唔多 !

今年校長執到好正 , 話一定要著綠色羽絨 , 所以如果你買倒 , 早好就買大一兩個碼 , 咁出年唔駛搵餐死 !

另提提你 , 頸巾顏色都要留意 , 學校只表受 白色/ 黃色同綠色既頸巾 , 重要係淨色 , 所以你亦可以留意一吓 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 Kubi 於 08-1-9 12:20 發表

真係唔該晒~
我仲未買到呀!呢排都好忙,希望過年前有時間去望吓

係喇...港島區既KINGCOW,即係邊度呀?

kubi :

頭先打去問 , 佢話係喺銅鑼渝既sogo呀原來 ! 有買襯手喇 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲
‹ 上一主題|下一主題